Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Δύσκολα χάνει στην Κέρκυρα ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Η παράδοση είναι με το μέρος του ΠΑΣ στα παιχνίδια με την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με μια προπόνηση που έγινε χθες το πρωί στο ΠΕΑΚΙ συνεχίσθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα του Σαββάτου στην Κέρκυρα με την τοπική ομάδα.
Ένα παιχνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον, τόσο από βαθμολογικής πλευράς καθώς και οι δύο ομάδες ψάχνουν βαθμούς για να νιώθουν πιο άνετα στη συνέχεια, όσο και από λόγους γοήτρου καθώς είναι ένα μίνι ντέρμπι της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Υπάρχει μια μικρή προϊστορία αγώνων στο νησί των Φαιάκων για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής, όπου σε σύνολο 11 αγώνων η Κέρκυρα έχει 2 νίκες, 4 νίκες έχει ο ΠΑΣ και 5 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η παράδοση δείχνει ότι στην Κέρκυρα δύσκολα χάνει ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Η μεθαυριανή αναμέτρηση θα είναι η 12η στα χρονικά των δύο ομάδων. Χθες έβγαλε όλο το πρόγραμμα ο Αλέξης Μιχαήλ χωρίς ενοχλήσεις, αλλά επειδή ήταν τραυματίας από το φιλικό με τα Τρίκαλα, δεν υπολογίζεται για το προσεχές παιχνίδι με σκοπό στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και να καλύψει το χαμένο έδαφος.  


Το ευχάριστο για τον Πετράκη είναι ότι επέστρεψε ο Θέμης Τζημόπουλος που έδειξε και χθες ότι είναι έτοιμος να αγωνισθεί. Είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει στην αμυντική γραμμή μετά από 2 αγωνιστικές για να συμπληρωθεί η τριπλέτα με τους Σκόνδρα, Μπέριο, ώστε να ελευθερωθεί ο Ναδάλες και να παίξει ως αριστερός μπακ χαφ. Επίσης στις δοκιμές που έγιναν στη χθεσινή προπόνηση φαίνεται να επιστρέφει πάλι στη βασική ενδεκάδα ο Γιάκος που θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Λίλα. Επιστρέφει και ο γκολκίπερ Πασχαλάκης που εξέτισε την ποινή του αλλά παραμένει άγνωστο αν θα παίξει αυτός ή ο Περιστερίδης στο παιχνίδι της Κέρκυρας. Εκτός προπονήσεων κάνοντας πρόγραμμα αποθεραπείας είναι ο Ακόστα που θα επιστρέφει στο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και ο Μαυροπάνος που έκανε αρθροσκόπηση. 

Ο Γιάννης Πετράκης συνεχίζει να δοκιμάζει διάφορα σχήματα ώστε να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα στο γειτονικό ντέρμπι του Σαββάτου και η κυανόλευκη ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 4-0 και την λευκή ισοπαλία 0-0 με τον Πλατανιά στα Γιάννινα. Εκτός από το δίτερμα που έγινε στο ΠΕΑΚΙ ο Κρητικός τεχνικός δούλεψε πολύ και στο κομμάτι τους τελειώματος των φάσεων και της επιθετικής ανάπτυξης, εκεί δηλαδή που υστέρησε δηλαδή ο ΠΑΣ στο προηγούμενο ματς με τον Πλατανιά και κόλλησε στο 0-0. Από την άμυνα ο Πετράκης έμεινε ευχαριστημένος. Περισσότερο τον προβλημάτισε η έλλειψη σωστής ανάπτυξης του παιχνιδιού από το κέντρο και μπροστά και αυτό προσπαθεί να διορθώσει στις τελευταίες προπονήσεις. Ο ΠΑΣ πέτυχε 3 γκολ επί του Ατρόμητου στο στάδιο «Ζωσιμάδες»  στην πρεμιέρα των αγώνων και από εκεί και μετά έπαθε αφλογιστία, αφού δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα ούτε στα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν με Παναθηναϊκό και Πλατανιά. 

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη πάλι πρωινή προπόνηση στις 10.30 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ όπου ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία με τις τελικές δοκιμές από τον Κρητικό τεχνικό. Βέβαια και αύριο θα γίνει πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα. Χθες ο Γιάννης Πετράκης βρέθηκε στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ όπου παρακολούθησε τον αγώνα της ομάδας νέων του ΠΑΣ που συνέτριψε με σκορ 7-0 τον Αετό Χαροκοπίου για το κύπελλο της τοπικής Ένωσης, ενώ ο γυμναστής Βασίλης Αλεξίου παρακολούθησε τον αγώνα Α. Ο. Βελισσαρίου – Πεδινή.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ

-Η Κέρκυρα ανακοίνωσε χθες τις τιμές των εισιτηρίων για το ματς με τον ΠΑΣ. Στη θύρα 4 η τιμή είναι 10 ευρώ, στις θύρες 2Α, 2Β, 3Α, 3Β η τιμή είναι 20 ευρώ και στις θέσεις VIP η τιμή των εισιτηρίων είναι 30 ευρώ. 

-Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε ζήτησε συνάντηση μέσω της ΕΠΟ με τους προπονητές της Σούπερ Λίγκα με θέμα συζήτησης την Εθνική ομάδα. Ο ΠΑΣ απάντησε θετικά και όταν καθορισθεί η ημερομηνία της συνάντησης με τον Σκίμπε ο Γιάννης Πετράκης θα είναι εκεί.

-Αρκετοί παίκτες από την Κέρκυρα αγωνίσθηκαν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτοί που έκαναν σπουδαία καριέρα είναι οι Θανάσης Μπρεντάνος και Διονύσης Αλεξάκης. Ο Μπρεντάνος σίγουρα θα είναι στις εξέδρες στο ματς του Σαββάτου. Αλλά και από τον ΠΑΣ αγωνίσθηκαν στην Κέρκυρα πριν κλείσουν την καριέρα τους οι Κοντογιωργάκης, Σεϊταρίδης και οι δύο Κερκυραίοι Μπρεντάνος και Αλεξάκης.

-Αρκετοί παίκτες του ΠΑΣ επειδή το απόγευμα δεν υπήρχε προπόνηση, πήγαν στον αγώνα Βελισσάριο – Πεδινή, καθώς στην ομάδα της Πεδινής αγωνίζονται οι δύο φροντιστές του ΠΑΣ Αγγέλης και Μπαλαούρας. 

-Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση για την χρησιμοποίηση υποχρεωτικά της κάρτας φιλάθλου γιατί στα γήπεδα υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορεί να γίνει άμεσα αυτή η εφαρμογή.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΪΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ


Το θέμα κατασκευής γηπέδου του ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ άνοιξε για τα καλά με τις πρώτες αντιδράσεις να είναι στο προσκήνιο από την πλευρά της «Αριστερής Παρέμβασης». Αναλυτικό ρεπορτάζ υπάρχει σε άλλη σελίδα. Για το θέμα του γηπέδου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΔΩΔΩΝΗ Super 104.3 και στην εκπομπή "Λακκούβα" του Μιχάλη Μερτζιανίδη ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Σπύρος Πάϊκας που υπογράμμισε και τα εξής: «Ανοίξαμε σοβαρά το θέμα. Υπάρχει σε εκκρεμότητα ραντεβού του κ. Χριστοβασίλη με το υπουργείο να παρουσιαστούν σχέδια και μελέτες. Περιμένω να γίνει το ραντεβού να δούμε που βρισκόμαστε και πως προχωράμε. Αυτό που όφειλα να κάνω ήταν να ανοίξω το θέμα και να μπει στην ατζέντα. Απ’ ό,τι γνωρίζω θα προκληθούν κάποιες κινητοποιήσεις γι’ αυτήν την πρωτοβουλία. Εμείς δεν θα χειριστούμε λεπτομέρειες της σύμβασης. Πρέπει πάντως να διευκρινίσουμε ότι δεν θα δεσμεύσουμε όλο το ΠΕΑΚΙ, γιατί πρέπει να μείνουν χώροι για όλα τα σωματεία και το κοινό.Η πρόταση της ΠΑΕ γνωρίζω ότι έχει να κάνει και με τα επιπλέον στρέμματα που θα παραχωρήσει ο Δήμος. Είναι σεβαστές οι αντιδράσεις κάποιων που θεωρούν ότι παραχωρείται δημόσιος χώρος σε ΠΑΕ, αλλά δεν το θεωρώ έτσι. Η σύμβαση θα πρέπει να είναι προς όφελος και της ΠΑΕ αλλά και του μαζικού αθλητισμού. Θα αξιολογήσουμε την πρόταση που ακουμπάει το σύνολο της πόλης. Δεν θα είναι μια παραχώρηση με χαριστική διάθεση, όπως έγινε με το «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά η ΠΑΕ θα πρέπει να έχει αυτό που της αναλογεί. Δεν δεσμεύεται μεγάλο κομμάτι του ΠΕΑΚΙ».