Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Βλέπουν την πλάτη του "Άγιαξ", Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και λοιποί!

Μόνος στην 2η θέση έμεινε ο ιστορικός ΠΑΣ Γιάννινα


Όπως η γάτα με το ποντίκι έπαιξε τη Βέροια ο ΠΑΣ και την κέρδισε 2-0 με γκολ που σημείωσαν Κόντε (39’) και Κοζορώνης (92’). Στο 53’ ο Ζάϊρο είχε δοκάρι ενώ ο ΠΑΣ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καταιγιστικός, δημιουργώντας πολλές φάσεις στα καρέ της Βέροιας.
Ο κορυφαίος παίκτης της «Βασίλισσας» ήταν ο γκολκίπερ Λόπεθ που έκανε σωτήριες επεμβάσεις, ενώ αντίθετα ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Περιστερίδης ήταν σχεδόν θεατής και λίγες φορές είχε συμμετοχή στο παιχνίδι. Η Βέροια είχε μια δραστηριότητα στο χώρο του κέντρου αλλά όχι πολλά πράγματα και μπροστά ήταν ακίνδυνη. Από το 59’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καπετάνου που αψυχολόγητα έριξε κουτουλιά εκτός φάσης στον Μιχαήλ. Στο 43’ έπρεπε να αποβληθεί με 2η κίτρινη κάρτα και ο Σισοκό που ενώ είχε κάρτα από το 15’ σήκωσε στον αέρα με τα δύο πόδια τον Κόντε σε μια αντιαθλητική ενέργεια. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και ο ΠΑΣ εκτός από τα δύο γκολ, το δοκάρι, είχε και πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει και άλλα γκολ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι είναι στην 2η θέση με 3 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό που αύριο δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ ήταν ο Κοζορώνης, πολύ καλά τα πήγαν Ζάιρο, Κούτρης, Μπουκουβάλας, Κόντε, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.


ΤΑ ΓΚΟΛ

39’: Σε οργανωμένη επίθεση του ΠΑΣ ο Μπουκουβάλας, έδωσε τη μπάλα στον Κόντε, αυτός στον Κοζορώνη που την άνοιξε αριστερά στον Κούτρη που χωρίς χρονοτριβή έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας, όπου ο Κόντε έπιασε την κεφαλιά από κοντά που βρήκε λίγο το σώμα του Λόπεθ και κατέληξε στα δίχτυα.

90+2’: Ο Γαρουφαλιάς έδωσε λίγο πιο μπροστά από τη μεσαία γραμμή τη μπάλα στον Κοζορώνη αυτός προχώρησε και όταν πλησίασε το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με ένα καταπληκτικό σουτ στην αριστερή γωνία του Λόπεθ έκανε το 2-0.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

19': ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ! Ο Ζάιρο από πλάγια δεξιά εντός περιοχής κάνει ένα δυνατό σουτ και ο Λόπεθ αποκρούει με την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6': Εκτελείται φάουλ από τον Κοζορώνη, η μπάλα σκάει μπροστά στον Λόπεθ, αλλά εκείνος δεν αιφνιδιάζεται και παραχωρεί κόρνερ.

7': Ο Κοζορώνης το εκτελεί, η μπάλα μένει στην περιοχή και το σουτ του Λίλα φεύγει ψηλά.

12': Ο Ζάιρο κάνει το γύρισμα από δεξιά, ο Κόντε πιάνει σουτ στην κίνηση και αστοχεί.

26': Μπαίνει στην περιοχή από αριστερά ο Ζάιρο, κάνει και το διαγώνιο σουτ και ο Λόπεθ αποκρούει.

28': Ο Κούτρης βγάζει από αριστερά τη σέντρα, ο Μπουκουβάλας παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ.

33': Κόρνερ για τη Βέροια. Ο Σαρπόνγκ το εκτελεί, ο Μπαλάφας παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα φεύγει άουτ.

37': Εξαιρετική επέμβαση του Λόπεθ σε κεφαλιά του Κόντε, αλλά ούτως ή άλλως ο Ισπανός υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Σωστή η απόφαση.

43': Σκληρό φάουλ του Σισοκό στον Κόντε. Έχει κάρτα ο αμυντικός της Βέροιας και ο πάγκος του ΠΑΣ ζητά να βγει και δεύτερη. Πολύ τυχερός που γλιτώνει, έπρεπε να αποβληθεί.

48': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Γίνεται η σέντρα από δεξιά, ο Γιάκος βάζει την προβολή από κοντά και ο Λόπεθ πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση.

59': Απευθείας κόκκινη στον Καπετάνο, με δέκα η Βέροια. Είχε μία αψιμαχία ο φορ της Βέροιας με τον Μιχαήλ και στη συνέχεια έριξε κουτουλιά. "Δεν τον ακούμπησα" έλεγε στον βοηθό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι εμφανής η κίνησή του.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλά τα πήγε ο διαιτητής Φώτιος  Φωτιάδης, Ελέγχεται για τη 2η κίτρινη κάρτα που έπρεπε να δώσει στο 43’ στον Σισοκό. Σωστά απέβαλε τον Καπετάνο. Επόπτες ήταν οι  Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 49’ Λίλα, 61’ Ζάιρο – 15’ Σισοκό, 23’ Άρτσε


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ: Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης, Γιάκος (66’ Ακόστα), Ζάιρο (87’ Γαρουφαλιάς), Κόντε (80’ Μαμπουλού).


ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεθ, Μαλόν, Καλί, Σισοκό (81’ Βίττι), Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Άρτσε, Σισίνιο (66’ Μεληκιώτης), Χαροντάκης (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 26 Νοεμβρίου
15.00 ΠΑΣ – Βέροια 2-0
17.15 Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα 1-1
19.30 ΑΕΚ – Πλατανιάς NS2
Κυριακή 27 Νοεμβρίου
15.00 Ολυμπιακός – Κέρκυρα NS2
17.15 Λεβαδειακός – Ηρακλής NS2
17.15 Παναιτωλικός – Ξάνθη NS3
19.30 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός NS1
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
19.30 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 8 αγώνες)
Ολυμπιακός 21

--------------------------------------
ΠΑΣ Γιάννινα 17
Παναθηναϊκός 14
Πανιώνιος 13
ΑΕΚ 12
------------------------------------------
ΠΑΟΚ 11
Παναιτωλικός 11
Ατρόμητος 11
Κέρκυρα 10
Α. Ο. Ξάνθη 10
Πλατανιάς 10
Αστέρας Τρίπολης 10
Λεβαδειακός 9
Λάρισα 9
---------------------------------------------
Βέροια 6
Ηρακλής 3

ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.