Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Βάζει μπροστά για νέο γήπεδο του ΠΑΣ ο Χριστοβασίλης

Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει τα σχέδια για το νέο γήπεδο του ΠΑΣ ο Γιώργος Χριστοβασίλης (στο στιγμιότυπο διακρίνεται αριστερά με τον Γιάννη Πετράκη)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων παικτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε ότι έχει σχέση με τις προσπάθειες που κάνει για να χτιστεί από την αρχή ένα νέο γήπεδο για τον ΠΑΣ στο χώρο του ΠΕΑΚΙ.
Επίσημη δεν βγήκε ακόμα να πει κάτι, γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, αλλά μιλώντας σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι ανέφερε ότι έχει έτοιμη μελέτη για το πώς μπορεί να γίνει γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών του ΠΑΣ, στο χώρο που είναι σήμερα το κεντρικό γήπεδο του ΠΕΑΚΙ, χωρίς καν να θιγούν οι άλλες χρήσεις του αθλητικού κέντρου σε ότι αφορά τις δράσεις άλλων συλλόγων αλλά και την άθληση που κάνουν μεμονωμένα πολλοί πολίτες.

Μάλιστα έδειξε ένα μέρος από τα σχέδια που έγιναν από τεχνική εταιρία μετά από εντολή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, όπου προβλέπεται η κατασκευή ενός γηπέδου χωρητικότητας 10-15.000 θέσεων που θα είναι όλες σκεπαστές. Παράλληλα ανέφερε ότι έχει έτοιμο και το πρότζεκτ  χρηματοδότησης και όλα αυτά βέβαια θα γίνουν σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς εκεί ο χώρος ανήκει στην δική της κυριότητα. 

Περισσότερα ο Γιώργος Χριστοβασίλης θα πει δημόσια όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες  και θα ακολουθήσουν δικές του ενημερωτικές επαφές με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τους τοπικούς παράγοντες (Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο, Περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο) ζητώντας απ’ όλους να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς το στάδιο «Ζωσιμάδες» είναι μέσα στην καρδιά της πόλης, είναι παλιό στάδιο και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για παρεμβάσεις. 

Επειδή το κρίσιμο ερώτημα στο θέμα αυτό είναι ποιος θα βάλει τα χρήματα, επακριβώς δεν μπορεί αυτό να απαντηθεί επί του παρόντος, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Χριστοβασίλης και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα έχουν τις πηγές. Προφανώς θα γίνει μια σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα κάτι που προβλέπεται και από τη νομοθεσία, για την ανταποδοτική χρηματοδότηση με εκμετάλλευση χώρων και παράλληλων εμπορικών δραστηριοτήτων.


Επειδή φέτος ο ΠΑΣ στο ματς με την Άλκμααρ ξεσπιτώθηκε και πήγε να παίξει στο Περιστέρι, το θέμα κατασκευής νέου γηπέδου ήρθε πάλι στην επιφάνεια, ευαισθητοποιώντας ιδιαίτερα την κοινή γνώμη βλέποντας το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πρωτεύουσα της Ηπείρου. Πάντως ο Χριστοβασίλης σε συζητήσεις με δημοσιογράφους έδειξε πεπεισμένος να προχωρήσει το θέμα αυτό, κινούμενος και σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά, καθώς στην Αμερική τελείωσε το Πολυτεχνείο και δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή σχολικών κτιρίων στο Δήμο Νέας Υόρκης. 

Ένα παρόμοιο εγχείρημα πήγε να γίνει και το 2009 σε οικόπεδο κοντά στο παλιό αεροδρόμιο Κατσικά, έγιναν ακόμα και οι μακέτες, αλλά δεν υπήρξε καμία συνέχεια. Τώρα το οικόπεδο αυτό ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν μπορεί να γίνει καμία χρήση. Εκείνη η ιδέα εγκαταλείφτηκε και τώρα είναι στο προσκήνιο το νέο εγχείρημα για κατασκευή γηπέδου στο χώρο του ΠΕΑΚΙ που βρίσκεται στην έξοδο της πόλης προς Άρτα, στον κόμβο της διασταύρωσης που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Περισσότερα και αναλυτικότερα επ’ αυτού θα πει σύντομα και δημόσια ο πρόεδρος του ΠΑΣ.