Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Υπάρχει δεδικασμένο στην ΕΠΟ από το 1989 πάλι με υπόθεση του ΠΑΣ!

Και το 1989 ο ΠΑΣ δεν είχε ταξιδέψει στην Κρήτη λόγω απεργίας στην Ολυμπιακή Αεροπορία


Το θέμα της μη διεξαγωγής του αγώνα κυπέλλου του ΠΑΣ με τον Πλατανιά στα Περιβόλια το αναλύσαμε σε προηγούμενα ρεπορτάζ όπως και την διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Ο ΠΑΣ θα κληθεί σε απολογία από το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ, θα καταθέσει τα δικαιολογητικά για τη ματαίωση των πτήσεων και είναι 100% βέβαιο ότι θα ορισθεί εκ νέου ο αγώνας σε άλλη ημερομηνία.
Υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων που απάλλαξαν των ευθυνών σε ομάδες που είχαν το ίδιο πρόβλημα με τον ΠΑΣ.

Υπάρχει μάλιστα και δεδικασμένο από την ΕΠΟ σε παρόμοια περίπτωση του ΠΑΣ από την αγωνιστική σεζόν 1988-89 στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με απαλλακτική της απόφαση. Ξεφυλλίζοντας την ιστορία βλέπουμε ότι ο ΠΑΣ ήταν να αγωνισθεί στις 23 Απριλίου 1989 στο Ρέθυμνο με την τοπική ΕΑΡ αλλά λόγω απεργίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας δεν έγινε η προγραμματισμένη πτήση από Αθήνα για Κρήτη με συνέπεια να μη γίνει το παιχνίδι. Για τον ίδιο λόγο δεν έγινε και το παιχνίδι Ηρόδοτος – Εορδαϊκός για το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, όπως και το παιχνίδι Χανιά – Περαμαϊκός για το πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής.  

Η ΕΠΟ που είχε τότε και την ευθύνη διεξαγωγής του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής (μετά πήγε στην ΕΠΑΕ), όρισε το ματς Ρέθυμνο – ΠΑΣ την Τετάρτη 24 Μαΐου 1989, ημέρα κατά την οποία έγινε κανονικά. Ο ΠΑΣ δεν είχε κληθεί καν σε απολογία. Απλά κατέθεσε τα δικαιολογητικά για την απεργία της Ολυμπιακής όπως και τα εισιτήρια που είχε στην κατοχή του από πριν και στη συνέχεια η επιτροπή πρωταθλήματος όρισε το ματς σε άλλη ημερομηνία, δεχόμενη ότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσε η τοπική ομάδα να ταξιδέψει για το Ρέθυμνο. 

Να προσθέσουμε για την ιστορία ότι εκείνη την εποχή ο νυν προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης ήταν ποδοσφαιριστής στο Ρέθυμνο. Λίγο πριν γίνει το ματς με τον ΠΑΣ είχε απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία της ΕΑΡ ο Γκομέζ Ντε Φαρία (που έφερε τους Αργεντινούς παίκτες στα Γιάννινα) και τον είχε διαδεχθεί ο παλιός αμυντικός του Άρη Χρήστος Ναλμπάντης. Πρόεδρος στην ΕΑΡ ήταν ο Δημόκριτος Περάκης μια εμβληματική φυσιογνωμία στο ποδόσφαιρο της περιοχής.


Στον ΠΑΣ πρόεδρος ήταν ο Κώστας Γκλίναβος και υπηρεσιακοί προπονητές οι Αλφρέδο Γκλασμάνης και Παύλος Τζαμάκος. Η χρονιά είχε ξεκινήσει στον πάγκο με τους αδελφούς Θανάση και Τάκη Λουκανίδη αλλά στην πορεία επήλθε το διαζύγιο.
Β.Γ.