Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Αυτοκριτική για το ματς με Ηρακλή και πίστη για νίκη επί του Ολυμπιακού

Επιστροφή στις επιτυχίες θέλουν στο κυανόλευκο στρατόπεδο


Η ήττα του ΠΑΣ από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με 2-1 ήταν μια ανώμαλη προσγείωση για τους κυανόλευκους, σε μια εποχή που είχαν ανεβάσει τον πήχη ψηλά και πίστευαν ότι θα μπορούσαν να περάσουν με διπλό από τη Θεσσαλονίκη για να διατηρήσουν την 2η θέση.
Και ενώ ξεκίνησαν καλά με το γκολ του Κοζορώνη που τους έδωσε προβάδισμα, δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια ούτε και το μέταλλο των προηγούμενων αγώνων, με αποτέλεσμα να δοθεί η ευκαιρία στον Γηραιό να κάνει την ανατροπή. Ο Γιάννης Πετράκης στις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι απέδωσε την ήττα στην έλλειψη συγκέντρωσης λόγω του κλίματος που είχε προηγηθεί πριν από το παιχνίδι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του ΠΑΣ αποπροσανατόλισε τους παίκτες. Παράλληλα τόνισε ότι από την έλλειψη συγκέντρωσης δέχθηκε ο ΠΑΣ δύο γκολ που έπρεπε να αποφύγει.

Πίκρα βγάζουν και οι τοποθετήσεις των φιλάθλων στο διαδίκτυο για την ήττα στο Καυτατζόγλειο από τον ουραγό Ηρακλή, χωρίς να λείπουν και οι ψύχραιμες φωνές ότι ο ΠΑΣ και εδώ που έφτασε έκανε υπέρβαση των δυνατοτήτων του και στο πρωτάθλημα εκτός από τις νίκες υπάρχουν και οι ήττες. Ούτε ταιριάζουν κριτικές και αφορισμοί σε μια ομάδα που είναι στην 3η θέση, αλλάζοντας επίπεδα, καθώς πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν επιτυχία η παραμονή της στην κατηγορία. Πλέον το ματς με τον Ηρακλή πέρασε στο παρελθόν και αυτό που θα προσπαθήσει ο Πετράκης τις επόμενες μέρες είναι να διατηρήσει ανεβασμένο το ηθικό των παικτών και να υπάρξει αυτοσυγκέντρωση και αφοσίωση στα αγωνιστικά καθήκοντα. Συμβουλεύοντας τους παίκτες να είναι ψύχραιμοι και ανεπηρέαστοι από τις κριτικές, καθώς ο κόσμος γρήγορα ενθουσιάζεται και γρήγορα απογοητεύεται.

Έτσι τα βλέμματα και η προσοχή επικεντρώνεται στο ματς της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, καθώς μ’ αυτό αρχίζει μια σειρά δύσκολων αγώνων, αφού ακολουθεί στη συνέχεια το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ και τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια των δύο πρώτων αγωνιστικών με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Ότι λάθη έγιναν στο Καυτατζόγλειο θα τα αναλύσουν για να μη επαναληφθούν στη συνέχεια και οι προπονήσεις θα είναι επικεντρωμένες στο δύσκολο ματς με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ότι πάρει από το ματς αυτό ο ΠΑΣ θα είναι μεγάλο κέρδος, τόσο βαθμολογικό όσο και ψυχολογικής ανάτασης. Οι κυανόλευκοι δείχνουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Την Τρίτη έγινε πρόγραμμα αποκατάστασης στο ΠΕΑΚΙ με αγωνιστικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους. Χτες (Τετάρτη) οι παίκτες είχαν ρεπό για να ξεκουραστούν αλλά και να αποφορτισθούν ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν και πάλι σήμερα Πέμπτη και θα ενταθούν μέχρι την Κυριακή που θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία.

Ο Πετράκης θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τις επιλογές που έχει στα χέρια του και να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει τους ερυθρόλευκους. Τα ματς με τον Ολυμπιακό πάντα προκαλούν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον κόσμο. Και αναμένονται φίλαθλοι και από άλλες πόλεις της Ηπείρου. Γι’ αυτό από την Τρίτη η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έθεσε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα με τιμές 30 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή, 20 ευρώ τη μικρή σκεπαστή και 10 ευρώ για τα παιδικά.