Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τώρα στα δύσκολα ο ΠΑΣ θα δείξει τα δόντια του

Τώρα που έρχονται δύσκολα παιχνίδια ο ΠΑΣ πρέπει να δείξει το δυνατό μέταλλο που έχει

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές όπως και το κλίμα των ημερών τέλος από χθες για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ξεκίνησαν οι προπονήσεις και η προετοιμασία για το ματς με τον Πανιώνιο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη την άλλη Πέμπτη 5 Ιανουαρίου και ώρα 15.00.
Είναι ένα παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος και εκεί είναι επικεντρωμένο το ενδιαφέρον των κυανόλευκων. Οι προπονήσεις θα συνεχισθούν σε καθημερινή βάση, εκτός από ένα ρεπό που θα δοθεί τη μέρα της Πρωτοχρονιάς, καθώς για τον ΠΑΣ υπάρχει ένα πρόγραμμα πραγματικός «γολγοθάς» μέσα στον Ιανουάριο σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Συμπίπτουν τρία εκτός έδρας παιχνίδια από αγωνιστικές του α’ γύρου, συν το τρέχον πρόγραμμα του β’ γύρου, καθώς η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε χθες και το πρόγραμμα των αγώνων για την 16η και 17η αγωνιστική. Έτσι ο ΠΑΣ έχει μπροστά του μια αλυσίδα κρίσιμων και δύσκολων αγώνων, όπου θα κληθεί να δώσει τις πιο δύσκολες εξετάσεις της διαδρομής. Συγκεκριμένα ο «Άγιαξ της Ηπείρου» την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου θα παίξει με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για την 1η αγωνιστική, την Κυριακή 8/1 θα παίξει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική, την Τετάρτη 11/1 θα παίξει στα Περιβόλια με τον Πλατανιά κύπελλο, την Κυριακή 15/1 θα παίξει στα Πηγάδια με την Ξάνθη για την 11η αγωνιστική, την Τετάρτη 18/1 θα υποδεχθεί στα Γιάννινα τον Πανιώνιο για την 16η αγωνιστική, την Δευτέρα 23/1 θα υποδεχθεί στα Γιάννινα τον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική και πιθανόν την Πέμπτη 26/1 να γίνει ο αγώνας ρεβάνς με τον Πλατανιά στα Γιάννινα, ενώ Κυριακή 29/1 ορίσθηκε το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 18η αγωνιστική. 

Πρόκειται για ένα αγωνιστικό φορτίο πολύ βαρύ, γι’ αυτό και ο Πετράκης θέλει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Οι παίκτες ξεκουράστηκαν με την εξαήμερη άδεια που είχαν και από χθες στρώθηκαν όλοι στην δουλειά. Όπως εκτιμάται, για να είναι εφικτός ο στόχος διεκδίκησης της 5ης θέσης που θα δώσει το εισιτήριο για την Ευρώπη μέσω της συμμετοχής στα πλέι οφ θα πρέπει σ’ αυτό το δύσκολο διάστημα που ακολουθεί με την ανατολή του νέου έτους η ομάδα θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Κόντε ταλαιπωρείται από μία τενοντίτιδα τον τελευταίο καιρό αλλά μέχρι το ματς με τον Πανιώνιο μπορεί να είναι έτοιμος. 

Στο μεταξύ άρχισαν να φουντώνουν και στον ΠΑΣ τα μεταγραφικά σενάρια, κυρίως από δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος ομάδων για την απόκτηση παικτών, όπως της ΑΕΚ για τον Κούτρη, του Παναθηναϊκού για τον Καρανίκα και της Ολίσανσπορ για τον γκολκίπερ Πασχαλάκη. Όλοι αυτοί οι παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαια από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Πάντως είναι πάγια τακτική της διοίκησης τα τελευταία χρόνια να παραχωρεί τους παίκτες όταν υπάρχουν συμφέρουσες προτάσεις, όπως έγινε πέρυσι τέτοιο καιρό που παραχωρήθηκε ο Βελλίδης στον ΠΑΟΚ. 

Για τους συγκεκριμένους παίκτες πηγές της ΠΑΕ ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν επίσημες προτάσεις, αν και ακόμα είναι νωρίς αφού οι μεταγραφές θα ξεκινήσουν επίσημα μετά την Πρωτοχρονιά. Για τον Χρήστο Δώνη λέγεται από την Θεσσαλονίκη ότι τον θέλει δανεικό ο Ηρακλής, αλλά κόντρα στην φημολογία των ημερών ο νεαρός άσσος δεν υπέβαλε κανένα αίτημα στον ΠΑΣ για να αποχωρήσει οικειοθελώς επειδή δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος. Στην υπόθεση Δώνη εμπλέκεται και ο Παναθηναϊκός που τον έδωσε το καλοκαίρι δανεικό στα Γιάννινα. Τέλος είναι πολύ πιθανόν ο Φερφελής να δοθεί δανεικός στη Λαμία.