Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Τα παλικάρια από τα Γιάννινα ετοιμάζονται για τη Λιβαδειά

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ για το ματς της Κυριακής με τον Λεβαδειακό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά. Εκεί που παλιά ήταν μια απρόσιτη έδρα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» αλλά τα τελευταία χρόνια έσπασε την κακή παράδοση και παίρνοντας τις περισσότερες φορές θετικά αποτελέσματα.
Μάλιστα τη σεζόν 2014-15 ο ΠΑΣ πήρε την πρώτη νίκη στην ιστορία μέσα στη Λιβαδειά με σκορ 2-1 (τα γκολ του ΠΑΣ οι Τζημόπουλος, Μανιάς και του Λεβαδειακού ο Κατίδης), ενώ στα τελευταία 4 χρόνια οι κυανόλευκοι έχουν θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο η συνολική προϊστορία των αγώνων στην πόλη της Βοιωτίας σε Α’ και Β’ Εθνική είναι υπέρ των γηπεδούχων που έχουν 11 νίκες, ενώ 3 ματς έληξαν ισόπαλα και υπάρχει μία νίκη των Ηπειρωτών.

Όπως σημειώσαμε και χθες, φέτος το ματς έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία., καθώς ο ΠΑΣ θέλει βαθμούς στο κυνήγι της 5ης θέσης ενώ ο Λεβαδειακός θέλει άμεσα βαθμούς για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα. Πλέον τα βλέμματα των Γιαννιωτών είναι στραμμένα στο ματς αυτό και πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται και η προετοιμασία. Μάλιστα χθες ο Πετράκης έκανε δίτερμα στο ΠΕΑΚΙ ξεκινώντας να δοκιμάσει την τακτική αλλά και το σχήμα που θέλει να παρατάξει στην Λιβαδειά. Κινούμενος προφανώς σε σύστημα 3-4-2  με μετασχηματισμούς σε 4-4-2, έχοντας πάντα επιθετικό δίδυμο τους Κόντε και Ζάιρο. Κυρίως τον Κόντε που είναι σε μεγάλη φόρμα τον τελευταίο καιρό και πετυχαίνει καίρια γκολ που δίνουν βαθμούς. Μάλιστα ο Ισπανός άσσος κάνει και συλλογή βραβείων αφού χθες ανακηρύχθηκε MVP της 21ης αγωνιστικής και πριν είχε πάρει το βραβείο Best goal της 20ης αγωνιστικής.  

Στον ΠΑΣ υπάρχει καλό κλίμα, αισιοδοξία αλλά παράλληλα τηρούνται χαμηλοί τόνοι ξέροντας ότι την Κυριακή στην πόλη της Βοιωτίας έχουν μια δύσκολη αποστολή. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει μπροστά του δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό, Λάρισα, δηλαδή δύσκολες ομάδες που καίγονται για βαθμούς, δίνοντας ο ίδιος κρίσιμες εξετάσεις. 

Στην πρώτη προπόνηση που έγινε προχθές, την μέρα της επετείου για την απελευθέρωση της πόλης, ο Γιάννης Πετράκης ανέλυσε τον αγώνα με την Κέρκυρα, όπου στάθηκε και σε κάποια σημεία που πρέπει να διορθωθούν, ανεξάρτητα από το αν η τοπική ομάδα κέρδισε 1-0 με το γκολ του Κόντε. Και ασφαλώς ζήτησε από τους παίκτες να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια στην συνέχεια, καθώς η ομάδα είναι σε θέση που μπορεί να διεκδικήσει την 5η θέση και να πάρει εκ νέου εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.