Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Με δύναμη και πάθος για νίκη εφορμά ο θρυλικός ΠΑΣ

Για νίκη εναντίον της Κέρκυρας εφορμά ο Άγιαξ της Ηπείρου

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με στόχο τη νίκη και μόνο αυτή ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται σήμερα στα Γιάννινα την ομάδα της Κέρκυρας για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17.15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με τηλεοπτική μετάδοση από το κανάλι NOVAsports 3.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μετά από 4 αγωνιστικές χωρίς νίκη, είναι διψασμένος για τρίποντα και θα επιδιώξει αυτό στο σημερινό παιχνίδι. Θέλοντας παράλληλα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με στόχο την καλύτερη βαθμολογική σοδιά, καθώς ακολουθούν παιχνίδια με ομάδες που είναι χαμηλότερα στην βαθμολογία και μπορεί να πάρει βαθμούς.

Η προσοχή είναι στραμμένη στο σημερινό παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από τους Γιαννιώτες δύσκολο, αφού οι φιλοξενούμενοι έδειξαν καλά στοιχεία και θα παίξουν με κλειστή άμυνα για να διασφαλίσουν θετικό αποτέλεσμα. Όμως στο στρατόπεδο των γηπεδούχων υπάρχει αισιοδοξία για νίκη στο σημερινό παιχνίδι, αφού ο καλός ΠΑΣ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και έδειξε σε πολλά δύσκολα παιχνίδια το μέταλλο που έχει σαν ομάδα. Το ευτύχημα και για τις δύο ομάδες είναι ότι συνεχίζεται η ηλιοφάνεια στα Γιάννινα και το γήπεδο θα είναι σήμερα σε καλή κατάσταση, μη έχοντας καμία σχέση με την εικόνα που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια. Ο ΠΑΣ ποντάρει και στην συμπαράσταση των φιλάθλων του και στη δύναμη της έδρας, καθώς για σήμερα η ΠΑΕ καθόρισε γενική είσοδο 10 ευρώ. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με μια προπόνηση που έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Λεονάρντο Κούτρης που είναι τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες. Επιστρέφει ο Άντι Λίλα που εξέτισε την ποινή του. Ο Θέμης Τζημόπουλος που αποχώρησε από την προχθεσινή προπόνηση, χθες ήταν εντάξει και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Πιθανόν ο ΠΑΣ να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, στην άμυνα τους Μπέριο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, από τα πλάγια ως μπακ χαφ τους Καρανίκα (δεξιά), Ναδάλες (αριστερά), στην μεσαία γραμμή τους Λίλα, Ακόστα, Κοζορώνης και στην επίθεση τους Ζάιρο και Κόντε. Στην αποστολή που αποτελείται από 19 ποδοσφαιριστές είναι και οι Γιάκος, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Μαμπουλού, Περιστερίδης, Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Βιδάλ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Νικολαΐδη (Μακεδονίας), Αντώνιο Διπλάρη (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Βασίλειος Γαβριηλίδης (Θράκης). Είναι ο πρώτος ορισμός για φέτος του Αρετόπουλου σε αγώνα του ΠΑΣ. Τελευταία φορά που είχε διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ, ήταν στην αναμέτρηση ΠΑΣ – Ολυμπιακός 3-1 που έγινε στις 5-4-2015 για την αγωνιστική σεζόν 2014-15.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε τους 19 ποδοσφαιριστές που θα παραταχθούν απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη σήμερα στα Γιάννινα. Αναλυτικά οι παίκτες της ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή είναι οι: Κουτζαβασίλης, Αραμπατζής, Κέβιν, Ντιόγκο, Γκόμες, Σπίνουλας, Αντιλέχου, Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου, Νίκιτς, Ανδρεόπουλος, Ζαραδούκας, Κόντος, Επστάιν, Ζορμπάς, Τουράμ, Onyilo, Γεωργίου, Γεωργακόπουλος. Εκτός έμεινε ο τιμωρημένος Στέφανος Σιόντης όπως και ο Πολ Κεϊτά.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί σήμερα Σάββατο στις 13.30 στο ΠΕΑΚΙ την Κέρκυρα. Διαιτητής ο Δημήτριος Μπόσιας (Ηπείρου).
-Για το πρωτάθλημα Κ-17 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 12.45 στο EMILEON με διαιτητή τον Βασίλειο Λάμπρου (Αιτωλοακαρνανίας).
-Για το πρωτάθλημα Κ-15 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 14.45 στο EMILEON με διαιτητή τον Σπυρίδωνα Καλυβόπουλο (Αιτωλοακαρνανίας).

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΚΟΥ

Για έβδομη χρονιά η Super League  στηρίζει τον αγώνα των Συλλόγων «Φλόγα» και «Λάμψη» και αφιερώνει την 21η αγωνιστική (18, 19 και 20 Φεβρουαρίου 2017) στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να  ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ

Όσο για την προϊστορία, για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής έγιναν στα Γιάννινα, ανάμεσα στον ΠΑΣ και την Κέρκυρα δέκα παιχνίδια. Το σημερινό θα είναι το δωδέκατο. Η προϊστορία καταγράφει 8 νίκες του ΠΑΣ, 2 ισοπαλίες και 1 νίκη της Κέρκυρας. Δεν είναι πολλά τα παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες, καθώς υπήρχε διαφορά κατηγοριών. Μάλιστα στην 30ετία 1974-2004 δεν είχε γίνει για το λόγο αυτό κανένα επίσημο παιχνίδι μεταξύ τους. Παραθέτουμε στη συνέχεια ενδιαφέροντα στοιχεία και για τα 10 ματς που έγιναν στα Γιάννινα. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
15.00 Ατρόμητος – Ξάνθη NS3
17.15 ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα NS3
19.30 Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός NS1
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
15.00 Πανιώνιος - Ηρακλής NS2
17.15 ΠΑΟΚ - Βέροια NS2
17.15 Παναιτωλικός - Πλατανιάς NS3
19.30 ΑΕΚ – Ολυμπιακός NS1
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου
19.30 Λάρισα – Λεβαδειακός NS1  

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 20 αγώνες)
Ολυμπιακός 51
--------------------------------------
Πανιώνιος 38
ΠΑΟΚ 36
Παναθηναϊκός 35
Α. Ο. Ξάνθη 33
------------------------------------------
ΑΕΚ 30
Πλατανιάς 29
ΠΑΣ Γιάννινα 28
Ατρόμητος 26
Παναιτωλικός 22
Κέρκυρα 22
Αστέρας Τρίπολης 20
Λάρισα 17
Λεβαδειακός 14
---------------------------------------------
Ηρακλής 14
Βέροια  13
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.