Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Επική ανατροπή και νίκη στο Αγρίνιο μετά από 41 χρόνια

Με 2 γκολ του Μαμπουλού ο ΠΑΣ κέρδισε 2-1 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό


Επική ανατροπή και νίκη με 2-1 μέσα στο Αγρίνιο μετά από 41 χρόνια (σε επίπεδο Α’ Εθνικής κατηγορίας) σημείωσε ο ΠΑΣ καθώς κέρδισε τον Παναιτωλικό.
Παρότι τα «καναρίνια» προηγήθηκαν στο 43’ με τον Φερέϊρα, στην επανάληψη ο ΠΑΣ με την είσοδο του Μαμπουλού στο 59’ αντί του Γιάκου και την αλλαγή του συστήματος από 3-5-2 σε 4-3-3 που έκανε ο Πετράκης, κέρδισε 2-1. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Μαμπουλού που βρέθηκε σε καλή μέρα.
Θα ήταν η αδικία του αιώνα αν δεν κέρδιζε ο ΠΑΣ καθώς ειδικά στο β’ ημίχρονο έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο που με τη νίκη αυτή πέρασε στην 3η θέση με 13 βαθμούς και με αγώνα λιγότερο. Αν κερδίσει τον Λεβαδειακό στο εξ αναβολής παιχνίδι θα πλησιάσει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Λέμε ότι θα ήταν η αδικία του αιώνα αν δεν κέρδιζε ο ΠΑΣ και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία, ειδικά από τους δύο επόπτες. Στο 32’ θα μπορούσε να γίνει από τον ΠΑΣ το 0-1 όταν σε φάουλ του Γιάκου ο Κυριακίδης απέκρουσε ενώ η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή της εστίας του και σαν να μη έφτανε αυτό το λάθος ο επόπτης Γκαβέρας από την Πάτρα ακύρωσε και το γκολ που έβαλε με κεφαλιά ο Μπέριος μετά την απόκρουση του Κυριακίδη. Υπόδειξη 100% λανθασμένη αφού ο αμυντικός του ΠΑΣ βγήκε από κανονική θέση.  Επίσης στην επανάληψη κακώς ακυρώθηκε από τον διαιτητή Φωτιάδη το γκολ του Τζημόπουλου αφού δεν φαίνεται ο Μπέριος να κάνει φάουλ στον Μαρκόφσκι και κακώς ανακόπηκε ο Κόντε ως οφσάϊντ από τον Θεσπρωτό επόπτη Καλφόγλου όταν μπήκε μόνος του στα καρέ του Παναιτωλικού.
Ο Παναιτωλικός για τη διαιτησία φωνάζει ότι στο ξεκίνημα της φάσης του 2ου γκολ του ΠΑΣ, πριν πάει η μπάλα στον Γαρουφαλιά έγινε φάουλ του Κοζορώνη στον Λεντέσμα. Είναι μια φάση συζητήσιμη αλλά πουθενά δεν φαίνεται για ξεκάθαρο φάουλ. Συνεπώς είναι μια αμφισβητούμενη φάση στην κρίση του διαιτητή.
Πέρα από διαιτησίες και στατιστικά, ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Είχε ποιότητα σαν ομάδα, φοβερό στήσιμο από τον Πετράκη που ανακάτεψε την τράπουλα στην επανάληψη και του βγήκαν όλες οι κινήσεις, είχε φάσεις, ευκαιρίες και δίκαια έφτασε στη νίκη. Απέναντι σε έναν μέτριο Παναιτωλικό που είχε μόνο δύναμη και τίποτα άλλο. Του έλειπε η ποιότητα και το τέμπο για να κερδίσει μια τόσο αξιόλογη ομάδα όπως ο ΠΑΣ.
Όσο για την ιστορικότητα της νίκης, σε ματς Α’ Εθνικής ο ΠΑΣ είχε να κερδίσει στο Αγρίνιο από τη σεζόν 1975-76. Στις 23-11-1975 είχε κερδίσει 0-1 με γκολ του Όσκαρ Αλβαρέζ. Από τότε δεν είχε κερδίσει ποτέ σε παιχνίδια Α’ και Β’ Εθνικής, παρά μόνο έκανε μία νίκη 2-3 στη Γ’ Εθνική τη σεζόν 2004-05.

ΤΑ ΓΚΟΛ

43’: Ο Φερέιρα κάνει μακρινό σουτ, η μπάλα κοντράρει στον Μπέριο, αλλάζει πορεία και καταλήγει αρχικά στο αριστερό δοκάρι του Περιστερίδη και στη συνέχεια στα δίχτυα.

69’: Ο Κοζορώνης εκτελεί κόρνερ, η μπάλα έρχεται ανά σε εκείνον, βγάζει σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο Μαμπουλού με καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή εκτελεί τον Κυριακίδη.

80’: Τρομερή κάθετη του Γαρουφαλιά στον Μαμπουλού, εκείνος φεύγει ανενόχλητος στην πλάτη της άμυνας, περνά και τον Κυριακίδη και κάνει το 1-2.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ

3': Δεν συνεννοούνται Ροντρίγκες και Κυριακίδης, ο Ζάιρο πάει να μπει στη φάση, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού τον σταματά με τα πόδια.

6': Ο Ουάρντα κάνει αδύναμη κεφαλιά και ο Περιστερίδης μπλοκάρει την μπάλα.

7': Ο Γιάκος κάνει σουτ από μέσα δεξιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

12': Κίτρινη στον Ροντρίγκες.

20': Κοντρολάρει ο Μαρκόφσκι, κάνει και το σουτ και κερδίζει κόρνερ. Αυτό περνά ανεκμετάλλευτο.

24': Ο Κλέσιο δοκιμάζει το πόδι του, ο Περιστερίδης χάνει την μπάλα και ο Μαρκόφσκι από κοντά δεν σημαδεύει σωστά. Ο Σέρβος, πάντως, υποδείχτηκε ούτως ή άλλως σε θέση οφσάιντ.

32': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, φοβερή και η επέμβαση του Κυριακίδη. Στη συνέχεια ο Μπέριος σκοράρει και υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Λάθος η απόφαση, κακώς ακυρώνεται το γκολ! Ακάλυπτος ήταν ο Κόντε. Και από το ριπλέι φαίνεται ότι η απόκρουση του Κυριακίδη ήταν μέσα από τη γραμμή.

53': Ο Μπουκουβάλας βγάζει τη σέντρα και ο αμαρκάριστος Κόντε χάνει το κοντρόλ.

55': Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό! Βγαίνει η σέντρα από δεξιά, ο Μαρκόφσκι πιάνει γυριστό από το σημείο του πέναλτι και αστοχεί.

75': Ο Τζημόπουλος σκοράρει, αλλά η φάση σταματά για επιθετικό φάουλ του Μπέριου στον Μαρκόφσκι φάση που και εδώ θέλει συζήτηση.

78': Κίτρινη στον Γαρουφαλιά.

79': Εξαιρετική κάθετη στον Κόντε, αλλά εκείνος κάνει πολύ κακό κοντρόλ και δίνει το δικαίωμα στον Κυριακίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

90'+3: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Κόντε μπαίνει στην περιοχή, δεν δίνει στον Ζάιρο που είναι δίπλα του, τελειώνει μόνος του τη φάση και σημαδεύει τον Κυριακίδη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Ανανίας Φωτιάδης του συνδέσμου Σερρών ήταν ο ρέφερι του αγώνα με βοηθούς τους Γιώργο Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Δημήτριο Γκαβέρα (Αχαΐας). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) και παρατηρητής ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας).  Για τη διαιτησία τα είπαμε παραπάνω.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Κλέσιο, Κούσας, Ροντρίγκες (74’ Λεντέσμα), Τσοκάνης, Πάουλο, Μάκος, Φερέιρα (74’ Καμαβουάκα), Τομανέ, Ουάρντα, Μαρκόφσκι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Ναδάλες (30’ Κούτρης), Γαρουφαλιάς (88’ Σκόνδρας), Κοζορώνης, Γιάκος (59’ Μαμπουλού), Ζάιρο, Κόντε.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
(9η Αγωνιστική)
Λάρισα – Πανιώνιος 2-0
Ξάνθη – Κέρκυρα 0-0
Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1
Παναθηναϊκός - Ηρακλής 2-0
Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 1-0
Βέροια – Πλατανιάς 0-0
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 7 αγώνες)
Ολυμπιακός 18

--------------------------------------
Παναθηναϊκός 14
ΠΑΣ Γιάννινα 13
ΠΑΟΚ 11
ΑΕΚ 11
------------------------------------------
Πανιώνιος 10
Ατρόμητος 10
Α. Ο. Ξάνθη 9
Πλατανιάς 9
Παναιτωλικός 8
Λάρισα 8
Λεβαδειακός 7
Κέρκυρα 7
Βέροια 6
---------------------------------------------
Αστέρας Τρίπολης 6
Ηρακλής 2

ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.
-ΠΑΣ και Λεβαδειακός έχουν αγώνα λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ
(10η Αγωνιστική)
Σάββατο 5 Νοεμβρίου
15.00 ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης
17.15 Λεβαδειακός - Ξάνθη
19.30 ΑΕΚ - Ατρόμητος
Κυριακή 6 Νοεμβρίου
15.00 Πανιώνιος - ΠΑΟΚ
17.15 Κέρκυρα - Βέροια
17.15 Πανιτωλικός - Λάρισα
19.30 Ολυμπιακός  - Παναθηναϊκός
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου
19.30 Ηρακλής - Πλατανιάς