Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Έχει 20 χρόνια συνεχόμενες επιτυχίες επί του Παναιτωλικού ο "Άγιαξ"

Στιγμιότυπο από τον περσινό αγώνα ΠΑΣ - Παναιτωλικός 2-0 στα Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Από χθες ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα, χωρίς ο Γιάννης Πετράκης να έχει ιδιαίτερα προβλήματα.
Τιμωρημένος για 3η αγωνιστική είναι ο Καρανίκας και την θέση του θα πάρει πάλι ο Μπουκουβάλας όπως έγινε και στους προηγούμενους αγώνες, ενώ θα απουσιάσει πάλι ο Μαμπουλού. Όμως οι απουσίες ήταν δεδομένες από πριν και δεν προκαλούν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ουσιαστικά όλοι οι παίκτες που ήταν στη Λιβαδειά και στη Λάρισα θα είναι και στο ματς με τον Παναιτωλικό που είναι ντέρμπι της Βορειοδυτικής Ελλάδας. 


Ο ΠΑΣ μπορεί να έχει απομακρυνθεί σημαντικά από την 5η θέση, αλλά θα προσπαθήσει από αγώνα σε αγώνα να συγκεντρώσει όσο τον δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να κλείσει με ψηλά το κεφάλι την αγωνιστική αυλαία της φετινής σεζόν. Αν δεν καταφέρει να πάει στα πλέι οφ, εναλλακτικός στόχος είναι να τερματίσει όσο το δυνατόν σε πιο καλή θέση. Και προς την κατεύθυνση αυτή ο Πετράκης και οι παίκτες θα περπατήσουν βήμα-βήμα, δηλαδή από αγώνα σε αγώνα βλέποντας ξεχωριστά την κάθε αναμέτρηση. 

Με τον Παναιτωλικό το Σάββατο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα έχει και την παράδοση στο πλευρό του, καθώς τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεχώς νίκες επί του Παναιτωλικού με εξαίρεση το ματς της σεζόν 2014-15 που έληξε ισόπαλο 0-0 καθώς έγινε σε άδειο γήπεδο λόγω της απαγόρευσης διεξαγωγής αγώνων με ανοιχτές θύρες για 2 αγωνιστικές που είχε επιβάλει ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού. Πέρυσι ο ΠΑΣ κέρδισε 2-0 τέτοιον καιρό με γκολ των Λίλα και Ακόστα. Η μοναδική νίκη με σκορ 4-2 που σημείωσε στα Γιάννινα ο Παναιτωλικός ήταν τη σεζόν 1996-97, χρονιά που η τοπική ομάδα υποβιβάσθηκε στην Γ’ Εθνικής καθώς βίωνε τα «πέτρινα χρόνια». Η συνολική προϊστορία των αγώνων στο στάδιο «Ζωσιμάδες» από το 1966 μέχρι τώρα, είναι συντριπτικά με το μέρος του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού σε σύνολο 19 αγώνων για τα πρωταθλήματα Α, Β’ και Γ’ Εθνικής έχουμε 15 νίκες του ΠΑΣ, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. 

Χθες η προπόνηση έγινε στο ΠΕΑΚΙ με αγωνιστικά παιχνίδια, ασκήσεις με τη μπάλα και άνευ αυτής και με αρκετή έμφαση στην οργάνωση της ομάδας στις στημένες φάσεις. Οι προπονήσεις θα συνεχισθούν σε καθημερινή βάση μέχρι και την Παρασκευή που θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και θα ανακοινωθεί η αποστολή. Επειδή χάλασε πάλι ο καιρός και υπήρξαν βροχοπτώσεις, αυτό προκαλεί εμπόδια για τις προπονήσεις καθώς αν συνεχισθούν οι βροχές δεν θα είναι και στην καλύτερη κατάσταση τα γήπεδα για τις προπονήσεις. Πάντως για να διαφυλαχθεί ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου «Ζωσιμάδες» ο σημερινός τελικός κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ που γινόταν ανέκαθεν στο στάδιο, θα γίνει το απόγευμα (18.00) στο γήπεδο Ανατολής. Στον τελικό θα λάβει μέρος η ομάδα νέων του ΠΑΣ κόντρα στον Α. Ο. Αμπελοκήπων.

 ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Δεν είναι ικανοποιημένοι στα Γιάννινα για την αποκόμιση μόνο ενός βαθμού στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε τελευταία ο ΠΑΣ με Λεβαδειακό, Λάρισα, με συνέπεια να αργοσβήνουν τα όνειρα για έξοδο φέτος στην Ευρώπη. Μαθηματικά τίποτα δεν έχει τελειώσει για την κατάληψη της 5ης θέσης, γιατί είμαι μπροστά οι αγώνες των 7 τελευταίων αγωνιστικών, αλλά είναι δύσκολο να καλυφθεί αυτή η διαφορά. Κανένας δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια και η ισοπαλία 1-1 στη Λάρισα οφείλεται κυρίως μεγάλη εμφάνιση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη που έκανε σωρεία σωτήριων επεμβάσεων, αλλά και στην εκτελεστική δεινότητα του Κόντε που με τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι κυανόλευκοι έβγαλε το γκολ κάνοντας το ματς 1-1 που ήταν και τελικό αποτέλεσμα. Ενδεχομένως να είναι και κουρασμένη η ομάδα, καθώς είναι σε διαρκή αγωνιστική δράση από τις 15 Ιουνίου 2016 και να βγήκε τώρα η κόπωση και η αγωνιστική κάμψη. Ωστόσο θα δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος και όχι ήθελε προκύψει. Αν τελικά δεν πάει στα πλέι οφ, να τερματίσει σε μια τιμητική θέση για να κρατήσει και ζεστό τον κόσμο που δείχνει απογοητευμένος από την αγωνιστική εικόνα τον τελευταίο καιρό.

ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Στο κυανόλευκο στρατόπεδο ασφαλώς και δεν θα το βάλουν κάτω. Θα προσπαθήσουν στις 7 τελευταίες αγωνιστικές με 4 ματς στα Γιάννινα (Παναιτωλικό, Ξάνθη, Ηρακλή, ΑΕΚ) και 3 εκτός έδρας (Αστέρα Τρίπολης, Βέροια, Ολυμπιακό) να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Μάλιστα έχουν παρεξηγηθεί και οι δηλώσεις που έκανε στη Λάρισα ο Χριστοβασίλης ότι «η χρονιά τελείωσε για τον ΠΑΣ». Προφανώς θα ήθελε να πει ότι απομακρύνθηκε ο στόχος της Ευρώπης χωρίς να σημαίνει ότι η ομάδα θα σηκώσει λευκή σημαία. Τουναντίον θα παλέψει μέχρι τέλος για ότι καλύτερο. Απλά πάνω στη ρύμη του λόγου δεν απέδωσε σωστά αυτά που ήθελε να οριοθετήσει. 

Η προσοχή είναι στραμμένη στο ματς του Σαββάτου όπου ο ΠΑΣ στις 3 το μεσημέρι θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς είναι και ένα παραδοσιακό ντέρμπι της βορειοδυτικής Ελλάδας μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων.  Χθες ο Γιάννης Πετράκης ήταν στην Άρτα όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα για προπονητές που οργάνωσε η τοπική ΕΠΣ Άρτας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΑΡΚΟΦΣΚΙ


Τραυματίας είναι ο επιθετικός Μάρκο Μαρκόφσκι στον Παναιτωλικό συνεχίζοντας το πρόγραμμα θεραπείας. Επειδή το πρόβλημα είναι στους προσαγωγούς είναι πολύ πιθανόν να μη τον έχει στην διάθεσή του ο Μάκης Χάβος στο ματς με τον ΠΑΣ το Σάββατο. Χθες το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Παναιτωλικός ανέφερε τα εξής: «Προθέρμανση, ασκήσεις αμυντικής και επιθετικής τακτικής και δίτερμα, περιλάμβανε η προπόνηση της Τρίτης. Θεραπεία έκανε ο Μαρκόφσκι λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Την τετάσρτη η ομάδα θα προπονηθεί στις 11.00 το πρωί στο Emileon».