Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ένα σούπερ αφιέρωμα για τον ταλαντούχο Ιγκόρ Βιδάλ

Ο Ιγκόρ Βιδάλ τη μέρα που υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο στον ΠΑΣ με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το απόγευμα του Σαββάτου στην Κέρκυρα ο παίκτης που ξεχώρισε για την ποιότητα αλλά και για το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε είναι ο Ιγκόρ Βιδάλ.
Μπορεί στις περισσότερες κριτικές του αγώνα που έγιναν από τον αθλητικό Τύπο ο Περιστερίδης να παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη του ΠΑΣ που κράτησε ανέπαφη την εστία του σε δύσκολες φάσεις, αλλά το κερασάκι στην τούρτα του αγώνα ήταν το γκολ του Βιδάλ, όπως και κάποιες καλές κινήσεις που έκανε ο νεαρός Βραζιλιάνος άσσος δείχνοντας ότι είναι ένας παίκτης που θα απασχολήσει και στο μέλλον την κοινή γνώμη αλλά και τις εφημερίδες, όπως και τα λαγωνικά των μεγάλων ομάδων. 

Είναι το «λαβράκι» που έπεσε στα μεταγραφικά δίχτυα του ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό καλοκαίρι, δένοντας τον παίκτη με 3ετές συμβόλαιο. Το οποίο δύσκολα θα το εξαντλήσει στα Γιάννινα, γιατί αν συνεχίσει να σκοράρει με τέτοιο τρόπο και να συμπεριφέρεται στο γήπεδο σαν ένας «μικρός μάγος» της μπάλας, είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσουν την πόρτα του ΠΑΣ για να τον αποκτήσουν μεγάλες ομάδες. Και ο Χριστοβασίλης δεν χαρίζεται σε τέτοιες προκλήσεις. Λειτουργεί με τη λογική του επαγγελματία μάνατζερ ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Όπως έγινε και με άλλους παίκτες στο παρελθόν που πουλήθηκαν σε μεγαλύτερες ομάδες και αναπληρώθηκαν με άλλους χωρίς αναταράξεις στο σκάφος της ομάδας.

Ο Ιγκόρ Βιδάλ στην Κέρκυρα έδειξε ότι είναι ένας προικισμένος ποδοσφαιριστής έχοντας λαμπρό μέλλον μπροστά του. Στην Βραζιλία αγωνίζονταν στην ομάδα Β’ κατηγορίας Λοντρίνα από την οποία έμεινε ελεύθερος τον Δεκέμβριο του 2015. Μάνατζερ τον έφερε στην Ελλάδα και τον πήγε για δοκιμή στη Βέροια. Εκεί τον  κράτησαν 20 περίπου μέρες, τον δοκίμασαν στις προπονήσεις και στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ αλλά δεν τον κράτησαν. Τον άφησαν να φύγει και δεν προχώρησαν στην απόκτησή του. Οι λόγοι είναι άγνωστοι. Γίνονται και αυτά στο ποδόσφαιρο. Παλιά και από τα Γιάννινα είχε περάσει για να δοκιμαστεί ο Ντανιέλ Μπατίστα αλλά δεν ικανοποίησε και τον άφησαν να πάει στον Εθνικό. 

Αφού δεν τον κράτησε η Βέροια, ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης φρόντισε να έρθει σε επαφή με τον μάνατζέρ του και να τον φέρει για δοκιμή στα Γιάννινα, σε συνεργασία με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ τον είχαν δει στη NOVA στο φιλικό της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ και τον είχαν τσεκάρει. Ο Ιγκόρ είναι 20 χρονών, αλλά έχει ένα παιδικό χαρωπό πρόσωπο που τον περνάς για πολύ μικρότερο. 

Το έμπειρο μάτι του Πετράκη δεν άργησε να εκτιμήσει την αξία του και η μεταγραφή μετά από 15 ημέρες δοκιμών έκλεισε. Ο «μικρός μάγος» της μπάλας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Από την πρώτη στιγμή έδωσε το στίγμα ενός πολύ σπουδαίου και ταλαντούχου ποδοσφαιριστή. Με ένα πολύ γλυκό αριστερό πόδι, με κάθετες μπαλιές, φοβερές επινοήσεις και ζωγραφιές στο γήπεδο και καταπληκτικό σουτ. Σαν αυτό που το περασμένο Σάββατο «τρύπησε» τα δίχτυα της Κέρκυρας αφού σαν οβίδα πήγε προς την εστία του Αραμπατζή. Ακόμα και οι φίλαθλοι που τον είχαν δει στις πρώτες προπονήσεις είχαν κατενθουσιαστεί μαζί του, με δεκάδες αναρτήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Ιγκόρ Βιδάλ δεν είναι ακόμα βασικός στον ΠΑΣ και καθημερινά δουλεύσει σκληρά για να γίνει καλύτερος. Μέσα από τη δουλειά θα καλλιεργήσει το ταλέντο του. Στα ματς με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό έμεινε στον πάγκο, στο ματς με τον Πλατανιά αντικατέστησε στο 75’ τον Ζάιρο και το περασμένο Σάββατο στην Κέρκυρα αντικατέστησε στο 52’ τον Μαμπουλού. Το ποιος θα παίζει και σε ποιες θέσεις είναι θέμα προπονητή. Και όταν υπάρχει ένας προπονητής της αξίας του Γιάννη Πετράκη περιττεύει ο οποιοσδήποτε σχολιασμός. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα ο Κρητικός τεχνικός πως θα χειριστεί τον Βιδάλ και τον οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Αυτό που προέχει είναι ο Βιδάλ να κρατήσει χαμηλούς τόνους, να είναι σεμνός, να εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή και να μη πάρουν τα μυαλά του αέρα. Είναι ένα παιδί 20 ετών που μπορεί να παρασυρθεί από τις σειρήνες της δημοσιότητας. Σ’ αυτό θα τον βοηθήσουν οι άνθρωποι της ομάδας αλλά και οι πιο έμπειροι συμπαίκτες του, καθώς στο ποδόσφαιρο οι καριέρες των παικτών και οι πορείες των ομάδων καθιερώνονται μέσα από τη διάρκεια και όχι από ένα ματς ή από ένα γκολ. 

Δεν φαίνεται όμως να υπάρξει τέτοιο θέμα. Ο Βιδάλ μπορεί πριν από μερικές μέρες να έκλεισε τα 20 χρόνια (γεννήθηκε στις 26-9-1996), αλλά είναι ένα προσγειωμένο παιδί που έχει συνειδητοποιήσει από μικρή ηλικία το τι πρέπει να κάνει. Τον Πετράκη τον βλέπει σαν πατέρα του και απόδειξη ότι μόλις σημείωσε το γκολ στην Κέρκυρα πήγε στον πάγκο για να τον χαιρετήσει. Με τον ίδιο σεβασμό αντιμετωπίζει τους συμπαίκτες και τους ανθρώπους της ομάδας. Έχει αντιληφθεί ότι μέσα από τον ΠΑΣ μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ζωής του και να φάει γλυκό ψωμί σαν παντεσπάνι στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι οι καλοί παίκτες είναι περιζήτητοι από τις μεγάλες ομάδες και τα συμβόλαιά τους πληρώνονται αδρά.