Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο απόηχος της νίκης, το θέμα του γηπέδου, οι μεταγραφές και η δύσκολη αναμέτρηση με ΠΑΟΚ

Μονομαχία Ακόστα και Βλάχου στο ματς με τον Πανιώνιο (ΦΩΤΟ Λ. Σταμούλη)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα θα δώσει ο ΠΑΣ καθώς την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 19.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Επειδή είναι πολύ λίγος ο χρόνος, αφού προχθές έγινε το ματς με τον Πανιώνιο, οι κυανόλευκοι από χθες ξεκίνησαν προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Δικέφαλο. Με την ελπίδα να βελτιωθεί περισσότερο ο καιρός, να μη βρέξει, ώστε να μη είναι ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου στα χάλια που ήταν στο προχθεσινό ματς με τον Πανιώνιο.

Με αφορμή και την ανακοίνωση του Πανιωνίου πολύς λόγος έγινε τις μέρες αυτές για την κατάσταση του γηπέδου στα Γιάννινα, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση από το να βελτιωθεί ο καιρός. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αδυνατεί να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια, γιατί το στάδιο ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και σε ένα δημόσιο χώρο δεν μπορεί να κάνει επεμβάσεις αν δεν ακολουθηθούν άλλες διαδικασίες που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες. 

Στα Γιάννινα κανείς δεν κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα του γηπέδου, αλλά ακούσθηκαν και υπερβολές, καθώς προβλήματα υπήρξαν και σε άλλα γήπεδα που έγιναν προχθές αγώνες για τη Σούπερ Λίγκα. Και όπως σχολιάζουν οι φίλοι της τοπικής ομάδας, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι λόγω της έντονης κακοκαιρίας το γήπεδο ήταν καλυμμένο επί μία εβδομάδα με παγωμένο χιόνι. Μάλιστα για να γίνει ο αποχιονισμός σε κάποια σημεία με εκσκαπτικά εργαλεία έσπαζαν τον πάγο. 

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αν γίνουν κάποια έργα για να υπάρχει καλύτερη απορροφητικότητα του νερού, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, γιατί είναι ένα δημόσιο γήπεδο η λειτουργία του οποίου διέπεται από άλλους κανόνες. Και η κακή κατάσταση του γηπέδου είναι πρωτίστως μεγάλο πρόβλημα πρώτα για τον ΠΑΣ, που αγωνίζεται συνεχώς και όχι στις φιλοξενούμενες ομάδες που περνούν μία φορά από τα Γιάννινα. 

Οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι για την συντήρηση του αγωνιστικού χώρου κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει η δυνατή βελτίωση για το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ. Είναι κρίσιμο ματς και για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μετά τη νίκη με 1-0 επί του Πανιωνίου πέρασε στην 5η θέση και θέλει βαθμούς τη Δευτέρα για να διατηρήσει αυτή την προνομιούχο θέση. Μάλιστα ο ΠΑΣ είναι στην 5η θέση με 25 βαθμούς και στην 6η θέση είναι ο ΠΑΟΚ με 23 βαθμούς, καθώς κέρδισε 3-0 τον Λεβαδειακό στην Τούμπα. Έτσι όποιος κερδίσει την Δευτέρα θα είναι 5ος στην βαθμολογία. 

Τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Πανιωνίου, με την οποία έσπασε και μια κακή παράδοση πολλών ετών δεν την χάρηκαν για πολύ, καθώς έρχεται το παιχνίδι με τον Δικέφαλο και τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ σφιχτά. Χθες και πάλι ο ΠΑΣ αναγκάστηκε να κάνει προπόνηση σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα και μικρών διαστάσεων, γιατί τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ μετά τις χιονοπτώσεις δεν είναι σε καλή κατάσταση. Βασικά έκαναν πρόγραμμα αποκατάστασης όσοι αγωνίσθηκαν με τον Πανιώνιο. 

Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, πιθανόν πάλι στον ίδιο χώρο. Σήμερα θα δουν σε τι κατάσταση είναι οι Μπέριος, Λίλα που προέρχονται από τραυματισμό και αν μπορεί να τους υπολογίζει ο Πετράκης για τη Δευτέρα. 

Ο Κρητικός τεχνικός στα τελευταία ματς παρουσίασε πολλές αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, οπότε και κόντρα στον ΠΑΟΚ μπορεί να είναι διαφορετικό το στήσιμο της ομάδας, προσαρμοζόμενη η στρατηγική και με το πώς παίζει ο Δικέφαλος. Προχθές ο Πετράκης όταν ρωτήθηκε για τις αλλαγές που κάνει σημείωσε: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δόγματα. Κάνω τα καλύτερα που μπορούν να γίνουν για να πάει καλύτερα η ομάδα». 

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, πέρα από τις δοκιμές κάποιων νεαρών παικτών και την αποχώρηση των Δώνη (πήγε Ηρακλή) και Φερφελή (πήγε Λαμία), δεν υπήρξε κάποια άλλη εξέλιξη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΠΑΣ είναι αμέτοχος στο μεταγραφικό κομμάτι που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, αφού διανύουμε τον μήνα των μεταγραφών. Όπως είχαμε αποκαλύψει προ καιρού, πριν από τα Χριστούγεννα, παραμονές του αγώνα με την ΑΕΚ είχε καθορισθεί το μεταγραφικό πλάνο της ομάδος σε συνάντηση που είχαν Χριστοβασίλης, Πετράκης και Νιαρχάκος. Τονίζοντας τότε ότι ο ΠΑΣ θα κινηθεί μόνο αν υπάρξει κάποια περίπτωση παίκτη που μπορεί να βοηθήσει και να ταιριάζει με την ομάδα. Αυτό επιβεβαίωσε προχθές και ο Γιάννης Πετράκης που απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε: «Είμαστε σε συζητήσεις με τον πρόεδρο, προσπαθούμε να βρούμε κάτι που να ταιριάζει με αυτό που θέλουμε. Εμένα γενικά δεν μου αρέσουν οι πολλές προσθαφαιρέσεις. Θέλω να έχουμε καλή χημεία και ισορροπία στην ομάδα, ο καθένας να θέλει τον ρόλο του και αν χρειαζόμαστε κάτι, να είναι αυτό που χρειαζόμαστε και όχι να κάνουμε πράγματα χωρίς ουσία».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΓΚΡΑΝΑΣ

Ο διαιτητής Χρήστος Γκράνας του συνδέσμου Θράκης ορίσθηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – ΠΑΟΚ που θα γίνει την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 19.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του θα είναι Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Αντώνιος Πυλαρινός (Ζακύνθου). Τέταρτος διαιτητής ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας).  Ο Γκράνας το περασμένο καλοκαίρι του 2016 τοποθετήθηκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκα και για πρώτη φορά θα διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 17ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής για το τριήμερο που έρχεται είναι: Λάρισα – Πλατανιάς Νεοφυτιάδης (Κορινθίας), Ηρακλής – Βέροια Σελίμος (Λακωνίας), Κέρκυρα – Παναθηναϊκός Θάνος (Γρεβενών), Ολυμπιακός – Ξάνθη Κομίνης (Θεσπρωτίας), Λεβαδειακός – Ατρόμητος Φωτιάδης (Σερρών), ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ Γκράνας (Θράκης), Πανιώνιος – Παναιτωλικός Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).