Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Αρχίζουν τα ματς στο ερασιτεχνικό με "πονοκέφαλο" των προπονητών

Ξεκινούν από αύριο Σάββατο και οι αγώνες στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗΠ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Επιτέλους ξαναρχίζουν το Σαββατοκύριακο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗΠ, για να έχουν και οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου τα δικά τους ενδιαφέροντα.
Μετά από σειρά αναβολών λόγω της κακοκαιρίας, όλα είναι έτοιμα να αρχίζουν τα ματς το Σαββατοκύριακο με πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ειδικά στην Α’ κατηγορία υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι Δόξα Κρανούλας – Α. Ο. Ανατολής καθώς οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση και ισοβαθμούν στην πρώτη θέση. Ήδη η ΕΠΣΗΠ προχώρησε στο πρόγραμμα των αγώνων και στον ορισμό διαιτητών και στα τρία πρωταθλήματα Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας. 

Βέβαια στα ορεινά του νομού (Μέτσοβο, Τζουμέρκα) σημειώθηκαν ακόμα και την Τετάρτη χιονοπτώσεις αλλά τα περισσότερα ματς θα γίνουν στο λεκανοπέδιο που δεν υπήρξαν τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα. Ένα ματς της Ρόνας Ανηλίου με τον Αετό Περιστερίου θα γίνει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ αφού στο Ανήλιο υπάρχει χιόνι. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιδεινωθεί ο καιρός και το Σαββατοκύριακο θα ξαναγυρίσει η ζωή στα ερασιτεχνικά γήπεδα. 

Καλό είναι οι διοικήσεις των ομάδων να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό των γηπέδων για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμών και επίσης επειδή οι περισσότερες ομάδες κινούνται εκτός έδρας με ΙΧ αυτοκίνητα, να δείξουν όλη τη δέουσα προσοχή, γιατί ακόμα με την παγωνιά υπάρχουν παγίδες στους δρόμους. 

Το γήπεδο Ανηλίου εξακολουθεί να είναι καλυμμένο με χιόνι. Η Ρόνα θα παίξει Τετάρτη στα Γιάννινα



Η τελευταία αγωνιστική των αγώνων έγινε στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016. Στη συνέχεια έγινε η διακοπή λόγω των Χριστουγέννων νε σκοπό στις 7 και 8 Ιανουαρίου να ξαναρχίσουν οι αγώνας. Όμως αυτό λόγω των χιονοπτώσεων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών υπήρξαν δύο αναβολές με απόφαση της ΕΠΣΗΠ. Τώρα που η κακοκαιρία είναι σε ύφεση και στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού, ειδικά στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων που εδρεύουν οι περισσότερες ομάδες, έλιωσαν τα χιόνια, είναι καιρός για μπάλα και στο ερασιτεχνικό. Απλά τα πράγματα τώρα είναι διαφορετικά απ’ ότι ήταν πριν, γιατί ήδη άρχισαν οι μεταγραφές και οι μετακινήσεις παικτών από ομάδα σε ομάδα. 

Το πιο σημαντικό είναι ότι θα γίνουν αγώνες μετά από ένα μήνα αγωνιστικού κενού και πλημμελούς προετοιμασίας των ομάδων λόγω έλλειψης κλειστών εγκαταστάσεων. Αυτό είναι και ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τους προπονητές, κατά πόσο θα είναι έτοιμοι οι παίκτες και σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες τους. Στα πιο οργανωμένα σωματεία έγινε αυτό τον καιρό μίνι προετοιμασία για να διατηρήσουν οι παίκτες την φυσική τους κατάσταση και οι ομάδες να έχουν ένα ρυθμό. Με το ξεκίνημα των αγώνων τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, γιατί όταν οι ομάδες παίρνουν παιχνίδια και είναι σε αγωνιστική δράση, ανεβάζουν περισσότερες αγωνιστικές στροφές.

Μιας και είμαστε στις αρχές του 2017 να ευχηθούμε καλή αγωνιστική χρονιά στους μικρούς ήρωες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο, χωρίς απολαβές, χωρίς δημοσιότητα, αλλά με οδηγό το πάθος και μεράκι για το ποδόσφαιρο.

Για να δείτε το πρόγραμμα των αγώνων ΚΛΙΚ ΕΔΩ