Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Με νίκη επί του Λεβαδειακού πατά στην 2η θέση ο "Άγιαξ"

Με νίκη πατά στην 2η θέση ο ΠΑΣ. Το στιγμιότυπο είναι από την περυσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στα Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με μια προπόνηση που θα γίνει το πρωί στο ΠΕΑΚΙ θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό με τον Λεβαδειακό που θα γίνει στις 17.15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Το αυτό ήταν να γίνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου για την 7η αγωνιστική, αλλά αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας λόγω των σεισμικών δονήσεων που είχαν σημειωθεί στην περιοχή των Ιωαννίνων. Έτσι θα γίνει αύριο και με το παιχνίδι αυτό αρχίζει εκ νέου η αγωνιστική δραστηριότητα στον πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα μετά την διακοπή τόσο του αγώνα της Εθνικής ομάδας, όσο και της φωτιάς στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα. 


Αν κερδίσει αύριο ο ΠΑΣ θα βρεθεί στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς ξεπερνώντας κατά 2 βαθμούς τον Παναθηναϊκό που έχει 14 βαθμούς. Και εκεί μπορεί να διατηρηθεί και στις επόμενες αγωνιστικές καθώς το Σάββατο θα υποδεχθεί στα Γιάννινα τη Βέροια και αμέσως μετά θα πάει στο Καυτατζόγλειο να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή σε βατά για τον ΠΑΣ παιχνίδια όπου μπορεί να πάρει βαθμούς. Αν κερδίσει αύριο τον Λεβαδειακό και πατήσει στην 2η θέση, θα είναι κάτι το ξεχωριστό για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» με ιστορική σημασία, γιατί δεν συνέβη άλλη φορά να είναι σ’ αυτή τη φάση το πρωτάθλημα και να είναι τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. 

Αυτή την ιστορική ευκαιρία θέλουν να εκμεταλλευτούν αύριο οι κυανόλευκοι που δείχνουν να γυαλίζει το μάτι τους αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη. Έχοντας παράλληλα και επίγνωση των δυσκολιών που θα συναντήσουν κόντρα στον Λεβαδειακό που έχει πάρει αρκετές φορές θετικό αποτέλεσμα στα Γιάννινα. Τώρα η προσοχή είναι επικεντρωμένη στο αυριανό παιχνίδι. Με τη Βέροια θα ασχοληθούν από το βράδυ της Τετάρτης και μετά. Τις τελευταίες μέρες ο Γιάννης Πετράκης ανέλυσε στους παίκτες τον τρόπο παιχνιδιού του Λεβαδειακού, τα δυνατά και αδύνατα σημεία, δίνοντας και τις κατάλληλες οδηγίες στους παίκτες του. Και χθες ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Μπουκουβάλας και Ναδάλες, που είναι τα δύο προβλήματα που απασχολούν τον ΠΑΣ. Απ’ ότι φαίνεται στο ματς αυτό θα μείνουν εκτός ομάδος και θα αναπληρωθούν από τους Καρανίκα και Κούτρη αντίστοιχα. 

Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα είναι στην αποστολή. Για τη χθεσινή αγωνιστική δραστηριότητα στο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής: «Με ασκήσεις ταχύτητας και νευρομυϊκής συναρμογής ξεκίνησε η σημερινή, προτελευταία πριν τον αγώνα της Τετάρτης με τον Λεβαδειακό, προπόνηση της ομάδας μας. Στη συνέχεια το προπονητικό επιτελείο δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές πάνω στην επιθετική τακτική».

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ

Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας μας ενόψει της εξ΄αναβολής εκτός έδρας αναμέτρησης με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη. Ο Ράτκο Ντόστανιτς δούλεψε ως επί το πλείστον με τους ποδοσφαιριστές του πάνω σε θέματα τακτικής και το πρωί της Τρίτης (σήμερα) μετά το τέλος της προπόνησης που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό στάδιο της πόλης θα ανακοινώσει την αποστολή που θα αναχωρήσει το μεσημέρι για την πόλη της Ηπείρου. Εκτός παραμένουν οι τραυματίες, Μπελγκαζουανί και Ομπιόρα. Πριν διακοπεί το πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός έφερε ισοπαλία 1-1 στην Λιβαδειά με την Ξάνθη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο διαιτητής Ιωάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας ορίσθηκε να διευθύνει τον εξ αναβολής αγώνα ΠΑΣ – Λεβαδειακός που θα γίνει αύριο Τετάρτη (17.15) στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του θα είναι οι Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής), Ιωάννης Δημητριάδης (Καστοριάς). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας). Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν διαιτητής και στον φετινό αγώνα κυπέλλου ΠΑΣ – Ξάνθη 1-0. Είναι δε από πέρυσι στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας και τη σεζόν 2015-16 έχει διευθύνει τα εξής παιχνίδια: Ολυμπιακός – ΠΑΣ 5-1, ΠΑΣ – ΑΕΚ 0-2.

ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Αλλοπρόσαλλο λόγω των διακοπών γίνεται το πρόγραμμα στη συνέχεια όχι μόνο για τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και για όλες τις ομάδες, αφού ξεκίνησε από την 3η αγωνιστική και τώρα παρακάμφθηκε και η 11η αγωνιστική. Η 1η, 2η και 11η αγωνιστική θα γίνουν μέσα στα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο. Έτσι το πρόγραμμα για τον ΠΑΣ μέχρι το τέλος του α’ γύρου, με τα εξ’ αναβολής παιχνίδια 1ης, 2ης αγωνιστικής και τις υποχρεώσεις στο κύπελλο είναι:
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου: ΠΑΣ – Λεβαδειακός
Σάββατο 26 Νοεμβρίου: ΠΑΣ - Βέροια
Τρίτη 29 Νοεμβρίου: Αγροτικός Αστέρας ΠΑΣ (Κύπελλο)
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου: Ηρακλής – ΠΑΣ
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου: ΠΑΣ – Ολυμπιακός
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου: Καλλονή – ΠΑΣ (κύπελλο)
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου: ΑΕΚ – ΠΑΣ
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου Πανιώνιος – ΠΑΣ (εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής)
Κυριακή 8 Ιανουαρίου ΠΑΣ – Πανιώνιος (β’ γύρος)
Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ΠΑΟΚ – ΠΑΣ (εξ αναβολής 2ης αγωνιστικής)