Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Μένει η νίκη 1-0, όλα τα άλλα γρήγορα θα ξεχασθούν

Το γκολ του Κόντε με το πέναλτι έδωσε τη νίκη στον ΠΑΣ

Όταν γίνεται «ταμείο» στο ποδόσφαιρο, αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Αυτό μένει, αυτό κάνει την διαφορά στα πρωταθλήματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που ξεχνιούνται πολύ γρήγορα.
Συνεπώς αυτό που θα μείνει και έχει σημασία από την αναμέτρηση του ΠΑΣ με την Κέρκυρα, είναι η νίκη με σκορ 1-0 της γιαννιώτικης ομάδας με γκολ που σημείωσε στο 17’ ο Κόντε με χτύπημα πέναλτι. Όλα τα υπόλοιπα, η μέτρια εμφάνιση και των δύο ομάδων, τα στατιστικά στοιχεία και οι λιγοστές φάσεις που δημιουργήθηκαν θα ξεχαστούν άμεσα.

Ο ΠΑΣ κατάφερε και πήρε το τρίποντο σε ένα ματς που δεν ήταν σε καλή μέρα, χωρίς κανείς παίκτης να κάνει την διαφορά και χωρίς να είναι η γνωστή ομάδα που είδαμε σε άλλα παιχνίδια. Παρότι από το 17’ πήρε προβάδισμα στο σκορ, δεν αξιοποίησε αυτή την υπεροχή για να κάνει πιο εύκολη την αποστολή του ώστε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει από νωρίς τη νίκη. Το ότι όμως πήρε το τρίποντο καλύπτει όλα τα υπόλοιπα. 

Δείχνει ότι ο «Άγιαξ» έχει το μέταλλο αλλά και το άστρο, ακόμα και όταν δεν είναι σε καλή μέρα να παίρνει τις νίκες, όπως έγινε σήμερα με την Κέρκυρα. Και μάλιστα μια νίκη καθαρή, χωρίς καμία απολύτως αμφισβήτηση. Κακός δεν ήταν μόνο ο ΠΑΣ, αλλά και η Κέρκυρα ή η Κασσιόπη όπως λέγεται τέλος πάντων. Μπορεί να είχε περισσότερο κατοχή μπάλας σε σχέση με τον ΠΑΣ, αλλά δεν ήταν απειλητική και είχε μια άνοστη και ακίνδυνη κατά διαστήματα υπεροχή. Νομίζουμε ότι ο ΠΑΣ ήταν πιο ουσιαστικός σαν ομάδα.

Αφού δεν ήταν σε καλή μέρα οι δύο ομάδες, είναι φυσικό επακόλουθο να είναι κακό και το παιχνίδι. Χωρίς ποιότητα, χωρίς αξιόλογες φάσεις, χωρίς κάτι που να αρέσει στον κόσμο. Περίπου 2500 ήταν οι φίλαθλοι που πήγαν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» που βοήθησαν τον ΠΑΣ αλλά δεν τους κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον τους και η εξέλιξη του αγώνα. Και μη πουν πάλι ότι έφταιγε το κακό γήπεδο. Ναι μεν ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός αλλά δεν είχε και τα χάλια προηγούμενων αγώνων. Ήταν σε υποφερτά καλά επίπεδα. Απλά οι ομάδες δεν ήταν σε καλή μέρα και προσέφεραν στον κόσμο ένα μέτριο έως κακό θέαμα.

Ωστόσο, όπως είπαμε και στην αρχή, αυτό που μετρά και έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα και η νίκη του ΠΑΣ. Όλα τα υπόλοιπα από αύριο το πρωί θα ξεχαστούν. Οι δύο προπονητές δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παικτών τους, αλλά προφανώς θα εννοούν για το ότι προσπάθησαν για κάτι καλύτερο και όχι για το θέαμα που προσέφεραν.

ΤΑ ΓΚΟΛ

17’: Πέναλτι για τον ΠΑΣ σε χέρι του Ντιμιτρόφσκι μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κόντε κάνοντας το 1-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

6’: Σέντρα από αριστερά του Ζαραδούκα, κοντινή κεφαλιά του Νίκιτς απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

19’: Βεβιασμένο σουτ του Ακόστα πάνω από τα δοκάρια.

23': Κίτρινη στον Ντιμιτρόφσκι. 

28': Κίτρινη στον Ζορμπά.


40’: Καλό σουτ του Γκόμες έφυγε άουτ.

45’: Σουτ του Ανδρεόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε μόλις άουτ.

50’: Σέντρα σουτ του Κοζορώνη έφυγε μόλις άουτ.

51': Ευκαιρία για την Κέρκυρα! Ο Ζαραδούκας βγάζει τη σέντρα, ο Τουράμ παίρνει την κεφαλιά και αστοχεί αν και αμαρκάριστος.

52’: Σουτ μέσα από την περιοχή από δεξιά πλάγια θέση έφυγε άουτ.

66’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε σέντρα του Κοζορώνη ο Κόντε με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

77’: Ξαφνικό σουτ του Κόντου στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων) με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Νικολαίδη (Μακεδονίας), Αντώνη Διπλάρη (Καρδίτσας). Κάποια λάθη που έκανε είναι επουσιώδη. Τέταρτος διαιτητής ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Βασίλειος Γαβριηλίδης (Θράκης).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο (78’ Κοροβέσης), Μπέριος, Καρανίκας, Ακόστα, Λίλα, Ναδάλες, Βιδάλ (74’ Γιάκος), Κόντε, Κοζορώνης (89’ Σκόνδρας).


ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου):  Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς (83’ Ονίλιο), Γκόμες, Σπίνουλας, Ανδρεόπουλος (74’ Κόντος), Ιωάννου, Επστάϊν, Ζαραδούκας (64’ Γεωργακόπουλος), Τουράμ, Νίκιτς.