Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

15 χρόνια χωρίς τον σπουδαίο τεχνικό Γκερντ Πρόκοπ

Δημοσίευμα του "Ηπειρωτικού Αγώνα" τον Μάιο 1986. Διακρίνονται από αριστερά Βαγγέλης Γυφτόπουλος, Γκερντ Πρόκοπ (προπονητής), Χρήστος Μήτσης (πρόεδρος).

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης στον ΠΑΣ, καθώς πριν από 15 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Γερμανός προπονητής Γκερντ Πρόκοπ. Παλιός γκολκίπερ της Άαχεν ο Γκερντ Πρόκοπ στη δεκαετία του ’80 ταυτίστηκε και με τον ΠΑΣ.
Κάθισε στον πάγκο του «Άγιαξ» από το καλοκαίρι του 1983 μέχρι τον Δεκέμβριο που αντικαταστάθηκε και από το καλοκαίρι 1985 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1986 που υπέβαλε την παραίτησή του μετά από την ήττα από τον Άρη στα Γιάννινα. Στην Ελλάδα δούλεψε ακόμα στον Απόλλωνα Σμύρνης, Άρη, Αθηναϊκό, Δόξα Δράμας, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ιωνικό πάντα σε επίπεδο Α’ Εθνικής κατηγορίας.  Μάλιστα οδήγησε τον Αθηναϊκό στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό και συμμετείχε στο κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης (σημερινό Γιουρόπα Λιγκ) όπου αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ του Φέργκιουνσον. Ο Γκερντ Πρόκοπ είχε κάνει πολλούς φίλους στα Γιάννινα, ιδιαίτερα τον αείμνηστο Νίκο Γέροντα (πιστεύουμε να κάνουν παρέα εκεί που είναι ψηλά). Ήταν προπονητής με γνώσεις και με αδυναμία να δουλεύει με ντόπιους παίκτες (επί των ημερών του το 70% του ρόστερ ήταν παίκτες από Γιάννινα και Ήπειρο). Γεννήθηκε στην Ανατολική Γερμανία στις 18 Μαΐου 1939 και απεβίωσε στις 24 Ιανουαρίου 2002. Αγαπούσε ιδιαίτερα την Ελλάδα και γι’ αυτό είχε εξοχικό στη Χαλκιδική.