Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Το Ευρωπαϊκό βραβείο FAIR PLAY στον Μιχάλη Μερτζιανίδη

Το ευρωπαϊκό βραβείο fair play στα χέρια του Μιχάλη Μερτζιανίδη. Αριστερά ο Γιάννης Ψιλόπουλος και δεξιά ο Γιάννης Δάρας. 


Συγκίνηση αλλά και περηφάνια ένιωσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Essence Hotel όπου σε μια εξαιρετική εκδήλωση έγινε η απονομή του ευρωπαϊκού βραβείου Fair Play στον Μιχάλη Μερτζιανίδη και κατ επέκταση και σε όλα τα παιδιά του 10ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων.

Ο λόγος της βράβευσης που αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή και για τα Γιάννινα, είναι η δημιουργία του νέου αθλήματος Run and Out, που ξεκίνησε αρχικά από την αυλή του σχολείου του 10ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Εμπνευστής του αθλήματος ο εκπαιδευτικός και αθλητικογράφος Μιχάλης Μερτζιανίδης που μέσα από μεγάλη προσπάθεια και με την συμμετοχή των μαθητών ένα νέο άθλημα ξεπήδησε από τα Γιάννινα το 2009 και αποκτά συνεχώς φίλους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Την απονομή του ευρωπαϊκού βραβείου Fair Play έκανε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ευ Αγωνίζεσθαι  Ιωάννης Ψιλόπουλος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS Europe) Γιάννης Δάρας. Σε σύντομο χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην αξία του Fair Play ενώ ο Γιάννης Δάρας έδωσε πολλά στοιχεία από την τιμητική επιλογή που έγινε στο να βραβευθεί για έτος μια ελληνική προσπάθεια.

Εμφανώς συγκινημένος ο Μιχάλης Μερτζιανίδης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν την προσπάθεια αυτή, δίνοντας το βραβείο να το σηκώσουν και τα παιδιά του σχολείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σ αυτά τα παιδιά ανήκει.

Παρόντες στη σημερινή βράβευση ήταν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον Δήμο και την Περιφέρεια, αθλητές, δημοσιογράφοι και φυσικά τα παιδιά, τόσο εκείνα που μαζί με τον δάσκαλό τους εμπνεύστηκαν το νέο άθλημα το 2009 όσο και παιδιά που έχουν πάρει τη σκυτάλη και το συνεχίζουν.



Ο Μιχάλης Μερτζιανίδης βράβευσε τον αστυνομικό Μάκη Κορδάτο, ο οποίος πριν δύο μήνες τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Αθήνας, η δυσκολότερη διαδρομή Μαραθωνίου, και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που το καταφέρνει με τεχνητό αγωνιστικό μέλος.  


Πολλά συγχαρητήρια και από το gianninasports.gr στον Μιχάλη Μερτζιανίδη, στα παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.



Αναλυτικό ρεπορτάζ από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΚΛΙΚ ΕΔΩ