Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

"Αναστήθηκε" ο Αστέρας που καθάρισε με δύο κεφαλιές τον κακό ΠΑΣ

Με ανατροπή ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε 1-2 στα Γιάννινα τον ΠΑΣ


Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο ΠΑΣ Γιάννινα και έχασε δίκαια με σκορ 1-2 από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν το φάντασμα της ομάδας που αγωνίσθηκε την περασμένη Δευτέρα.
Από την αρχή φάνηκε ότι δεν έχει καλά πατήματα, καθώς τον πήρε παραμάζωμα ο Αστέρας. Μια ομάδα που πριν  από μερικές μέρες δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Λεβαδειακό στην Τρίπολη, στα Γιάννινα σήμερα φάνηκε καλύτερη από τον ΠΑΣ που τον υποχρέωσε σε ήττα, την πρώτη εντός έδρας. Το μεγάλο προτέρημα για τους Αρκάδες ήταν ότι είχαν πολύ καλά διαβασμένο τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΣ και δεν του επέτρεψαν να κάνει το γνωστό παιχνίδι είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια.


Παρόλα αυτά όμως ο ΠΑΣ αν πρόσεχε περισσότερο, ειδικά από τότε που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το γκολ του Ζάιρο στο 63’ πάλι θα μπορούσε να κερδίσει. Δυστυχώς, ενώ είχε το 1-0 και το τρίποντο στο τσεπάκι του, αντί να φάει σίδερα και να κρατήσει το αποτέλεσμα, παρουσίασε κενά και αδυναμίες, δίνοντας το δικαίωμα στον Αστέρα να πετύχει δύο γκολ με κεφαλιές και σε πανομοιότυπες φάσεις, κάνοντας έτσι την ανατροπή.

Μπορεί ο Αστέρας να είχε κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσε να μπει εύκολα στην περιοχή γι’ αυτό και έκανε πολύ λίγες φάσεις. Ουσιαστικά έκανε δύο φάσεις και πέτυχε δύο γκολ. Γι’ αυτό λέμε ότι χάθηκε τζάμπα ένα παιχνίδι που όπως εξελίχθηκε το είχε μέσα στα χέρια του ο ΠΑΣ, παρά το ότι δεν ήταν σε καλή μέρα.

Η ήττα αυτή σίγουρα θα προσγειώσει πολλούς ονειροπόλους στην πραγματικότητα και θα αντιληφθούν ότι στρατηγικός στόχος του ΠΑΣ είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία και ύστερα ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα. Μπορεί αυτή η σφαλιάρα να βγει και σε καλό για την τοπική ομάδα, καθώς θα σπάσουν τα καλάμια και θα δουν καλύτερα την πραγματικότητα.

Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας «αναστήθηκε» στην κυριολεξία με τη νίκη στα Γιάννινα. Μετά τις ήττες που υπέστη με 3-0 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, με 1-0 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, με 3-1 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και με 2-0 στην Κέρκυρα, σήμερα πήρε το πρώτο τρίποντο μέσα στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ με τη νίκη 1-2. Και η νίκη αυτή θα του δώσει δυναμική για τη συνέχεια. Έχει ποιοτικό ρόστερ και θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν έξοδο στην Ευρώπη. Η μέχρι τώρα πορεία του δεν είναι ανάλογη με την ποιότητα που έχει σαν ομάδα. 

Από τον ΠΑΣ θα κρατήσουμε τη φιλοτιμία του Ζάιρο που είναι ίσως και ο μοναδικός που ξεχώρισε. Οι υπόλοιποι παίκτες δεν ξεπέρασαν τη μετριότητα. Ίσως να ήταν κουρασμένοι, ίσως να μη μπήκαν στο πνεύμα του παιχνιδιού, ίσως να τους πρέσαραν δυνατά οι αντίπαλοι, η ουσία είναι ότι η τοπική ομάδα ήταν έξω από τα νερά της και έχασε δίκαια από έναν Αστέρα που μπορεί να μη ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, αλλά είχε καλύτερη παρουσία στο γήπεδο απ’ ότι ο ΠΑΣ.

Από εκεί και μετά η ήττα αυτή δεν ακυρώνει την μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΣ και ούτε φέρνει τη συντέλεια του κόσμου. Ήταν μια κακιά μέρα και ένα κακό αποτέλεσμα. Δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΣ δεν είναι καλή ομάδα ή δεν γίνεται καλή δουλειά. Όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Και ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο ΠΑΣ δεν έφτασε ακόμα στα επίπεδα για να κάνει πορεία τρένο. Όπως έχασε το ματς έτσι θα μπορούσε και να το κερδίσει. Η μπάλα είναι στρόγγυλη και δεν μπαίνει σε καλούπια και λογικές. Η ήττα θα πρέπει άμεσα να ξεπεραστεί και ο κόσμος να μείνει στο πλευρό της ομάδας.

ΤΑ ΓΚΟΛ

63’: Γκολ για τον ΠΑΣ. Ο Κοζορώνης εκτελεί το κόρνερ και ο Ζάιρο με καρφωτή κεφαλιά εκτελεί τον Ντοναρούμα. Έχει χάσει κατά κράτος την εναέρια μονομαχία ο Φαρίνια.

72: Ο Γιαννούλης βγάζει τη σέντρα, ο Φαρίνια παίρνει την κεφαλιά και κάνει το 1-1. Η άμυνα του ΠΑΣ και ο Περιστερίδης κοιμήθηκαν.

77’: Ο Φερνάντες βγάζει ωραία μπαλιά, ο Μάσα παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στη γωνιά του Περιστερίδη για το 1-2. Πολύ κακή η αντίδραση του Μπουκουβάλα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

5': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ζάιρο από αριστερά βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μαμπουλού βάζει την προβολή και στέλνει την μπάλα άουτ.

21': Κίτρινη στον Δημούτσο.

22': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Γίνεται η σέντρα από δεξιά, ο Μαμπουλού πιάνει κεφαλιά ανενόχλητος και στέλνει την μπάλα πάνω στον Ντοναρούμα.

45'+1: Κίτρινη στον Ευαγγέλου.

52': Ευκαιρία για τον Αστέρα! Γίνεται το γύρισμα από τον Καλτσά και ο Τζημόπουλος βάζει την προβολή και σταματά την μπάλα στη μικρή περιοχή. Πρώτος πήγε ο Περιστερίδης και μπλόκαρε.

58': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Βγαίνει η σέντρα από τον Κούτρη, ο Μαμπουλού παίρνει την κεφαλιά και δεν βρίσκει στόχο.

82': Κίτρινη στον Λίλα.

90': Κίτρινη στον Καρανίκα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί του οι Ακρίβος (Αθηνών) και Φωτιόπουλος (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Φουκάκης (Ηρακλείου).
Κίτρινες: 79' Λίλα - 21' Δημούτσος, 45'+1 Ευαγγέλου

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (79' Καρανίκας), Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης (76' Βιδάλ), Μαμπουλού, Ζάιρο, Κόντε (55' Γιάκος).


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου (64' Κυριακόπουλος), Χαμντανί, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Καλτσάς, Φαρίνια (86' Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (75' Μάσα), Φερνάντες.