Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Δίκαια μοιρασιά (1-1) έγινε στη Νέα Σμύρνη

Πανιώνιος - ΠΑΣ 1-1 για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα


Θετικό αποτέλεσμα πήρε στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο ο ΠΑΣ, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση σφραγίσθηκε με ισοπαλία 1-1. Το ματς είχε δύο όψεις. Στο α’ ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Πανιώνιος που προηγήθηκε 1-0 με τον Ανσαριφάρντ ενώ ήταν ιδιαίτερα πιεστικός στην εστία του Πασχαλάκη.
Στην επανάληψη παρουσιάσθηκε ένας εντελώς διαφορετικός ΠΑΣ Γιάννινα, εντελώς διαφορετικός απ’ ότι ήταν στο α’ ημίχρονο. Ο ΠΑΣ του β’ μέρους είχε αρκετά καλά διαστήματα και είχε σχεδόν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Ισοφάρισε στο 79’ με ένα καταπληκτικό σουτ του Τζημόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή και δημιούργησε προϋποθέσεις και για την ανατροπή. Βοήθησαν σημαντικά και οι αλλαγές που έκανε ο Πετράκης, αλλάζοντας παράλληλα το σχήμα και την διάταξη της ομάδας. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αλλαγή του Γιάκου που έδωσε μεγάλες βοήθειες στη μεσαία γραμμή.Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο βάσει της εξέλιξής τους καθώς οι ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο η κάθε μία.

ΤΑ ΓΚΟΛ

43’: Σε αντεπίθεση του Πανιωνίου ο Μασούντ έσκαψε τη μπάλα για τον Ανσαριφάρντ πο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και από αριστερή πλάγια θέση με πλασέ στην γωνία έκανε το 1-0.

79’: Η ισοφάριση 1-1 με φοβερό σουτ του Τζημόπουλου αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα πήγε σαν σφαίρα στην εστία του Πανιώνιου χωρίς να είναι σε θέση να αντιδράσει ο Γιαννιώτης.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3’: Συρτό σουτ του Μπεν απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

7’: Καλή απόκρουση του Πασχαλάκη σε κόρνερ σε κεφαλιά του Κόρμπου από κοντά.

11’: Σέντρα του Ακόστα κεφαλιά του Τζημόπουλου έφυγε άουτ.

33’: Κίτρινη κάρτα στον Γαρουφαλιά.

47’: Κίτρινη κάρτα σε Κοζορώνη.

48’: Ο Μιχαήλ πρόλαβε και ανέκοψε τον Κόρμπο πριν προλάβει να πλασάρει ενώ έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Ο Πανιώνιος στη φάση αυτή ζήτησε πέναλτι.

52’: Σουτ Φούντα στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

55': Καταπληκτική απόκρουση του Γιαννιώτη σε βολίδα του Γαρουφαλιά.

91’: Κίτρινη κάρτα στον Ζάιρο.

94’: Κίτρινη στον Βιδάλ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Εμμανουήλ Σκουλάς του συνδέσμου Θεσσαλίας (Βόλου). Τα λάθη που έγιναν είναι επουσιώδη. Βοηθοί του οι Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιάς). Τέταρτος διαιτητής ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και παρατηρητής ο Μιχαήλ Καλαθενός (Ρόδου). 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Φούντας (67’ Μασούρας), Μπεν (81’ Σαββίδης), Μασούντ, Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Γαρουφαλιάς (67’ Γιάκος), Κοζορώνης, Ακόστα (62’ Βιδάλ), Ζάιρο, Μαμπουλού (75’ Ναδάλες)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ηρακλής – Ξάνθη 0-1
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-1

Κέρκυρα – Ατρόμητος 1-1
ΑΕΚ – Παναιτωλικός 0-0
Λάρισα – Βέροια 2-1
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1
Πανιώνιος – ΠΑΣ 1-1
19.30 Πλατανιάς - Παναθηναϊκός NS



 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 13 αγώνες)

Ολυμπιακός 34
--------------------------------------

Α. Ο. Ξάνθη 25
Παναθηναϊκός* 22
Πανιώνιος 22

ΑΕΚ 21
------------------------------------------
ΠΑΟΚ 20
ΠΑΣ Γιάννινα 19
Ατρόμητος 18
Παναιτωλικός 16
Πλατανιάς* 14
Κέρκυρα 13
Λάρισα 13
Αστέρας Τρίπολης 12
Λεβαδειακός 12
---------------------------------------------
Βέροια 8

Ηρακλής 7
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.