Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Προσγειωμένοι στον ΠΑΣ, δεν παρασύρονται από τις υπερβολές που λέγονται

Στον ΠΑΣ θέλουν να έχει συνέχεια το φετινό μαγικό ταξίδι στην Ευρώπη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μικρές ανάσες ξεκούρασης πήραν χθες όσοι παίκτες αγωνίσθηκαν την περασμένη Τρίτη στον αγώνα κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.
Και η χθεσινή προπόνηση αναλώθηκε σε αγωνιστικά παιχνίδια σε περιορισμένους χώρους όπως και άλλες ασκήσεις τακτικής. Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε στο ΠΕΑΚΙ, υπήρχε διάθεση και αφοσίωση στα αγωνιστικά καθήκοντα.

Η υψηλή βαθμολογική θέση, τα κολακευτικά λόγια που ακούγονται σε όλη την Ελλάδα για την πορεία αλλά και τις καλές εμφανίσεις του ΠΑΣ, έκαναν πιο υπεύθυνους τους παίκτες και αύξησαν περισσότερο τις υποχρεώσεις τους. Γι’ αυτό συνεχίζουν όλοι τους με σοβαρότητα και χαμηλούς τόνους την σκληρή δουλειά για να διατηρηθούν σε υψηλές βαθμολογικές θέσεις, με βασικό στόχο σε βάθος χρόνου η ομάδα να κερδίσει και φέτος το εισιτήριο εξόδου στην Ευρώπη. Το φετινό ταξίδι στα ευρωπαϊκά γήπεδα ήταν μαγικό για όλους τους Ηπειρώτες και όλοι θέλουν αυτή η επιτυχία να έχει και συνέχεια. 

Μπορεί για τον ΠΑΣ να γράφονται και να λέγονται διάφορα, άλλοτε αγγίζοντας την πραγματικότητα και άλλοτε  με υπερβολές, καθώς είναι 2ος στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά εντός των τειχών της ομάδας προσπαθούν να κλείσουν τα αυτιά και τα μάτια σε όλα αυτά και να είναι αφοσιωμένοι στην δουλειά τους. «Ξέρουμε ποιοι είμαστε και μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι δυνάμεις μας» λένε στα ενδότερα της ομάδας, αντιμετωπίζοντας με ρεαλισμό και σοβαρότητα όλη αυτή την κατάσταση. Το πώς θα είναι η συνέχεια κανείς δεν το ξέρει, αλλά αυτό που επιδιώκουν στον ΠΑΣ είναι να διατηρηθούν σε καλά αγωνιστικά επίπεδα και όπου φθάσουν, με απώτερο στόχο την έξοδο και πάλι στην Ευρώπη. Επί του παρόντος οι σκέψεις είναι επικεντρωμένες στο ματς της Δευτέρας με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο Πετράκης είδε το παιχνίδι κυπέλλου και πως κέρδισε ο Γηραιός τον Απόλλωνα Σμύρνης 3-0, μεταφέροντας στους παίκτες τις οδηγίες να είναι έτοιμοι από κάθε άποψη για μια μεγάλη μάχη το βράδυ της Δευτέρας στην Θεσσαλονίκη. Σε καμία περίπτωση να μη παρασυρθούν από την βαθμολογική θέση του Γηραιού (τελευταίος και χωρίς νίκη) και να τον αντιμετωπίσουν με ιδιαίτερη προσοχή. Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ. Τόσο η σημερινή προπόνηση, όσο και οι άλλες δύο του Σαββατοκύριακου θα έχουν ως κεντρικό άξονα και σημείο αναφοράς αυτό το ματς. Που είναι πολύ κρίσιμο για τον ΠΑΣ. Γιατί αν περάσει με διπλό από τον Ηρακλή, θα έχει πολλές πιθανότητες στην συνέχεια να είναι μέσα στην πεντάδα, καθώς το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα Γενάρη είναι πιο δύσκολο. 

Όσο για τη δυσμενή παράδοση που έχει ο ΠΑΣ στο Καυτατζόγλειο (14 νίκες του Ηρακλή, 2 ισοπαλίες στα ματς της Α’ Εθνικής), οι φίλοι της ομάδας σχολιάζουν στα φόρουμ του διαδικτύου και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ότι «είναι ευκαιρία με τη φόρα που έχει ο ΠΑΣ να σπάσει μια ακόμα παράδοση, όπως έσπασε και πολλές άλλες τα τελευταία χρόνια που άλλαξε πρόσωπο και σελίδα». Κανονικά προπονήθηκε χθες ο Ισπανός αριστερός αμυντικός Φόνσι Ναδάλες και είναι στη διάθεση του Πετράκη. Ανάλογα με την κατάσταση που θα είναι θα εξαρτηθεί αν θα είναι στην αποστολή και αν ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα.

ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ

Σιγή ιχθύος τηρούν στον Ηρακλή για το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΣ στο Καυτατζόγλειο. Η προχθεσινή νίκη με 3-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο κύπελλο έφερε κάποια χαμόγελα στο στρατόπεδο του Γηραιού όπου υπάρχουν σωρευμένα προβλήματα από το καλοκαίρι με τους οργανωμένους φιλάθλους να τα έχουν με τον μεγαλομέτοχο Σπύρο Παπαθανασάκης. Μετά το προχθεσινό ματς με τον Απόλλωνα ο προπονητής Σάββας Παντελίδης τόνισε: «Όσον αφορά την αγωνιστικότητα είχαμε μια άλλη εικόνα όσον αφορά τις προσωπικές μονομαχίες και πάνω σ’ αυτό πρέπει να επενδύσουμε και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν καλύτεροι. Αν δεν κερδίζαμε στο κύπελλο, θα είχαμε μια ακόμα μαχαιριά πάνω μας, με την κατάσταση που βρισκόμαστε στο πρωτάθλημα. Όμως δεν κάναμε τίποτα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή στο πρωτάθλημα. Θέλουμε όλους τους βαθμούς. Για εμένα δεν υπάρχει προγραμματισμός βαθμών. Θα χαμογελάσουμε σήμερα, δεν μπορούμε να γελάμε. Αύριο θα είναι απλώς καλύτερη ημέρα στην προπόνηση. Χρειάζονταν αυτή η νίκη. Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίζουμε ακόμα και στην προπόνηση». Άτυχος ήταν ο Νικος Ζιαμπάρης που στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου του προχθεσινού αγώνα τραυματίστηκε. Ο 25χρονος αμυντικός υπέστη διάστρεμμα και αύριο θα φανεί η κατάσταση του και πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ

Ο διαιτητής Δημήτριος Καραντώνης του συνδέσμου Ημαθίας θα διευθύνει τον αγώνα Ηρακλής – ΠΑΣ που θα γίνει την Δευτέρα 5/12 και ώρα 19.30 στο Καυτατζόγλειο στάδιο. Βοηθοί του θα είναι οι Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Παναγιώτης Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας) και παρατηρητής ο Μιχαήλ Καλαθενός (Δωδεκανήσου). Φέτος ο Καραντώνης είχε διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Λάρισα 4-0. Στην προηγούμενη σεζόν 2015-16 ήταν ρέφερι στα παιχνίδια: ΠΑΣ – Ηρακλής 1-1 (κύπελλο), ΠΑΣ – Καλλονή 2-1, Παναθηναϊκός – ΠΑΣ 0-1 (κύπελλο), ΠΑΣ – Παναιτωλικός 2-0.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ


Οι διαιτητές που ορίσθηκαν να διευθύνουν τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής είναι: Πλατανιάς – Πανιώνιος Βάτσιος (Δυτικής Αττικής),  Βέροια – Παναιτωλικός Κιοτζένης (Ξάνθης),  Κέρκυρα – ΑΕΚ Καλογερόπουλος (Αθηνών), Ολυμπιακός – Λεβαδειακός Ευαγγέλου (Αθηνών), Λάρισα - Ατρόμητος Κομίνης (Θεσπρωτίας), Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ Παπαπέτρου (Αθηνών), Ηρακλής – ΠΑΣ Γιάννινα Καραντώνης (Ημαθίας),