Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Πέδρο Κόντε: Πάνω από τα πρόσωπα είναι η ομάδα

Ο Πέδρο Κόντε (δεξιά) παραλαμβάνει το βραβείο από τον αντιδήμαρχο Βασίλη Καλούδη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στα γραφεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ έγινε χθες η βράβευση του Πέδρο Κόντε, καθώς το 3ο  γκολ που σημείωσε στο εκτός έδρας ματς με τον Πλατανιά, με το οποίο ο ΠΑΣ ισοφάρισε 3-3, ψηφίσθηκε το καλύτερο της 21ης αγωνιστικής στον διαγωνισμό best goal.
Στο ματς αυτό ο Ισπανός φορ σημείωσε και το 1ο γκολ του «Άγιαξ» αλλά το 3ο της ομάδας και το 2ο προσωπικό του ήταν ομολογουμένως καταπληκτικό σε εκτέλεση.

Ο Πέδρο Κόντε παρότι σε κάποια παιχνίδια δεν είχε ξεκινήσει με την βασική ενδεκάδα, έχει 10 γκολ στο ενεργητικό του, είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ αλλά βρίσκεται και στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα μετά τους Ιντέγε (13 γκολ), Μπεργκ, Γιούνες (12 γκολ).  Πρόκειται για ικανότατο ποδοσφαιριστή που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΣ Γιάννινα από την ομάδα Μέριδα που αγωνίζεται στην Γ’ κατηγορία της Ισπανίας.  

Το βραβείο στον Πέδρο Κόντε επέδωσε ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών και παλιός τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλης Καλούδης. Ο τελευταίος δήλωσε τα εξής: «Οφείλω να συγχαρώ τον Πέδρο Κόντε που σημείωσε το καλύτερο γκολ της 20ης αγωνιστικής. Είναι ένας παίκτης που έχει δείξει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στα Γιάννινα μια ιδιαίτερη ικανότητα ως ποδοσφαιριστής για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας. Είναι πολύ αποτελεσματικός και εύχομαι πραγματικά στο τέλος η ομάδα να πετύχει τους στόχους της αλλά και να καμαρώσουμε τον Πέδρο Κόντε πρώτο σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα». 

Ο Πέδρο Κόντε από την δική του πλευρά με τις δηλώσεις που έκανε, έδειξε ότι είναι ένας πολύ προσγειωμένος ποδοσφαιριστής, βάζοντας πάνω από όλους τους συμπαίκτες του και την ομάδα. Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται να σπάσει το ρεκόρ των 16 γκολ στην Α’ Εθνική που έχει για τον ΠΑΣ Γιάννινα από το 1980 ο Θαλής Τσιριμώκος, ο Πέδρο Κόντε απάντησε: «Τα γκολ είναι για να βοηθάνε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και όχι για να βάλω εγώ κάποιον προσωπικό στόχο. Αν έπαιζα μόνος μου, όπως για παράδειγμα στο τένις, θα μπορούσα να βάλω έναν τέτοιο στόχο. Τώρα όμως είμαστε ομάδα, σκέφτομαι ακόμα και τους συμπαίκτες μου που είναι στον πάγκο και έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο. Αφού είμαι σε μια ομάδα δεν μπορώ να βάλω εγώ κάποιον προσωπικό στόχο». 

Για την βράβευσή του σημείωσε: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί πάντα ένας ποδοσφαιριστής που λαμβάνει ένα προσωπικό βραβείο, αλλά σε δεύτερο πλάνο σκέφτομαι και την ομάδα η οποία με το γκολ που σημείωσα και βραβεύθηκε δεν έχασε το παιχνίδι και πήρε τον ένα βαθμό». 

Τέλος όταν ρωτήθηκε για το αυριανό παιχνίδι με την Κέρκυρα και αν ξεκινήσει ο ΠΑΣ την βαθμολογική αντεπίθεση ο Ισπανός φορ τόνισε: «Στόχος είναι να κερδίσουμε όλους τους αγώνες που παίζουμε και όχι μόνο αυτόν με την Κέρκυρα. Σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε έχουμε στόχο τη νίκη. Οπότε δεν χρειάζεται να λέμε κάθε φορά ότι έχουμε στόχο τη νίκη, αυτό είναι αυτονόητο. Πάντα παίζουμε για να κερδίσουμε».
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟ

Πάνω στον Θέμη Τζημόπουλο έπεσε το ιατρικό τημ του ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να μπορέσει να αγωνισθεί στο αυριανό παιχνίδι με την Κέρκυρα που θα γίνει στις 17.15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Οι οριστικές εκτιμήσεις θα γίνουν σήμερα καθώς χθες υποβλήθηκε σε εξετάσεις από τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι είναι ένα απλό τράβηγμα με πολλές πιθανότητες να αγωνισθεί, αλλά επειδή ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος θα περιμένουν σήμερα πως θα είναι η κατάστασή του. Ο Τζημόπουλος ξεκίνησε χωρίς κανένα πρόβλημα την προπόνηση, αλλά ένιωσε στην εξέλιξη ένα τράβηγμα και αποσύρθηκε από το πρόγραμμα. Αν δεν μπορέσει να αγωνισθεί την θέση του θα πάρει ο Απόστολος Σκόνδρας που μαζί με Μπέριο και Μιχαήλ θα είναι η αμυντική τριπλέτα. Στο αυριανό παιχνίδι θα απουσιάσει και ο Λεονάρντο Κούτρης που έχει κάρτες και αντί αυτού θα αγωνισθεί ως αριστερός μπακ χαφ ο Νταβίντ Ναδάλες.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Κατά τα άλλα η προετοιμασία συνεχίσθηκε και χθες με εντατικούς ρυθμούς με μια προπόνηση που έγινε στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Ο Γιάννης Πετράκης και χθες έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της τακτικής τόσο για την αμυντική οργάνωση όσο και στην επίθεση. Οι κυανόλευκοι εκτιμούν ότι οι Φαίακες αύριο θα παίξουν με σφιχτή άμυνα και ο ΠΑΣ που καίγεται για βαθμούς ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες θα πρέπει να βρει τρόπο για να φθάσει στα δίχτυα και να σπάσει τα αμυντικά μπλόκα που θα στηθούν. Για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα είχε χθες αγωνιστικά παιχνίδια σε κλειστό χώρο, ενώ στο δίτερμα που ακολούθησε δοκιμάσθηκαν σχήματα για το αυριανό παιχνίδι. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με μια προπόνηση που θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ και στην συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματα των παικτών που θα είναι στην αποστολή.

ΤΟ ΤΣΙΚΝΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΣ

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης διατήρησαν και στον ΠΑΣ. Χθες στο ΠΕΑΚΙ μετά την προπόνηση έψησαν σουβλάκια και λουκάνικα για τους παίκτες, έτσι για το καλό της ημέρας. Οι παίκτες έδειξαν να το χάρηκαν αναρτώντας και φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.