Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Φοβερό ματς και ισοπαλία 1-1 με Παναθηναϊκό

ΠΑΣ - Παναθηναϊκός 1-1 στο στάδιο "Ζωσιμάδες"

Με ισοπαλία 1-1 σφραγίσθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανοιχτό μέχρι το τέλος, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο.
Ο ΠΑΣ κατάφερε να προηγηθεί στο 30’ 1-0 με τον Κόντε αλλά ο Παναθηναϊκός που ήταν πιο επιθετικός στην επανάληψη ισοφάρισε στο 56’ με τον Μπεργκ. Η φάση του αγώνα χάθηκε στο 76’ όταν ο Ζάιρο προ του τερματοφύλακα σούταρε πάνω του. Ο Παναθηναϊκός είχε και ένα δοκάρι στο 46’ με τον Εμποκού. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ είχε μεγαλύτερη δραστηριότητα και ήταν περισσότερο επικίνδυνος από τον Παναθηναϊκό.

Στην επανάληψη από ένα σημείο και μετά φάνηκε η κόπωση των γηπεδούχων με συνέπεια να πιέσει ο Παναθηναϊκός. Και οι δύο ομάδες φωνάζουν για τη διαιτησία του Τζήλου. Ο ΠΑΣ για το πέναλτι που δεν καταλογίσθηκε στο 23’ όταν ο Κουτρουμπής τράβηξε τον Μαμπουλού και τον ανέτρεψε όπως και στο 70’ που δεν έδειξε την 2η κίτρινη κάρτα στον Μολέντο. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για το γκολ του Κόντε καθώς φαίνεται ότι ο Ισπανός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος. Τα υπόλοιπα περί χέρι στον Μιχαήλ όπως και όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι φτηνές δικαιολογίες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Από τον ΠΑΣ όλοι οι παίκτες υπερέβαλαν εαυτούς με καλύτερους τους Μιχαήλ, Λίλα, Καρανίκα, Κούτρη. Ο τελευταίος αποχώρησε τραυματίας.

Για μια ακόμα χρονιά συνεχίστηκε η κακή παράδοση που έχει ο ΠΑΣ στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν να κερδίσουν από τον Νοέμβριο 1986.

ΤΑ ΓΚΟΛ

30’: Το 1-0 για τον ΠΑΣ όταν ο Κούτρης έκανε το σουτ, έβαλε το κεφάλι του ο Κόντε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ του Κόντε που όπως φαίνεται στο ριπλέι ήταν εκτεθειμένος.

56’: Εμποκού, Βιγιαφάνιες και Μπεργκ συνδυάζονται στο όριο της περιοχής, οι παίκτες του ΠΑΣ δεν μπορούν να απομακρύνουν, ο Πασχαλάκης δεν μπλοκάρει, αλλά ούτε διώχνει, η μπάλα στα πόδια του Μπεργκ που τη σπρώχνει σε κενή εστία.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

46’: Εκτέλεση φάουλ του Εμποκού με το δεξί πλασέ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή και λίγο αριστερά, η μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη και άουτ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

4’: Κόρνερ Εμποκού η μπάλα βρήκε τον Λίλα και μπλόκαρε πάνω στην γραμμή ο Πασχαλάκης.
19’: Κάθετη μπαλιά Βιγιαφάνες σε Κλωναρίδη αλλά πρόλαβε και απέκρουσε ο Καρανίκας.
21’: Φάουλ του Κοζορώνη, κοντινή κεφαλιά του Τζημόπουλου έφυγε άουτ.
23’: Ασίστ του Γιάκου στον Μαμπουλού αυτός ανατράπηκε από τον Κουτρουμπή που τον τράβηξε με τα δύο χέρια.  Ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι, παίζεται είπε ο διαιτητής. Το βίντεο δείχνει καθαρή παράβαση. Η φάση συνεχίστηκε, ακολούθησε πολύ καλό αριστερό σουτ από τον Λίλα η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
28’: Αντεπίθεση δύο εναντίον τριών για τον Παναθηναϊκό, η πρώτη πάσα του Κλωναρίδη χάνει δύναμη λόγω του αγωνιστικού χώρου, η φάση εξελίσσεται με τον Βιγιαφάνιες να βγάζει σέντρα, ο Κλωναρίδης κάνει κοντρόλ με το στήθος και χάνει χρόνο, με συνέπεια ο Μιχαήλ να βάλει το πόδι του και να κοντράρει.
45’: Κίτρινη κάρτα στον Τελάντερ για φάουλ στον Κόντε σε διεκδίκηση κεφαλιάς, λίγο έξω από την περιοχή.
65’: Κίτρινη κάρτα στον Μολέντο
69': Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Μπεργκ δίνει στον Βιγιαφάνιες, εκείνος μπαίνει στην περιοχή, αλλά πλασάρει πάνω στον Πασχαλάκη. Ήταν σε θέση οφσάιντ ο Σουηδός, ούτε αυτή τη φάση πέτυχε ο βοηθός.
70’: Ο Μολέντο κλάδεψε τον Κόντε αλλά ο Τζήλος δεν του έδωσε την 3η κίτρινη κάρτα.
72': Στη θέση του Μαμπουλού ο Ζάιρο για τον ΠΑΣ. Δεν αποχωρεί ευχαριστημένος ο πρώτος.
73’: Δυνατό φάουλ του Κοζορώνη στον Ζέκα και κίτρινη κάρτα
76': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Οδ. Βλαχοδήμος δίνει στον Ζέκα, εκείνος γυρνάει προς τα πίσω, ο Ζάιρο κλέβει, αλλά πλασάρει πάνω στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.
81’: Κίτρινη κάρτα στον Νόε Ακόστα.
85’: Κίτρινη κάρτα στον Χατζηγιοβάνη σε σκληρό φάουλ στον Ναδάλες.
86΄: Η μπάλα βρήκε το στήθος του Μιχαήλ και ο Παναθηναϊκός ζήτησε….πέναλτι!
90΄: Καλή εκτέλεση φάουλ του Εμποκού έφυγε μόλις άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θανάσης Τζήλος (Λάρισας).  Βοηθοί του ήταν οι Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας) και παρατηρητής διαιτητής ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού (72’ Ζάιρο), Καρανίκας, Ακόστα, Λίλα, Γιάκος (68’ Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Κόντε, Κούτρης (61’ Ναδάλες).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ (63’ Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνες, Χουλτ, Τελάντερ (59’ Μολέντο), Εμποκού, Κουλιμπαλί, Κλωναρίδης (76’ Χατζηγιοβάνης).