Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Βγήκε σήμερα και ο 4ος αντίπαλος του Α. Ο. Βελισσαρίου

Η Δόξα Γαρδικίου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια σήμερα στην Ε. Π. Σ. Θεσπρωτίας


Η Δόξα Γαρδικίου αναδείχθηκε σήμερα πρωταθλήτρια στην Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας καθώς κέρδισε 1-0 τον Αστέρα Παραποτάμου στο καθοριστικό παιχνίδι των πλέι οφ που ανέδειξε και τον πρωταθλητή. Έτσι βγήκε και ο τρίτος αντίπαλος του Α. Ο. Βελισσαρίου στους αγώνες μπαράζ που θα γίνουν για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Μετά από χρόνια υποβιβάστηκε η Α. Ε. Μικρασιατών

Η Α. Ε. Μικρασιατών είναι η 6η ομάδα που υποβιβάστηκε από την Α' ερασιτεχνική κατηγορία


Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στην Α’ κατηγορία, η Α. Ε. Μικρασιατών αποχαιρετά την κατηγορία και του χρόνου θα αγωνίζεται στην  Β’ ερασιτεχνική της ΕΠΣΗΠ. Το απόγευμα έγινε στο γήπεδο «Αγία Σοφία» της Νεοκαισάρειας ο αγώνας ζωής και θανάτου της ΑΕΜ με τον Θρίαμβο Σερβιανών.

Κανονιές στην Τρίπολη, επτά παίκτες ελεύθερους άφησε ο Αστέρας

Μεταξύ των παικτών που αποχωρούν από τον Αστέρα Τρίπολης είναι και ο Καλιφά Σανκαρέ


Το μεγάλο κανόνι έσκασε σήμερα στην Τρίπολη καθώς ο Αστέρας ανακοίνωσε την αποχώρηση 7 παικτών, αφού δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους, που ήταν οι περισσότεροι και βασικά στελέχη της ομάδας όπως οι Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γκόϊαν, Λούι Μπράϊαν, Μπαντής και με λιγότερες ο Τορμένα και ο Κιτόκο.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα στα Γιάννινα

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα στο χώρο υποδοχής στην Πλατεία Μαβίλη δίπλα από την Παμβώτιδα λίμνη (ΦΩΤΟ epirus-tv-news.blogspot.gr)

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης  (αγωνίστηκε σε ΠΑΣ, Παναθηναϊκό, Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιναμό Μόσχας) που σήκωσε και το κύπελλο Ευρώπης το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ήταν ο αθλητής που μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα σήμερα στα Γιάννινα, στη λαμπαδηδρομία που έγινε από το δικαστικό μέγαρο μέχρι την Παραλίμνια περιοχή που έγινε και η εκδήλωση υποδοχής της φλόγας από τον Δήμο Ιωαννιτών.

Νίκη στο φιλικό και αποδοκιμασίες κατά της ΕΠΟ (φωτορεπορτάζ)

Η ομάδα του ΠΑΣ όπως παρατάχτηκε στο διεθνές φιλικό που έγινε στο στάδιο "Ζωσιμάδες".


Σε φιλικό αγώνα ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 την Σέρβικη ομάδα Ντόνι Σρεμ με ένα καταπληκτικό γκολ του Σταύρου Τσουκαλά στο 78’ με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Οι Σέρβοι από το 3’ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μάρκοβιτς που χτύπησε με σκαριά τον Γαρουφαλιά.

Συνεχίζεται από Κυριακή μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη η απεργία στα ΜΜΕ

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τον δημοσιογραφικό κόσμο


Με απόφαση της ΠΟΕΣΥ θα συνεχιστεί η απεργία των δημοσιογράφων από αύριο Κυριακή στις 6 π.μ. μέχρι το πρωί 6 πμ. της Μεγάλης Τετάρτης σε όλα τα ΜΜΕ.

Δήλωση του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα για το θέμα του ΠΑΣ

Η δήλωση του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα για το θέμα του ΠΑΣ Γιάννινα


Θέση στο θέμα του ΠΑΣ Γιάννινα πήρε και ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, δηλώνοντας ότι ο ΠΑΣ είναι κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και ο Δήμος Ιωαννιτών θα σταθεί δίπλα του.

ΕΠΣΗΠ: Στηρίζουμε τον ΠΑΣ σε κάθε δίκαιο αγώνα

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗΠ για το θέμα του ΠΑΣ Γιάννινα


Θέση για το θέμα του ΠΑΣ Γιάννινα πήρε και η ΕΠΣΗΠ που σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό της τοπικής ομάδας, την οποία και συγχαίρει για την καλή πορεία που είχε φέτος.

Φιλικό σήμερα στις 15:00 ο ΠΑΣ με τη Σέρβικη Ντόνι Σρεμ

Φιλικό με τη Ντόνι Σρεμ δίνει σήμερα το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα


Φιλικό παιχνίδι με την Ντόνι Σρεμ θα δώσει σήμερα Σάββατο (23/4) ο ΠΑΣ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με γενική είσοδο 5 ευρώ. Το ματς θα ξεκινήσει στις 15:00. Η Ντόνι Σρεμ είναι μια ομάδα Β’ κατηγορίας στη Σερβία στην περιοχή κοντά στη Βοϊβοντίνα.

Η μόνη ελπίδα για ΠΑΣ είναι να επέμβει η ΟΥΕΦΑ

Για να δούμε τι μπορεί να αλλάξει στο θέμα με την αδειοδότηση του Πανιωνίου



Η επέμβαση της ΟΥΕΦΑ είναι η μόνη ελπίδα του ΠΑΣ Γιάννινα να παίξει στα πλέι οφ και στην Ευρώπη, μετά την αδειοδότηση του Πανιωνίου από την δευτεροβάθμιο επιτροπή της ΕΠΟ. Δηλαδή να κάνει την καταγγελία ο ΠΑΣ, να επέμβει η ΟΥΕΦΑ για να εξετάσει τον φάκελο του Πανιωνίου, για να διαπιστώσει αν καλώς ή κακώς του δόθηκε η αδειοδότηση.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Το gianninasports συμμετέχει στην απεργία των δημοσιογραφικών οργανώσεων

Λόγω απεργίας δεν θα υπάρχει ροή ειδήσεων μέχρι στις 6 πμ του Σαββάτου (23/4)


Το gianninasports.blogspot.gr συμμετέχει στην απεργία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Ηπείρου, Πελοποννήσου, Νήσων  (ΕΣΗΕΠΗΝ) μετά από απόφαση της ΠΟΕΣΥ. Έτσι δεν θα υπάρχει ροή ειδήσεων μέχρι και στις 6πμ του Σαββάτου 23 Απριλίου 2016.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση της ΕΠΟ για Πανιώνιο και άλλες ομάδες

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις επί των εφέσεων που έκαναν οι ΠΑΕ


Απορρίφθηκαν οι εφέσεις των ΠΑΕ Πανθρακικός και Καλλονή, η απόφαση για την έφεση θα εκδοθεί αύριο Πέμπτη 21 Απριλίου ενώ η εκδίκαση της έφεσης του Ηρακλή θα γίνει τη Δευτέρα 25 Απριλίου.

Ανεβάζει στροφές ο Ν.Ο. Ιωαννίνων με στόχο την 1η θέση

Αθλητές και αθλήτριες του ΝΟΙ ετοιμάζονται για τους Πανελλήνιους αγώνες με στόχο τα μετάλλια και την πρωτιά


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την διεξαγωγή της πρώτης φάσης του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων έχει μπει σε τροχιά εντατικής προετοιμασίας ενόψει των αγώνων, στους οποίους είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει για μία ακόμη χρονιά την πρωτιά ως Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος.

Παράταση αγωνίας μέχρι αύριο Πέμπτη 21 Απριλίου

Αύριο Πέμπτη 21 Απριλίου θα βγει η απόφαση για την έφεση του Πανιωνίου


Μικρή παράταση παίρνει η αγωνία του Πανιωνίου (αλλά και του ΠΑΣ Γιάννινα) για την τύχη που θα έχει η ύστατη προσπάθειά του να εξασφαλίσει άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής στα φετινά playoffs και την Ευρώπη. 

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Οι βετεράνοι συγχαίρουν τον ΠΑΣ Γιάννινα

Η βετεράνοι παίκτες του ΠΑΣ συγχαίρουν την ομάδα για την 6η θέση


Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρουν τον ΠΑΣ για την κατάκτηση της 6ης θέσης που μπορεί να τον οδηγήσει και στην Ευρώπη, εξέδωσε και ο σύνδεσμος βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Οι δηλώσεις Χριστοβασίλη και η απάντηση της ΠΑΕ Πανιώνιος

Δηλώσεις Χριστοβασίλης και απάντηση από τον Πανιώνιο ενόψει της έφεσης που θα εκδικαστεί αύριο Τετάρτη


Δηλώσεις για την υπόθεση της έφεσης που έκανε ο Πανιώνιος για την αδειοδότησή του, θέμα που ενδιαφέρει άμεσα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, έκανε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, προκαλώντας την αντίδραση του Πανιώνιου. Παραθέτουμε τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣ και την απάντηση της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Ο ΠΑΣ ευχαριστεί τον κόσμο για τη συγκλονιστική παρουσία του στα Πηγάδια

Συγκλονιστική παρουσία είχε ο κόσμος του ΠΑΣ στα Πηγάδια της Ξάνθης


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ευχαριστεί με ανακοίνωσή της τους 1000 καιν πλέον φίλους του ΠΑΣ για τη συγκλονιστική παρουσία τους που είχαν στο γήπεδο της Ξάνθης.

Φιλικό το Σάββατο με τη Σέρβικη FK Donji Srem

Διεθνές φιλικό παιχνίδι το Σάββατο στο στάδιο "Ζωσιμάδες" με Σέρβικη ομάδα Β' κατηγορίας



Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 καλεί τους φίλους της ομάδας στο φιλικό παιχνίδι που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 23.04 και ώρα 15:00 στο Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμάδες» με την FK Donji Srem.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η έφεση του Πανιώνιου, τα "διαβολικά" σενάρια και η επόμενη μέρα στον ΠΑΣ

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την επόμενη μέρα στον ΠΑΣ Γιάννινα


Τριήμερο ρεπό έδωσε στους παίκτες του ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης για να ξεκουραστούν καθώς υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι δεν θα αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος και οι παίκτες μετά το βαρύ φορτίο του πρωταθλήματος χρειάζονται ανάσες ξεκούρασης για τα πλέι οφ.

Οι πιθανές ημερομηνίες των αγώνων στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Στον πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου ο ΠΑΣ θα δώσει το πρώτο ματς στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ



Στον ΠΑΣ θα περιμένουν την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδοτήσεων που θα βγει μέχρι την Παρασκευή, καθώς την Τετάρτη θα εκδικαστούν οι εφέσεις. Από τη στιγμή που δεν γίνονται δεκτά νεώτερα στοιχεία, είναι βέβαιο ότι θα απορριφθεί η έφεση του Πανιωνίου που κατέλαβε την 5η θέση. Καθώς αρνητική ήταν και η εισήγηση του Γιώργου Δημητρίου.

Μοντέζ: Βλέπω τη σημαία του ΠΑΣ και δακρύζω

Η ανάρτηση του θρυλικού Χουάν Μοντέζ για τον ΠΑΣ και τους Γιαννιώτες


«Τρελαμένος» από το μακρινό Μπουένος Άυρες δείχνει και ο μεγάλος άσσος της χρυσής εποχής Χουάν Μοντέζ ο αγαπημένος «Τσίτσε». «Καλή επιτυχία στην ομαδάρα της καρδιάς μου» ευχήθηκε όταν ο ΠΑΣ πήρε το δρόμο για την Ξάνθη. Και τώρα που πήρε τη νίκη, κλείδωσε την 6η προνομιακή θέση είναι συγκινημένος και χαρούμενος για την επιτυχία του ΠΑΣ. Ο «Τσίτσε» έχει τον ΠΑΣ και τα Γιάννινα στην καρδιά του. Το απέδειξε πολλές φορές.

Συγχαρητήρια από τον Ντάσιο για τη μεγάλη επιτυχία

Τα συγχαρητήριά του στην ομάδα του ΠΑΣ εξέφρασε ο Γιώργος Ντάσιος


Ο Γιώργος Ντάσιος που σήμερα αγωνίζεται στη Λαμία, μπορεί να μη ευτύχησε ο ίδιος να παίξει στην Ευρώπη το 2013, αλλά δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλους για τη νίκη στην Ξάνθη και την κατάληψη της 6ης προνομιούχου θέσης.

Θετικός στο να ανανεώσει τη συνεργασία ο Γιάννης Πετράκης


Θετικός στο να μείνει στην ομάδα φάνηκε ο Γιάννης Πετράκης


Ο Γιάννης Πετράκης από τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Ξάνθης φαίνεται θετικός στο να ανανεώσει την άκρως πετυχημένη συνεργασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτήν τη πολύ σπουδαία νίκη την αφιερώνουμε στον μικρό Παναγιώτη που νοσηλεύεται στην Αθήνα και περνάει μια περιπέτεια. Ευχόμαστε να είναι γρήγορα γερός και κοντά μας. 

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ίλιτς: Στην Ξάνθη έζησα τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας μου

Ο Μπράνα Ίλιτς τόνισε ότι στην Ξάνθη έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του


Ο Μπράνα Ίλιτς αποθεώθηκε στην Ξάνθη την ώρα της αλλαγής και στο τέλος πανηγύρισε και αυτός με τους υπόλοιπους συμπαίκτες. Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για μας που ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο. Όμως στο τέλος βρήκαμε τη δύναμη και τον τρόπο να κερδίσουμε. Περιμένουμε να βγει η απόφαση για τον Πανιώνιο.

Περιστερίδης: Ο ΠΑΣ να γίνει πρότυπο ομάδας

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Κώστας Περιστερίδης ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας στα Πηγάδια


Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Κώστας Περιστερίδης, μιλώντας στην κάμερα των καναλιών Novasports μετά το 0-1 στην Ξάνθη για τη Σούπερ Λίγκα τόνισε ότι πρέπει επαρχιακές ομάδες σαν τη δική του ν΄ αποτελούν πρότυπο. 

Γ. Χριστοβασίλης: Ο κόσμος έχει πάντα δίκαιο

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης κάνει  δηλώσεις στη NOVA


Δηλώσεις στην Ξάνθη και στη NOVA έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης που τόνισε και τα εξής: «Ήταν μια δύσκολη και αγχωτική μέρα για μας σήμερα. Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο καλό. Η ουσία είναι ότι κερδίσαμε και αυτό είναι θετικό. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι εκτός γηπέδων.

Και στην πλατεία των Ιωαννίνων υπήρξαν πανηγυρισμοί

Στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς στην πάνω πλατεία μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας (φωτο epiruspost.gr)


Αρκετοί φίλοι του ΠΑΣ πανηγύρισαν τη νίκη επί της Ξάνθης στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων. Εκεί που πανηγύρισαν το 2000 την επιστροφή στην Α’ Εθνική, το 2007 την πρόκριση στα ημιτελικά κυπέλλου με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, το 2009 με την άνοδο επί Χριστοβασίλη στην Α’ Εθνική και το 2013 την έξοδο στην Ευρώπη που δεν υλοποιήθηκε αγωνιστικά λόγω μη αδειοδότησης.

Κρατήστε και το βίντεο του αγώνα έχει συλλεκτική αξία

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του του αγώνα Skoda Ξάνθη - ΠΑΣ 0-1


Αυτό το ματς στην Ξάνθη θα μείνει στην ιστορία και την ημερομηνία 17 Απριλίου 2016 θα τη θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Ο ΠΑΣ με τη νίκη επί της Ξάνθης 0-1 πήρε την 6η θέση που λόγω μη αδειοδότησης του Πανιωνίου περνά στα πλέι οφ, διεκδικώντας έξοδο στην Ευρώ.

Γ. Πετράκης: Αυτή τη μέρα δεν θα την ξεχάσω ποτέ

Ο Γιάννης Πετράκης ενώ κάνει δηλώσεις στη NOVA


Ο Γιάννης Πετράκης αμέσως μετά το ματς μίλησε στη NOVA τονίζοντας ότι αυτή τη μέρα στην Ξάνθη και τα όσα έζησε θα τα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Στην εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού τόνισε τα εξής:

Στο δρόμο της επιστροφής οι ηρωικοί φίλαθλοι του ΠΑΣ

Οι φίλοι του ΠΑΣ αποχωρούν από το γήπεδο της Ξάνθης με πορεία θριάμβου και με ατέλειωτους πανηγυρισμούς



Μετά την εντυπωσιακή παρουσία που είχαν στα Πηγάδια οι ηρωικοί φίλαθλοι του ΠΑΣ επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής. Μετά τα μεγάλα πανηγύρια μέσα στο γήπεδο, με πορεία θριάμβου αποχώρησαν και από το γήπεδο. Με συνθήματα, με τραγούδια και με μεγάλη περηφάνια αποχαιρέτησαν την Ξάνθη και γυρίζουν στα Γιάννινα, ανανεώνοντας το ραντεβού για τους αγώνες πλέι οφ.

Πανηγυρισμοί παικτών, Πετράκη με Χριστοβασίλη στα αποδυτήρια

Στιγμιότυπο από τα αποδυτήρια της Ξάνθης με τους παίκτες, τον Πετράκη και τον Χριστοβασίλη να πανηγυρίζουν 


Μετά από καιρό ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης πήγε στα αποδυτήρια της ομάδας. Αυτή τη φορά για να συγχαρεί τους παίκτες, τον Γιάννη Πετράκη και όλο το τεχνικό τημ. Η προσπάθεια είναι ομαδική και τα συγχαρητήρια ανήκει σε όλους.

Κρατήστε το φύλλο αγώνα έτσι για την ιστορία

Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν τη νίκη της ομάδας μπροστά από τους φιλάθλους


Με γκολ του Σταύρου Τσουκαλά στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια και κλείδωσε την 6η θέση που τον οδηγεί στα πλέι οφ και στην Ευρώπη. Δεν έχει καμία αξία το πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες γιατί αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Παραθέτουμε απλά τις φάσεις έτσι για την ιστορία.

Τα δάκρυα του Πετράκη και η δικαίωση της προσπάθειας

Λύγισε ο Γιάννης Πετράκης από συγκίνηση για τη νίκη αλλά και τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου στην Ξάνθη


Ο Γιάννης Πετράκης λύγισε στο τέλος του αγώνα από τη βαθιά συγκίνηση για τη δικαίωση όλων των προσπαθειών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Όταν πήγε να μιλήσει στη NOVA δεν άντεξε να ολοκληρώσει τις σκέψεις του καθώς δάκρυα χαράς και συγκίνησης έτρεχαν από τα μάτια του.

Βούλιαξε η Ξάνθη από τους ηρωικούς φιλάθλους του ΠΑΣ

Μόνο οι μεγάλες ομάδες κουβαλούν τόσο κόσμο με αμέτρητα χιλιόμετρα όπως έγινε στην Ξάνθη με τους φιλάθλους του ΠΑΣ 


Εντυπωσιακή παρουσία έδωσαν πάνω από 1000 φίλαθλοι του ΠΑΣ στο γήπεδο της Ξάνθης. Από την αρχή μέχρι το τέλος οι φίλοι του «Άγιαξ» βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες για να πάρουν αυτή τη μεγάλη νίκη.

Η Ευρώπη καλωσορίζει τον "Άγιαξ της Ηπείρου"

Την έξοδό του στην Ευρώπη εξασφάλισε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος


Με τη μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 με το γκολ του Σταύρου Τσουκαλά, ο ΠΑΣ «κλείδωσε» την 6η θέση κερδίζοντας θέση στα πλέι οφ και έξοδο στην Ευρώπη στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς θα είναι σκάνδαλο αν αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος στην δευτεροβάθμιο επιτροπή, καθώς δεν γίνονται δεκτά νεώτερα στοιχεία.