Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Αν προσέξει ο ΠΑΣ μπορεί να πάρει τη νίκη

Στιγμιότυπο από την περσινή αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ηρακλή. Ο Μιχαήλο σε μια μονομαχία με τον Πασά

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Με την αναμέτρηση αυτή, που θα ξεκινήσει στις 19.30 (μετάδοση NOVAsports 1) θα ολοκληρωθει η 13ης αγωνιστική. Είναι οπωσδήποτε ένα δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΣ ανεξάρτητα αν ο Γηραιός είναι στην τελευταία θέση έχοντας μόνο 3 βαθμούς σε 9 παιχνίδια. Δεν είναι η ομάδα που ήταν κάποτε, αλλά δεν παύει να είναι μια ιστορική ομάδα με βαριά φανέλα, που θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Συνεπώς η αναμέτρηση αυτή δεν είναι τόσο εύκολη όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται, καθώς παίζει ο 2ος με τον τελευταίο στην βαθμολογία, αλλά είναι δύσκολη και θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τον ΠΑΣ. 

Η τοπική ομάδα έχει ασφαλώς το προβάδισμα να πάρει το διπλό, αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή. Ο ΠΑΣ όλες αυτές τις μέρες, προετοιμάσθηκε κατάλληλα για τη μάχη του Καυτατζογλείου, με τον Πετράκη να ψάχνει για την ιδανικότερη ενδεκάδα που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε με το πούλμαν της ΠΑΕ για τη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΣ αφού εξασφάλισε την πρόκριση στο κύπελλο με τη νίκη 0-1 στον Εύοσμο επί του Αγροτικού Αστέρα, έχει επικεντρώσει ολοκληρωτικά την προσοχή στο πρωτάθλημα. 

Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής ψάχνει για την πρώτη νίκη προκειμένου να ανακάμψει βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Ίσως να τον αδικεί και λίγο η βαθμολογική του θέση γιατί έχει κάποιους καλούς παίκτες και πήρε βαθμούς εκεί που δεν το περίμενε κανείς, όπως οι ισοπαλίες 2-2 στη Λάρισα με την ΑΕΛ, 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 0-0 στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο. Το πρόβλημα στον Ηρακλή είναι περισσότερο διοικητικοοικονομικό καθώς μαίνεται ο εμφύλιος των φιλάθλων με τον πρόεδρο Παπαθανασάκη.  Με αποκορύφωμα το γεγονός να αποφασίσει η διοίκηση το σημερινό ματς να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη. 

Τα προβλήματα που υπάρχουν  οδήγησαν και τον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο σε παραίτηση. Στη θέση του προσλήφθηκε ο Σάββας Παντελίδης. Τα αποτελέσματα που έφερε ο Ηρακλής είναι: Λάρισα – Ηρακλής 2-2, Ηρακλής – Ολυμπιακός 1-2, ΑΕΚ – Ηρακλής 0-0, Ηρακλής – Πανιώνιος 1-2, ΠΑΟΚ – Ηρακλής 1-0, Ηρακλής – Ατρόμητος 1-2, Παναθηναϊκός – Ηρακλής 0-0 (κύπελλο), Παναθηναϊκός – Ηρακλής 2-0, Ηρακλής – Πλατανιάς 1-1, Λεβαδειακός – Ηρακλής 3-0, Ηρακλής – Απόλλων Σμύρνης 3-0 (κύπελλο). Όσον αφορά την προϊστορία των δύο ομάδων σε 16 παιχνίδια Α’ Εθνικής στο Καυτατζόγλειο καταγράφονται 14 νίκες του Ηρακλή και 2 ισοπαλίες.  Πέρυσι κέρδισε 1-0 ο Γηραιός με γκολ του Απόστολου Βέλλιου


ΚΟΖΟΡΩΝΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ


Ο Βαλάντης Κοζορώνης αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι δήλωσε τα εξής: «Προσωπικά πιστεύω ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και αν δείτε τη συγκομιδή των βαθμών και γενικά τα παιχνίδια μας, θα δείτε ότι αναλογικά εκτός έχουμε πάρει περισσότερους βαθμούς. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, είναι δύσκολο, δεν παίζει ρόλο σε ποια έδρα αγωνιζόμαστε. Ο Ηρακλής είναι σε δύσκολη βαθμολογική κατάσταση, οπότε ο μέσος όρος δυσκολίας ανεβαίνει, γιατί θα θέλει τους βαθμούς οπωσδήποτε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ελπίζω να έχουμε αν καλό πρόσωπο, να δουλέψουμε καλά το παιχνίδι και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Κάθε αντίπαλος έχει αδυναμίες, θα εστιάσουμε σ’ αυτές και είμαστε σε καλό δρόμο».

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Πιθανόν ο ΠΑΣ να ξεκινήσει τον αγώνα της Δευτέρας με τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, στην άμυνα τους Μπέριο, Μιχαήλ, Τζημόπουλο, μπακ χαφ από δεξιά τον Μπουκουβάλα, αριστερά τον Κούτρη, στη μεσαία γραμμή Λίλα, Κοζορώνη, Γιάκο και στην επίθεση Κόντε, Ζάιρο. Στη διάθεση του Πετράκη είναι και οι Πασχαλάκης, Ναδάλες, Μαμπουλού, Ακόστα, Βιδάλ, Δώνης, Σκόνδρας, Καρανίκας, Νικολιάς, Γαρουφαλιάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ο Καραντώνης του συνδέσμου Ημαθίας με βοηθούς τους Αλεξέα (Μεσσηνίας), Κασσαβέτη (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας) και παρατηρητής ο Καλαθενός (Δωδεκανήσου). Φέτος ο Καραντώνης είχε διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Λάρισα 4-0. Στην προηγούμενη σεζόν 2015-16 ήταν ρέφερι στα παιχνίδια: ΠΑΣ – Ηρακλής 1-1 (κύπελλο), ΠΑΣ – Καλλονή 2-1, Παναθηναϊκός – ΠΑΣ 0-1 (κύπελλο), ΠΑΣ – Παναιτωλικός 2-0.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ!

Ηρακλής και ΠΑΣ θα αναμετρηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για 17η φορά. Στα προηγούμενα 16 παιχνίδια ο Ηρακλής έχει 14 νίκες και 2 ισοπαλίες. Δεν έχει κερδίσει ποτέ ο «Άγιαξ» μέσα στο Καυτατζόγλειο. Πέρυσι το ματς στα Γιάννινα έληξε ισόπαλο 2-2 και στη Θεσσαλονίκη κέρδισε ο Ηρακλής 1-0 με το γκολ του Βέλλιου. Το αξιοσημείωτο ξέρετε ποιο είναι; Ότι στο Καυτατζόγλειο σε βάρος του ΠΑΣ δεν έχει σκοράρει ποτέ ο Βασίλης Χατζηπαναγής. Αυτός ο μάγος της μπάλας μπορεί να γελοιοποίησε άμυνες και προσωπικούς αντιπάλους με τις κινήσεις που έκανε, να έβαλε γκολ από κόρνερ, από φάουλ και από εκεί που δεν περίμενε κανείς περνώντας τη μπάλα από την τρύπα του βελονιού, μπορεί να στα 263 παιχνίδια που έπαιξε με τον Ηρακλή να έβαλε 63 γκολ, αλλά σε βάρος του ΠΑΣ δεν έχει σκοράρει ποτέ μέσα στη Θεσσαλονίκη!  Ένα γκολ έβαλε μόνο στα παιχνίδια που έγιναν στα Γιάννινα και συγκεκριμένα στις 27-12-1982 που ισοφάρισε 3-3 στο 88’ με χτύπημα πέναλτι! 

 ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πλατανιάς – Πανιώνιος 1-1
Βέροια – Παναιτωλικός 1-1
Κέρκυρα – ΑΕΚ 1-1
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 4-0
Λάρισα - Ατρόμητος 1-2
Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 3-1
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
19.30 Ηρακλής – ΠΑΣ Γιάννινα NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 10 αγώνες)
Ολυμπιακός 25
--------------------------------------
Παναθηναϊκός 18
ΠΑΣ Γιάννινα 17
Ατρόμητος 17
ΑΕΚ 16
------------------------------------------
Α. Ο. Ξάνθη 16
Πανιώνιος 15
Λεβαδειακός 12
Παναιτωλικός 12
Κέρκυρα 12
ΠΑΟΚ 11
Πλατανιάς 11
Αστέρας Τρίπολης 10
Λάρισα 9
---------------------------------------------
Βέροια 7
Ηρακλής 3
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14η)
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
15.00 Αστέρας Τρίπολης - Βέροια
17.15 Ξάνθη - Λάρισα
19.30 ΑΕΚ - Λεβαδειακός
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
15.00 Παναιτωλικός - Ηρακλής
17.15 ΠΑΟΚ - Πλατανιάς
17.15 Πανιώνιος - Κέρκυρα
19.30 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
19.30 ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός