Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Από Δευτέρα ξανά στο γήπεδο οι παίκτες του ΠΑΣ

Δευτέρα απόγευμα η επόμενη προπόνηση στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ήρεμο Σαββατοκύριακο θα περάσουν στον ΠΑΣ καθώς ο Γιάννης Πετράκης μετά την προπόνηση που έγινε χθες το πρωί έδωσε διήμερο ρεπό στους παίκτες για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες. Οι προπονήσεις θα ξαναρχίσουν την Δευτέρα με την ελπίδα να ξεκινήσουν και οι αγώνες του πρωταθλήματος, καθώς στον ΠΑΣ δεν θέλουν άλλη διακοπή.
Επόμενο ματς είναι με την Ξάνθη στα Πηγάδια την Κυριακή 20 Νοεμβρίου βάσει του προγράμματος και γι’ αυτό το παιχνίδι ετοιμάζονται στον ΠΑΣ.

Από χθες μπήκαν και οι Ζάιρο, Ακόστα, Ναδάλες, Μιχαήλ στο πρόγραμμα προπονήσεων και θα είναι κανονικά στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το ματς στην όμορφη πόλη της Θράκης. Μετά από αρκετό καιρό ο ΠΑΣ θα είναι κομπλέ και δεν θα έχει καμία απουσία. Από τις προπονήσεις απουσιάζουν μόνο οι διεθνείς Λίλα και Τζημόπουλος. Χθες η προπόνηση έγινε μετά από μέρες σε ανοιχτό γήπεδο, όπου ο Πετράκης ασχολήθηκε με ασκήσεις τακτικής, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν σε μικρά γήπεδα με πλαστικό τάπητα λόγω των βροχοπτώσεων. 

Όλες αυτές τις μέρες ο Γιάννης Πετράκης συζήτησε αρκετές φορές με τους παίκτες του προσπαθώντας να ανεβάσει την ψυχολογία τους και να ξεπερασθεί το σοκ της ήττας από τον Αστέρα Τρίπολης στο ματς του περασμένου Σαββάτου. Ο Κρητικός τεχνικός συνέστησε σε όλους να είναι ψύχραιμοι και να μη χάσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους όπως και στις δυνατότητες που έχει η ομάδα, λέγοντας ότι μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και οι άτυχες στιγμές. Παράλληλα ανέλυσε και τα λάθη που έγιναν στο παιχνίδι που απέφεραν την ήττα. Δόθηκε απ’ όλους η υπόσχεση οι βαθμοί που χάθηκαν στα Γιάννινα να αναπληρωθούν από εκτός έδρας παιχνίδια και ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η ομάδα σε υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. 

ΜΠΕΡΙΟΣ: ΒΟΗΘΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ

Για τον ΠΑΣ και την πορεία του μίλησε σε τοπικό ραδιόφωνο (ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104.3)και ο Θοδωρής Μπέριος που μεταξύ άλλων επισήμανε και τα εξής:  «Νομίζω μετράει στην ομάδα μας που έχουμε έναν κορμό τόσα χρόνια, έρχονται παιδιά για να βοηθήσουν και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις. Βοηθά πολύ και το οικογενειακό κλίμα. Αν δεν υπάρχει οικογενειακό κλίμα δεν μπορεί μια ομάδα να πάει ψηλά. Έχουμε δει ομάδες που είχανε στόχο την πεντάδα να μην τραβάνε, διότι δεν είχαν αυτό που έχουμε εμείς εδώ. Το οικογενειακό κλίμα, που είμαστε όλοι μαζί φίλοι. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σαν έναν τελικό. Νομίζω αυτό σε πάει μπροστά και στο τέλος της χρονιάς θα δούμε τι κάναμε. Ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Έχουμε ανάγκη να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Κάθε χρόνο η ομάδα ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι. Όλα αυτά παίζουν ρόλο για να έχουμε και καλή συνέχεια. Ο κόουτς είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, δουλεύει σκληρά, δεν δέχεται να χάσει, μας το μεταφέρει και εμάς αυτό και γι’ αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα». 

Για την ανανέωση του συμβολαίου του που έκανε πρόσφατα μέχρι τον Ιούνιο 2020 τόνισε: «Περνάω πάρα πολύ καλά, απολαμβάνω τη ζωή στα Γιάννενα και δεν βρίσκω το λόγο να φύγω από εδώ. Όταν μου έγινε η πρόταση να ανανεώσω δεν το σκέφτηκα καθόλου».

ΕΥΠ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ


Σκληρή στάση με στόχο να πατάξει κάθε δράση του ποδοσφαιρικού «παρακράτους» έχει αποφασίσει να κρατήσει η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών έκανε ειδική αναφορά στις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αναφέροντας πως με εντολή του πρωθυπουργού η αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει δράση, ενώ αποκάλυψε πως θα προταθεί στην ΕΠΟ η αυστηροποίηση των ποινών, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος. 

Μάλιστα επανέλαβε τη δήλωση του υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη, ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αν δεν επανέλθει η κανονικότητα. «Τις έρευνες για τις πρόσφατες εγκληματικές υποθέσεις να αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ, μεταξύ άλλων μέτρων, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει και στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα να γίνει κράτος εν κράτει. Η συντεταγμένη πολιτεία θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στην προσπάθεια αυτή και έχει δίπλα της τους διεθνείς αθλητικούς θεσμούς, τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του αθλητισμού, αλλά και των Ελλήνων πολιτών».  Εκτός από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Αστυνομίας στην έρευνα για τον εμπρησμό της οικίας Μπίκα αλλά και για την πάταξη της «μαφίας» του ποδοσφαίρου, ενεργό ρόλο θα έχει και η ΕΥΠ. Για το λόγο αυτό στη σύσκεψη των αρμόδιων Υπουργών που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα παρέστη και ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.