Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Άδικο 3-3 για ΠΑΣ σε ματς διαφήμιση για το ποδόσφαιρο

Μονομαχία Μενδρινού με Κόντε στο ματς Πλατανιάς - ΠΑΣ 3-3 (φωτο athlitiko.gr)


Ίσως είναι ένα από τα καλύτερα ματς που έγιναν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αυτό που έγινε το απόγευμα στα Περιβόλια, όπου ο τοπικός Πλατανιάς και ο ΠΑΣ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 3-3. Έξι γκολ, δοκάρι, πολλές φάσεις, γρήγορο παιχνίδι, εναλλαγές του σκορ είναι τα στοιχεία που συνθέτουν αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι.
Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, γιατί ο ΠΑΣ, ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο έχασε γκολ με το «τσουβάλι» για να καθαρίσει το παιχνίδι. Υπάρχει και ένα ερωτηματικό αν ήταν φάουλ πάνω στον Πασχαλάκη στο 2ο γκολ του Πλατανιά. Συν και κάποιες άλλες αποφάσεις του διαιτητή και των βοηθών που προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣ για καταλογισμό φάουλ που προκαλούσαν εκνευρισμό.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εντυπωσιακό, καθώς ο ΠΑΣ στο 9’ έκανε το 0-1 με τον Κόντε και στο 11’ το 0-2 με τον Τζημόπουλο. Όχι μόνο αυτό, αλλά πιάνοντας στον ύπνο τον Πλατανιά, είχε τις ευκαιρίες να πετύχει τουλάχιστον άλλα δύο γκολ χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να κάνει το 0-4 ή και το 0-5, όπως στο 4’, 13’ με Κόντε, 18’ με Ακόστα. 

Μέχρι το 25’ ο Πλατανιάς έδειξε να τα έχει χαμένα με τον ΠΑΣ να είναι κυρίαρχος στον αγώνα. Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους ήταν με ένα σουτ του Μενδρινού στο 15’ και στο 26’ που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ φάουλ του Βάντερσον ο Πασχαλάκης. Από το 30’ και  μετά άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα πιεστικός ο Πλατανιάς ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2 καθώς στο 32΄ο Γιακουμάκης μείωσε σε 1-2 και στο 40’ ο Κάργας έκανε το 2-2. Ο Πλατανιάς και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ, καταφέρνοντας στο 51’ κάνει την ανατροπή σε 3-2. Από το 55’ και μετά άρχισε να ανεβάζει στροφές ο ΠΑΣ που ήταν περισσότερο φρέσκος και πιο κεφάτος από τους γηπεδούχους οι οποίοι μεσοβδόμαδα είχαν και παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ στα Περιβόλια. 

Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν ένα από τα τρία γκολ που σημείωσαν (φωτο athlitiko.gr)


Το τελευταίο 20λεπτο ήταν εφιαλτικό για τον Πλατανιά καθώς ο ΠΑΣ έχασε απανωτές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Εκεί έβαλε την σφραγίδα του ο γκολκίπερ των γηπεδούχων Σωτηρίου που έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Μια ανάσα από το γκολ έφθασε ο ΠΑΣ στο 73’ με τον Ζάιρο, στο 84’, 87’, 94’ με τον Μαμπουλού και στο 91’ με τον Καρανίκα. Η τελευταία ευκαιρία στο 94’ ήταν διπλή καθώς ο Σωτηρίου αρχικά απέκρουσε σουτ μέσα από την περιοχή του Ζάιρο και στη συνέχεια το σουτ του Μαμπουλού απέκρουσε με τα πόδια πριν από τη γραμμή ο Μπανανά.


Γι’ αυτό λέμε ότι το αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες. Έχοντας και παράπονα για την διαιτησία του Τσαμούρη. Ο «Άγιαξ» ήταν πολύ καλός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού αλλά και στο τελευταίο ημίωρο. Γενικά έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, διαφήμιση για το ποδόσφαιρο.

Από τον ΠΑΣ πολύ καλά τα πήγαν Κόντε, Ζάιρο, Κούτρης, Καρανίκας, Τζημόπουλος χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι και από τον Πλατανιά οι Σωτηρίου (μορφή του αγώνα), Μπανανά, Μουνάφο, Βάντερσον, Στάθης.

ΤΑ ΓΚΟΛ

9’: Σε μπαλιά του Καρανίκα ο Ζάιρο έκανε την κάθετη πάσα στον Κόντε που πλάσαρε έξυπνα τον Σωτηρίου κάνοντας το 0-1.

11’: Ο Κούτρης από αριστερά έκανε βαθιά μπαλιά ο Ζάιρο πρόλαβε τον Σωτηρίου που επιχειρούσε έξοδο, έδωσε δεξιά την μπάλα στον Τζημόπουλο που με συρτό σουτ στην δεξιά γωνία έκανε το 0-2.
32’: Ο Βάντερσον εκτελεί φάουλ, ο Σίγκνεβιτς παίρνει την κεφαλιά και από κοντά ο Γιακουμάκης μειώνει σε 1-2.

40’: Ισοφάριση 2-2 σε μια φάση διαρκείας. Ο Σίγκνεβιτς βγάζει σέντρα από δεξιά, ο Μανούσος πιάνει καρφωτή κεφαλιά και ο Πασχαλάκης αποκρούει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελείται, αποκρούσει ο Πασχαλάκης πέφτοντας ένας παίκτης του Πλατανιά αλλά και ο Μπέριος πάνω του και ο Κάργας με σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.

51’: Αντεπίθεση από τους γηπεδούχους, ο Σίγκνεβιτς τσιμπά για τον Στάθη, εκείνος με λόμπα τον ξαναβρίσκει και ο Λευκορώσος αμαρκάριστος στοπάρει και εκτελεί τον Πασχαλάκη για το 3-2.

58’: Η ισοφάριση 3-3 με τον Κόντε. Ο Ζάιρο έδωσε δεξιά τη μπάλα στον Κόντε και παρά την πίεση του Βάντερσον έκανε το δεξί μονοκόματο σουτ στη αγωνία του Σωτηρίου κάνοντας το 3-3.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

50’: Κόρνερ του Ακόστα κεφαλιά η μπάλα βρήκε τον Πριντέτα που σηκώθηκε για κεφαλιά με τον Μπέριο και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πλατανιά.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

4’ Πλασέ του Ζάιρο απέκρουσε ο Σωτηρίου.

13’: Μπαλιά του Βιδάλ στον Κόντε, το σουτ από κοντά απέκρουσε ο καταπληκτικός Σωτηρίου.

15’: Καλό σουτ του Μενδρινού έφυγε άουτ.

18’: Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Εξαιρετική μπαλιά του Ζάιρο στην πλάτη της άμυνας, ο Ακόστα μπαίνει μόνος του στην περιοχή και αστοχεί από ιδανική θέση.

26’: Ευκαιρία για τον Πλατανιά! Ο Βάντερσον εκτελεί ωραία φάουλ, η μπάλα σκάει μπροστά στον Πασχαλάκη και εκείνος βγάζει με δυσκολία.

56’: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ζάιρο κάνει ωραία ατομική προσπάθεια, πιάνει δυνατό σουτ εκτός περιοχής και ο Σωτηρίου αποκρούει.

63’:  Ο Βάντερσον εκτελεί φάουλ, ο Σίγκνεβιτς παίρνει την κεφαλιά και ο Μανούσος από κοντά αστοχεί.

73': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ακόστα εκτελεί κόρνερ, ο Μαμπουλού παίρνει την κεφαλιά, ο Ζάιρο πιάνει γυριστό και ο Σωτηρίου αποκρούει.

84': Ο Μαμπουλού μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, κάνει το γύρισμα, ο Κόντε βάζει το πόδι του και ο Σωτηρίου μπλοκάρει.

87': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Μαμπουλού φεύγει στην πλάτη της άμυνας, μπαίνει μόνος του στην περιοχή, αλλά πλασάρει πάνω στον Σωτηρίου.

90'+1: Πολύ δυνατό σουτ του Καρανίκα με το αριστερό, αποκρούει ο Σωτηρίου.

90'+4: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ζάιρο περνά τον Βάντερσον, κάνει δυνατό σουτ, ο Σωτηρίου αποκρούει, και στη συνέχεια ο Μπανανά σταματά στη γραμμή σουτ του Μαμπουλού.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ο Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά), με βοηθούς την Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και Δημήτριο Ζησιμόπουλο (Πειραιά). Για τον ρέφερι τα είπαμε παραπάνω. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιωάννης Καρδολαίμης (Ανατολικής Αττικής) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών). 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Στάθης, Πριντέτα, Μπανανά, Κάργας, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός (71’ Μαραγκός), Μανούσος (86’ Γουνδουλάκης), Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (81’ Γιορέντε).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Τζημόπουλος, Κοζορώνης (57’ Μαμπουλού), Ακόστα (86’ Κοροβέσης), Βιντάλ (61’ Γιάκος), Ζάιρο, Κόντε.