Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πως η Δόξα Κρανούλας μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με Κατσικά

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Θύελλα Κατσικά - Δόξα Κρανούλας 0-5


Σαν σίφουνας πέρασε η Δόξα Κρανούλας από το γήπεδο Κατσικάς, καθώς συνέτριψε με σκορ 5-0 την τοπική Θύελλα. Ένα ματς ντέρμπι μετατράπηκε σε περίπατο για την πρωτοπόρο Δόξα που για μια ακόμα φορά έδειξε την ανωτερότητα αλλά και τη μεγάλη ποιότητα που τη χαρακτηρίζει σαν ομάδα. Πέντε γκολ και ένα δοκάρι στην πιο καυτή έδρα του πρωταθλήματος είναι ένα πιστοποιητικό ανωτερότητας για την έμπειρη ομάδα της Κρανούλας που συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο, έχοντας 7 νίκες σε 7 παιχνίδια και με έναν καταπληκτικό συντελεστή τερμάτων 26-3. 

Η τοπική Θύελλα με το ξεκίνημα του αγώνα δέχθηκε την ψυχρολουσία καθώς με την πρώτη επίθεση η Δόξα πέτυχε γκολ με τον  Χριστακόπουλο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιρογιάννη. Σαν να μη έφθασε αυτό στο 14’ αποβλήθηκε ο Θάνος με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κατσικογιάννη, γιατί ως τελευταίος παίκτης ανέκοψε με φάουλ τον Τσιρογιάννη θεωρώντας ότι η παράβαση έγινε ενώ ο παίκτης της Δόξας ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Έγινε μια αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού αλλά γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα στον ρέφερι. 

Έτσι το ντέρμπι ξεκίνησε πολύ στραβά για τους γηπεδούχους που έδειξαν στη συνέχεια ότι δεν ήταν σε καλή μέρα, αντίθετα με την Δόξα που και καλή ομάδα είναι αλλά και το ξεκίνημα ήταν ιδανικό. Με το συμπλήρωμα του ημιώρου έγινε το 0-2 με κεφαλιά του Τσιρογιάννη μετά από σέντρα του Χριστακόπουλου. Έξι λεπτά αργότερα, στο 36’ έγινε το 0-3 με κοντινό πλασέ του Τσουμάνη. Με το σκορ να είναι στο 0-3 οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα τοη ημιχρόνου. Ουσιαστικά το ντέρμπι είχε κριθεί από το α’ ημίχρονο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ήταν δύσκολο για τη Θύελλα που έπαιζε και με 10 παίκτες να κάνει μια τέτοια ανατροπή. Ναι μεν γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι κάθε μέρα. 

Για το τι θα επακολουθούσε στην επανάληψη φάνηκε στο 46’ όταν η Δόξα είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι με τον Τσιρογιάννη. Στο 59’ ο Τσουμάνης έκανε το 0-4 με σουτ και το ζητούμενο ήταν μέχρι το τέλος με τι σκορ θα έληγε το ματς και όχι ποιος θα κέρδιζε. Στο 82’ απάντησε η Θύελλα με δοκάρι του Μπελεβέτη χωρίς να μπει η μπάλα στα δίχτυα για το γκολ της τιμής. Στο 85’ ο Τσουμάνης σφράγισε το σκορ σε 0-5 πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του γκολ. Δίκαιο το αποτέλεσμα και εμφανέστατη η ανωτερότητας της Δόξας, που προχωρά με σβηστές μηχανές και σπασμένα φρένα.
 
Διαιτητής του αγώνα ο Κατσικογιάννης με βοηθούς τους Τάτση και Καραλή. Από τη διαιτησία Κατσικογιάννη έχουν παράπονα οι γηπεδούχοι, χωρίς ασφαλώς αυτό να είναι δικαιολογία για τη συντριβή της Θύελλας από την πολύ ανώτερή της Δόξα Κρανούλας. 

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (Γιάννης Καραφέρης): Γκοτζιάς, Χαλιάσος (36' Λισγαράς Δ.), Γκαρτζονίκας, Μωραίτης, Ραγιάς (58' Μπελεβέτης), Θάνος, Κωσταμένας (63' Παζαρτζής), Λέκκας, Γιαννάκης, Βλάχος, Βαρτζιώτης

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (Βασίλης Σιαφάκας): Αρχοντάκης, Μαρμούτας (70' Καραφλιάς), Πάσχος, Γκόλιας, Νάσιος, Καρυπιάδης, Τσουμάνης, Χαμπίμπης, Γκέκα, Τσιρογιάννης (80' Ριστάνης), Χριστακόπουλος (63' Ηλίας).