Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

"Κατασκοπία" και πολύ τακτική στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για το ματς με Πλατανιά

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τον Πλατανιά στο ματς που έδωσε με την ΑΕΚ για το κύπελλο «κατασκόπευσε» χθες τηλεοπτικά ο Γιάννης Πετράκης, θέλοντας να έχει φρέσκες εικόνες από την αντίπαλη ομάδα για να καταστρώσει τα δικά του σχέδια ενόψει του αγώνα που θα γίνει την Κυριακή στα Περιβόλια.
Το χθεσινό παιχνίδι έληξε 0-0 αλλά το ματς του Πλατανιά με τον ΠΑΣ την Κυριακή θα είναι εντελώς διαφορετικό καθώς άλλη βαρύτητα έχουν τα παιχνίδια κυπέλλου σε σχέση με αυτά του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Πετράκης ετοιμάζει εντατικά την ομάδα του, ζητώντας από τους παίκτες να παίξουν την Κυριακή με αποφασιστικότητα, καθώς θα έχουν δύσκολη αποστολή. Πλέον η προετοιμασία μπαίνει στην τελική ευθεία. Σήμερα θα γίνει στα Γιάννινα η τελευταία προπόνηση και ασφαλώς οι τελικές δοκιμές για το σχήμα που θα παρατάξει την Κυριακή ο τεχνικός του «Άγιαξ» για να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Αύριο θα γίνει εκ νέου προπόνηση και στη συνέχεια αναχώρηση για Θεσσαλονίκη όπου το μεσημέρι θα γίνει η αναχώρηση αεροπορικώς για τα Χανιά. 

Μοναδικός απόντας από την μάχη της Κρήτης θα είναι ο Άντι Λίλα που είναι τιμωρημένος. Ενδεχομένως να πάρει την θέση του στην γραμμή των αμυντικών χαφ ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς. Στις τελευταίες προπονήσεις από το τεχνικό τημ του ΠΑΣ έγιναν πολλές ασκήσεις τακτικής για την βελτίωση της επιθετικής αλλά και αμυντικής λειτουργίας, έμφαση στα στημένα και πως θα πρέπει να αντιδρούν οι παίκτες, με απώτερο σκοπό την Κυριακή η ομάδα να είναι έτοιμη από κάθε άποψη για να έχει λύσεις σε όλα τα προβλήματα που θα τους βάλει η γηπεδούχος ομάδα. 

Θα είναι και ένα παιχνίδι τακτικής καθώς στους πάγκους των ομάδων κάθονται δύο ικανοί και έμπειροι προπονητές (Παράσχος, Πετράκης) που βάζουν στις ομάδες και το δικό τους στίγμα, όπως έδειξαν και οι δύο πολύ πρόσφατες αναμετρήσεις για το κύπελλο. Χθες η προπόνηση έγινε στο ΠΕΑΚΙ με την συμμετοχή όλων των παικτών. Ξεκίνησε με παιγνιώδεις ασκήσεις με μπάλα και ακολούθως το προπονητικό επιτελείο δούλεψε πάνω στην υποομαδική και ομαδική επιθετική και αμυντική τακτική.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5000 ΕΥΡΩ

Με πρόστιμο 5.000 ευρώ τιμωρήθηκε χθες από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ για την προσωρινή διακοπή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό το περασμένο Σάββατο, λόγω των καπνογόνων που άναψαν. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Βάσει των αναφερομένων στο από 4/2/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) στην από 4/2/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και στην υπ΄αριθμ. πρωτ. 6777/17/256264 από 6-2-2017 έκθεση της αστυνομίας σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.       

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΣΑΜΟΥΡΗΣ

Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης του συνδέσμου Πειραιά ορίσθηκε να διευθύνει τον αγώνα Πλατανιάς – ΠΑΣ που θα γίνει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και ώρα 17.15 στα Περιβόλια. Βοηθοί του ορίσθηκαν η Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και ο Δημήτριος Ζησιμόπουλος (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ο Ιωάννης Καρδολαίμης (Ανατολικής Αττικής) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών). Ο Τσαμούρης είχε ορισθεί και στον αγώνα κυπέλλου Πλατανιάς – ΠΑΣ που ήταν να γίνει στις 11 Ιανουαρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, καθώς ματαιώθηκαν οι πτήσεις για Χανιά. Δεν έχει διευθύνει άλλη φορά αγώνα του ΠΑΣ. Ο Τσαμούρης είναι στους πίνακες Β’ Εθνικής από το καλοκαίρι του 2013. Φέτος έχει διευθύνει από δύο ματς σε Β’ και Γ’ Εθνική, όπως και τον αγώνα κυπέλλου ΟΦΗ – Ηρακλής 2-1. Το 2010 εμφανίσθηκε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όταν αξιολογήθηκε και εντάχθηκε στους πίνακες Γ’ Εθνικής.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ


Τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα θα διευθύνουν οι εξής διαιτητές: Βέροια – Πανιώνιος Φωτιάδης (Σερρών), Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Ολυμπιακός – Λάρισα Γκράνας (Θράκης), Κέρκυρα – Λεβαδειακός Κομίνης (Θεσπρωτίας), Ξάνθη – ΠΑΟΚ Κύζας (Δράμας), Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα Τσαμούρης (Λάρισας), Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός Σελίμος (Λακωνίας), Ηρακλής - ΑΕΚ Φουκάκης (Ηρακλείου).