Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Τα φετινά Χριστούγεννα του "Άγιαξ της Ηπείρου"

Σε Χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σε Χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι από σήμερα οι παίκτες του ΠΑΣ και θα επιστρέψουν στο γήπεδο τη Δευτέρα, όπου θα ξεκινήσουν μίνι προετοιμασία για να είναι έτοιμοι αρχές Γενάρη που θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.
Ο Γιάννης Πετράκης πέρα από τις ευχές συνέστησε στους παίκτες να περάσουν όμορφα και οικογενειακά αυτές τις Άγιες μέρες που έρχονται, προσέχοντας πάρα πολύ την εξωγηπεδική τους ζωή. «Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια και ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα τον Ιανουάριο και για να ανταποκριθούμε σ’ αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη και σε καλή κατάσταση» τους είπε χαρακτηριστικά. Ο ΠΑΣ ασχέτως αν δεν βρέθηκε προχθές στο ΟΑΚΑ σε καλή μέρα στο ματς με την ΑΕΚ, ωστόσο πήρε θετικό αποτέλεσμα (1-1). 


Μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι ο έμπειρος αμυντικός Θέμης Τζημόπουλος τόνισε τα εξής: «Όταν ισοφαρίζεις στην τελευταία φάση του αγώνα και το τελευταίο δευτερόλεπτο, σου δίνει ένα αίσθημα ευχαρίστησης, αλλά με τη σημερινή μας εμφάνιση μόνο ευχαριστημένοι δεν μπορούμε να είμαστε. Νομίζω ότι είναι το χειρότερο παιχνίδι για την ομάδα μου. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε έναν αντίπαλο, ο οποίος έμεινε με 10 παίκτες από το 10ο λεπτό. Η τύχη μας βοήθησε, γιατί η ΑΕΚ δεν σκόραρε με το πέναλτι. Στο β’ ημίχρονο ο προπονητής μας έδωσε κάποιες εντολές, αλλά πήγαν στράφι με το γκολ που δεχτήκαμε. Κυνηγήσαμε το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό είναι το μόνο θετικό που κρατάω και πιστεύω με τον καινούργιο χρόνο να αλλάξουμε πρόσωπο. Κληθείς να κάνει έναν απολογισμό του 2016 για τον ΠΑΣ, μιας και ήταν το τελευταίο παιχνίδι για φέτος, είπε: «Ήταν μια πετυχημένη χρονιά, βγήκαμε πρώτη φορά στην Ευρώπη, είχαμε καλή παρουσία και εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να μας βρει πάλι έτσι. Καλές γιορτές σε όλους». 

Την δική του εκδοχή στη φάση που δέχθηκε το γκολ ου προηγήθηκε η ΑΕΚ με τον Πέκχαρτ έδωσε ο γκολκίπερ Κώστας Περιστερίδης που δεν παρέλειψε να ζητήσει και συγγνώμη: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα, τους συμπαίκτες μου και την ομάδα για το λάθος που έκανα σήμερα. Βλέπω την μπάλα να πηγαίνει προς το κόρνερ, έπεσα για να τη σώσω, δυστυχώς μου έφυγε μέσα από τα χέρια και ήρθε ο αντίπαλος και μου την πήρε. Από εκεί και πέρα βρεθήκαμε νωρίς με αριθμητικό πλεονέκτημα. Προσπαθήσαμε να το εκμεταλλευτούμε, αλλά ο αντίπαλος περίμενε και είχε κλειστεί πίσω στην άμυνά του. Ευτυχήσαμε και πήραμε το αποτέλεσμα στο τέλος. Αιφνιδιαστήκαμε που η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες. Εμάς το στυλ που μας ταιριάζει είναι να περιμένουμε τον αντίπαλο πίσω και να βγαίνουμε γρήγορα σε αντεπιθέσεις. Έπρεπε να διαχειριστούμε εμείς το παιχνίδι, να κάνουμε κατοχή και να βρούμε χώρους. Δεν το κάναμε, ήμασταν νωθροί και η ΑΕΚ μας βρήκε ανοιχτούς στις αντεπιθέσεις. Ευτυχήσαμε από στημένη μπάλα να ισοφαρίσουμε και αυτό μας μένει από το σημερινό ματς».

ΜΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο Πλατανιάς θα είναι αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα στο κύπελλο, στη φάση των «16», όπως προέκυψε στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ. Τα πρώτα ματς των «16» θα διεξαχθούν στις 10-11-12 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς στις 24-25-26 του ίδιου μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ανάμεσα από τα εκτός έδρας ματς με ΠΑΟΚ και Ξάνθη για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΣ θα έχει ένα ταξίδι στα Χανιά και η ρεβάνς θα δοθεί στους «Ζωσιμάδες». Τον ΠΑΣ Γιάννινα εκπροσώπησε στην κλήρωση ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Χριστοβασίλης.
Αναλυτικά τα ζευγάρια
Ξάνθη-ΟΦΗ
Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Άρης-Ολυμπιακός
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ
Τρίκαλα-Αστέρας Τρίπολης
Λαμία-Ατρόμητος
Κισσαμικός-Παναθηναϊκός

……………………