Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

30 χρόνια χωρίς νίκη είναι πολλά για τον "Άγιαξ της Ηπείρου"

23-11-1986 η τελευταία νίκη του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού. Δεξιά ο σκόρερ Δημήτρης Κλείτσας που πήρε την κεφαλιά από τον Μπατσινίλα. Μάταια η προσπάθεια του γκολκίπερ του ΠΑΟ Μήνου ενώ στο βάθος είναι ο Ρότσα και αριστερά οι Μαυρίδης (ΠΑΟ), Αποστόλοφ (ΠΑΣ).

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πέρασαν 30 χρόνια και δύο μήνες από τότες που ο ΠΑΣ Γιάννινα σε αγώνα πρωταθλήματος κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο στάδιο «Ζωσιμάδες».
Ήταν στις 23 Νοεμβρίου 1986 όπου για την αγωνιστική σεζόν 1986-87 ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κέρδισε 1-0 τους πράσινους με μια καταπληκτική κεφαλιά στο 59’ του Δημήτρη Κλείτσα. Από τότε τα παιχνίδια που ακολούθησαν έγερναν με το μέρος του τριφυλλιού ή στην ισοπαλία, ενώ συνολικά η προϊστορία όλων των αγώνων πρωταθλήματος καταγράφει σε σύνολο 21 αγώνων, 6 νίκες του ΠΑΣ, 5 ισοπαλίες και 10 νίκες του Παναθηναϊκού.

Αυτή την κακή παράδοση θα προσπαθήσει σήμερα να «σπάσει» ο θρυλικός ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις 19.30 (μετάδοση NOVAsports 2) στο στάδιο «Ζωσιμάδες» υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Κυρίως βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού ο ΠΑΣ θέλει τη νίκη για να μικρύνει την διαφορά από την 5η θέση που είναι ο στόχος του με σκοπό να παίξει στα πλέι οφ για μια θέση στην Ευρώπη. 

Η αποστολή των κυανόλευκων δεν είναι εύκολη, αλλά επειδή στα δύσκολα πολλές φορές έδειξαν χαρακτήρα, το ίδιο αναμένεται να κάνουν και σήμερα. Με την θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων θα επιδιώξουν νικηφόρο αποτέλεσμα. Ναι μεν υπάρχει ο σεβασμός απέναντι στον Παναθηναϊκό και την ιστορία του, αλλά ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα είναι ικανός για όλα και θα προσπαθήσει να χτυπήσει τους πράσινους στα αδύναμα σημεία τους. Ειδικά αυτή την εποχή που ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς και από ομάδες που είναι πιο χαμηλά από τον ΠΑΣ στην βαθμολογία (Πλατανιάς, Κέρκυρα, Λεβαδειακός). Δύο είναι τα προβλήματα που έχει ο Πετράκης για το σημερινό παιχνίδι. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Μπέριος και ο τραυματίας Σκόνδρας. Επειδή τυγχάνει να είναι και οι δύο στόπερ, ενδεχομένως ο ΠΑΣ να παίξει με 4 αμυντικούς, προσθέτοντας στους Τζημόπουλο, Μιχαήλ, από τα άκρα τους Καρανίκα και Ναδάλες. Επιστρέφει ο Μαμπουλού που αποθεραπεύθηκε. 

Πέρα απ’ αυτά οι κυανόλευκοι θα πρέπει να σφίξουν περισσότερο τα δόντια για να ξεπεράσουν και την κόπωση από τα συνεχιζόμενα παιχνίδια, ενώ ήταν ελάχιστος και ο χρόνος για ξεκούραση, αφού την περασμένη Τετάρτη το ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά κρίθηκε στην παράταση και σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, που αναμένεται να είναι στην ίδια κατάσταση και σήμερα. 

Ο ΠΑΣ πιθανόν να ξεκινήσει το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Καρανίκα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, Ναδάλες, στην μεσαία γραμμή τους Λίλα, Κοζορώνη, Κούτρη, Ακόστα και στην επίθεση Ζάιρο και Κόντε. Στην διάθεση του Γιάννη Πετράκη είναι και οι Περιστερίδης, Βιδάλ, Κοροβέσης, Γιάκος, Νικολιάς, Μαμπουλού, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς.

ΝΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ Ο ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ

Την πρόσληψη του Γιάννη Ταουσιάνη ως βοηθού του Γιάννη Πετράκη ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Την θέση αυτή κατείχε ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος που τώρα είναι υπεύθυνος των ακαδημιών του ΠΑΣ στην Αθήνα. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ατσαλένιου, ενώ διετέλεσε προπονητής σε Ατσαλένιο, Ρούβα, Εργοτέλη, Αιολικό Μυτιλήνης, Καβάλα. Είναι επιλογή του Γιάννη Πετράκη με τον  οποίο ξανασυνεργάσθηκε στο παρελθόν. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει τη σύναψη συνεργασίας με τον κ. Γιάννη Ταουσιάνη. Ο κ.Ταουσιάνης θα αντικαταστήσει στο πόστο του Βοηθού Προπονητή τον κ. Γιώργο Γεωργουλόπουλο, τον οποίο οικογενειακοί λόγοι κρατούν στην Αθήνα, έως το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου. Ο κ. Γεωργουλόπουλος παραμένει Υπεύθυνος Υποδομών και Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών του ΠΑΣ στην Αθήνα».

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΖΗΛΟΣ

Διαιτητής του σημερινού αγώνα είναι ο Θανάσης Τζήλος (Λάρισας), πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα. Βοηθοί του θα είναι οι Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Πουλημάς (Κέρκυρας) και παρατηρητής διαιτητής ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Ο Τζήλος σφυρίζει φέτος για πρώτη φορά σε αγώνα του ΠΑΣ. Πέρυσι (σεζόν 2015-16) ήταν διαιτητής στα παιχνίδια: Βέροια – ΠΑΣ 1-1, Πανιώνιος – ΠΑΣ 2-0, ΠΑΣ – Πανιώνιος 1-1.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ


Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-20 της Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ τον Παναθηναϊκό με στόχο τη νίκη. Διαιτητής ορίσθηκε ο Κωνσταντίνος Μπούμπας (Ηπείρου).

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-17 αύριο Κυριακή στις 2 το μεσημέρι ο ΠΑΣ θα παίξει εκτός έδρας με την Βέροια. Το ματς θα γίνει στο γήπεδο του χωριού Διαβατό Ημαθίας με διαιτητή τον Απόστολο Βασίλειο Αργυρό (Πέλλας). 

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή στη Βέροια. Το ματς θα γίνει στις 13.45 στο γήπεδο Παλατιστίων με διαιτητή τον Ιωάννη Γκαραγκάνη (Πιερίας).


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου
15.00 Λάρισα – Κέρκυρα NS3
17.15 Παναιτωλικός - Ατρόμητος NS1
19.30 ΠΑΣ - Παναθηναϊκός NS2
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου
15.00 ΑΕΚ - Βέροια NS2
17.15 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης NS2
17.15 Πανιώνιος - Ξάνθη NS3
19.30 Ολυμπιακός - Ηρακλής NS1
Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου
19.30 Λεβαδειακός – Πλατανιάς NS1


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 18 αγώνες)
Ολυμπιακός 45
--------------------------------------
Πανιώνιος 32
ΠΑΟΚ 32
Α. Ο. Ξάνθη 32
Παναθηναϊκός 31
------------------------------------------
ΑΕΚ 26
ΠΑΣ Γιάννινα 26
Πλατανιάς 25
Ατρόμητος 23
Αστέρας Τρίπολης 20
Παναιτωλικός 19
Κέρκυρα 18
Λάρισα 16
Λεβαδειακός 14
---------------------------------------------
Ηρακλής 13
Βέροια  13
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.