Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Παιχνίδι θρίλερ στο ΟΑΚΑ που κρίθηκε στο 94'

Με ισοπαλία 1-1 σφραγίσθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με την ΑΕΚ στην Αθήνα


Ο ΠΑΣ δεν ήταν σήμερα καλός στο ΟΑΚΑ αλλά έστω και στο 94’ με το γκολ του Μαμπουλού κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 στο ματς με την ΑΕΚ κλείνοντας έτσι με θετικό πρόσημο την αγωνιστική αυλαία του 2016. Η Ένωση είχε προηγηθεί στο 67’ με τον Πέκχαρτ.
Ο Δικέφαλος από το 10’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Αραβίδη που έριξε κεφαλιά στο στήθος του Μπέριου. Όμως ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός που για 84’ λεπτά έπαιξε με παίκτη παραπάνω. Στο 30’ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε τζατζάρισμα του Μπουκουβάλα στον Ροντρίγκες. Λάθος απόφαση του ρέφερι Τίκα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μάνταλος που σημάδεψε το δοκάρι. Στο 67’ ο Περιστερίδης πήγε να γλιτώσει ένα κόρνερ σε σουτ του Σιμόες που βρήκε το σώμα του Μπέριου, έχασε τη μπάλα όταν του έβαλε το πόδι ο Γκάλο και ο Πέκχαρτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 92’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Μιχαήλ με κεφαλιά και στο 94’ έγινε το 1-1 με τον Μαμπουλού. Ο Ναδάλες εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζημόπουλος με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, στην επιστροφή της ο Μαμπουλού την έστειλε στα δίχτυα. Το ματς δεν ήταν ποιοτικό αλλά είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και κοντράστ συναισθημάτων.


ΤΑ ΓΚΟΛ

67’: Γκολ και 1-0 για την ΑΕΚ με τον Πέκχαρτ. Η φάση ξεκίνησε από σουτ του Μάνταλου, η μπάλα βρήκε το σώμα του Μπέριου και ο Περιστερίδης πήγε αριστερά και έξω από την εστία να την προλάβει για να μη βγει κόρνερ. Την πρόλαβε αλλά με τη φόρα που είχε και υπό την πίεση του Γκάλο του ξέφυγε η μπάλα και ο Πέκχαρτ μόνος του την έσπρωξε στα δίχτυα.

90+4’: Η ισοφάριση 1-1 για ΠΑΣ. Ο Ναδάλες από αριστερά εκτέλεσε κόρνερ, έπιασε στη ν κεφαλιά ο Τζημόπουλος, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ και ο Μαμπουλού που καραδοκούσε από ελεγχόμενη θέση οφσάϊντ την έστειλε στα δίχτυα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τίκας (Καρδίτσας) με βοηθούς τους Πρέντζα (Δυτικής Αττικής), Μύταρη (Ανατολικής Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ο Σταθόπουλος (Δυτικής Αττικής) και παρατηρητής ο Ντούλης (Κορινθίας). Στο 10’ αποβλήθηκε δίκαια ο Αραβίδης της ΑΕΚ ενώ με κίτρινες παρατηρήθηκαν Ροντρίγκες (ΑΕΚ) -  Μπέριος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ (ΠΑΣ). 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Αραβίδης, Πατίτο Ροντρίγκες (76’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (76’ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (86’ Βάργκας).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Γαρουυφαλιάς (86’ Γιάκος), Κοζορώνης (72’ Κόντε), Ακόστα (76’ Ναδάλες), Ζάιρο, Μαμπουλού.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
(15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
Βέροια – Ξάνθη 0-4
Πλατανιάς – Ατρόμητος 3-0
Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-5
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1
Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης 1-1
Λεβαδειακός – Πανιώνιος 1-4
Λάρισα – Παναθηναϊκός 0-0
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 13 αγώνες)
Ολυμπιακός 31
--------------------------------------
Α. Ο. Ξάνθη 22
Παναθηναϊκός 22
Πανιώνιος 21
ΑΕΚ 20
------------------------------------------
ΠΑΣ Γιάννινα 18
Ατρόμητος 17
ΠΑΟΚ 17
Παναιτωλικός 15
Πλατανιάς 14
Κέρκυρα 12
Λεβαδειακός 12
Αστέρας Τρίπολης 12
Λάρισα 10
---------------------------------------------
Βέροια 8
Ηρακλής 7
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)
Ξάνθη – Ηρακλής
Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
Ατρόμητος – Κέρκυρα
Βέροια – Λάρισα
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός
Παναθηναϊκός – Πλατανιάς
Παναιτωλικός – ΑΕΚ
ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος