Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Τόσο καλή πορεία ο ΠΑΣ είχε να κάνει από το 1976

Ο Πέδρο Κόντε είναι από τα κεντρικά πρόσωπα στη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΣ.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η αναρρίχηση του ΠΑΣ στην 3η θέση και με αγώνα λιγότερο, πιο πάνω στην βαθμολογία από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, η νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 2-1 μετά από 41 χρόνια και οι επιτυχίες του τελευταίου καιρού έχουν προκαλέσει μεγάλη ικανοποίηση στα Γιάννινα και ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων.
Έτσι εκτιμάται ότι στο ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων σε σχέση με τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια. Βέβαια στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου που θα γίνει το παιχνίδι, δεν είναι και η πιο κατάλληλη ώρα γιατί εκείνη θα είναι ακόμα ανοιχτή η αγορά, αλλά παρόλα αυτά πολλοί φίλοι της ομάδας θα είναι στο γήπεδο.

Υπάρχει κινητοποίηση των οργανωμένων φιλάθλων για να αποθεώσουν τους πρωταγωνιστές αυτής της καταπληκτικής πορείας για την οποία μιλά με θαυμασμό όλη η Ελλάδα και επιπλέον να στηριχθεί η ομάδα για να πάρει τους 3 βαθμούς ώστε να παραμείνει ψηλά στην βαθμολογία. Μάλιστα υπάρχει ενδεχόμενο το βράδυ της Κυριακής ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να είναι και στην 2η θέση αν κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα, σε συνδυασμό με ήττα ή ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». 

Αυτό που κυριαρχεί και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι τα μηνύματα φίλων της ομάδας που καλούν όλους τους Γιαννιώτες στο γήπεδο. Είναι αλήθεια ότι και από την ομάδα περιμένουν μεθαύριο πολύ κόσμο στις εξέδρες του σταδίου «Ζωσιμάδες». Τόσο καλό ξεκίνημα με αντοχές και διάρκεια στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής είχε να γίνει από τη σεζόν 1975-76. Τότε που τον "έσφαξαν" στο Άργος στο ματς με την ΑΕΚ (μέτρησε κάλπικο γκολ του Παπαϊωάννου, ενώ αποβλήθηκαν Αλβαρέζ, Κοντογιωργάκης) και έχασε την ευκαιρία να αναδειχθεί "πρωταθλητής χειμώνα". Στα προηγούμενα ματς με Ατρόμητο, Πλατανιά, Λάρισα βοήθησε σημαντικά ο κόσμος, αλλά όχι στον βαθμό που έπρεπε να είναι. Ο Πετράκης πολλές φορές στις δηλώσεις του έκανε έκκληση στον κόσμο να έρθει πιο κοντά στην ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί οι παίκτες με την προσπάθεια που καταβάλουν, αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Λόπεζ Ναδάλες δεν υπολογίζεται στο παιχνίδι αυτό καθώς η μαγνητική έδειξε θλάση 1ου βαθμούς στους οπίσθιους μηριαίους με εκτίμηση ότι θα χρειασθούν 20 ημέρες αποθεραπείας. Έτσι σε συνδυασμό και με την διακοπή του πρωταθλήματος θα γίνει προσπάθεια να τον έχει ο Πετράκης στο ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια για την 11η αγωνιστική. Αντί του Ναδάλες θα ξεκινήσει ως αριστερός μπακ χαφ ο Λεονάρντο Κούτρης, ο οποίος και αντικατέστησε τον Ισπανό αμυντικό όταν τραυματίσθηκε στο μας με τον Παναιτωλικό. Εντάξει είναι και ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς. 

Επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων ο Λίλα που πιθανόν να ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα, ενώ για τον Ακόστα που κάνει κανονικά προπονήσεις αλλά είχε αγωνιστική απραξία από τις 18 Σεπτεμβρίου θα εκτιμήσει ο Πετράκης την κατάστασή του και αν μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή. Κατά τα άλλα στο κυανόλευκο στρατόπεδο υπάρχει ανεβασμένη ψυχολογία για νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, πάντοτε με σοβαρότητα και χαμηλούς τόνους όπως ζήτησε απ’ όλους ο Γιάννης Πετράκης. Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Χθες είχαν ρεπό οι παίκτες που αγωνίσθηκαν στο Αγρίνιο για να «ξεμπουκώσουν» και να πάρουν ανάσες ξεκούρασης.