Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μετά από 26 χρόνια σήκωσε κύπελλο ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά από 26 χρόνια οι νέοι του ΠΑΣ πανηγυρίζουν πάλι κατάκτηση κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ (φωτο super-fm.gr)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά από 26 χρόνια η ομάδα νέων του ΠΑΣ Γιάννινα κατέκτησε το κύπελλο ερασιτεχνών, καθώς στον χθεσινό τελικό που έγινε στο γήπεδο της Ανατολής κέρδισε στην παράταση 10 την αξιόμαχη ομάδα των Αμπελοκήπων με εκτέλεση πέναλτι του Ναπολέοντα Ψαρρά.
Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0 αλλά κρίθηκε από τα 11 βήματα με το πέναλτι του Ψαρρά στην παράταση σε ανατροπή του Σιχλιμοίρη από τον Μπαντή. Λίγο έλειψε ο τελικός να πάει στην παράταση καθώς στην εκπνοή της 120λεπτης μάχης ο Κουρής των Αμπελοκήπων έχασε την ευκαιρία του αγώνα αφού από πολύ κοντά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Παπαϊωάνου. 

Μετά από 26 χρόνια οι νέοι του ΠΑΣ σήκωσαν το τρόπαιο του κυπέλλου. Η προηγούμενη φορά που στέφθηκαν κυπελλούχοι ήταν την αγωνιστική σεζόν 1990-91 όπου συνέτριψαν με σκορ 5-0 τον Α. Ο. Κόντσικας. Πλησίασαν και πέρσι την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά έχασαν στα πέναλτι 3-2 από τον Α. Ο. Ανατολής. Φέτος τα κατάφεραν και θα λάβουν μέρος και στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος. Είναι ένας θεσμός στον οποίο συμμετέχουν οι κυπελλούχες ομάδες όλων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. Και σ’ αυτόν τον θεσμό υπάρχει προϊστορία για τους κυανόλευκους. Την σεζόν 1986-87 η μεγάλη ομάδα του ερασιτέχνη ΠΑΣ με προπονητή τον Αλφρέδο Γκλασμάνη στέφθηκε κυπελλούχος ΕΠΣΗΠ κερδίζοντας 2-0 την Πίνδο Κόνιτσας στον τελικό και προχώρησε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών όπου έχασε 2-1 από τον Αίαντα Γαστούνης στο παλιό στάδιο Καραϊσκάκη. 

Ο χθεσινός τελικός δεν προσέφερε το αναμενόμενο θέαμα τουλάχιστον στην κανονική διάρκεια του αγώνα που είχε ελάχιστες φάσεις. Οι 500 περίπου φίλαθλοι που αψήφησαν το κρύο και πήγαν στο γήπεδο Ανατολής αποζημιώθηκαν στην παράταση που μπήκε το γκολ, έγινε πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι ανοιχτό μέχρι το τέλος. 

Το ματς ήταν ισορροπημένο. Στο α’ ημίχρονο ήταν περισσότερο επικίνδυνη η ομάδα των Αμπελοκήπων ενώ στην επανάληψη περισσότερες ευκαιρίες έχασε ο ΠΑΣ. Η απονομή του κυπέλλου έγινε στον ΠΑΣ Γιάννινα από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ Κώστα Βρακά. Κύπελλο δόθηκε και στην ομάδα των Αμπελοκήπων που έπαιξε πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου. Επίσης πλακέτα πήρε ο Ναπολέων Ψαρράς (την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Δ. Κατηρτζίδης) και αναμνηστικό έπαθλο ο Κώστας Θανάσης του Θρίαμβου Σερβιανών που είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης.


ΤΟ ΓΚΟΛ

110’: Ο Σιχλιμοίρης του ΠΑΣ μπήκε στην καρδιά της άμυνας των Αμπελοκήπων, βγήκε να αποκρούσει με τα πόδια ο γκολκίπερ Μπαντής και ο επιθετικός του ΠΑΣ βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής Ζαμπαλάς που ήταν κοντά στη φάση έδειξε το σημείο του πέναλτι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών των Αμπελοκήπων. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ναπολέων Ψαρράς κάνοντας το 1-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

7’: Φάουλ του Λαδιά κεφαλιά από κοντά του Δούμα έφυγε άουτ.
11’: Νέα καλή στιγμή για τους Αμεπλόκηπους αλλά το σουτ του Γιαννούλη από καλή θέση πέρασε έξω.
34’: Μακρινό σουτ του Μούτσιου πάνω από τα δοκάρια.
43’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Τσιέπας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και πριν προλάβει να πλασάρει από κοντά ο Ψαρράς πρόλαβε και απέκρουσε με προβολή ο Τσίντας.
46’: Πήγαν να αιφνιδιάσουν με το ξεκίνημα του β’ μέρους οι Αμεπλόκηποι αλλά ο Νιτσιάκος αστόχησε από κοντά.
56’: Πλασέ του Νιτσιάκου υπό την πίεση του Λαμπίρι άουτ.
59’: Σε μια παράλληλη προς την εστία σέντρα του Σιχιλιμοίρη βρέθηκε στην πορεία της μπάλας ο Αλεξίου αλλά σηκώθηκε σε λάθος χρόνο και δεν βρήκε τη σφαίρα για να τη στείλει στα δίχτυα.
68’: Κεφαλιά του Σιχλιμοίρη άουτ.
77’: Νέα καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε φάουλ του Ιάσωνα Ψαρρά η κεφαλιά του Τσιέπα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μπαντή.
81’: Καλοτραβηγμένο σουτ του Σιχλιμοίρη έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή.
120’: Η μεγάλη ευκαιρία του αγώνα όταν σε κάθετη μπαλιά του Μπέτζιου βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ ο Κουρής αλλά σούταρε πάνω στον γκολκίπερ Παπαϊωάννου που επιχειρούσε έξοδο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Σπύρου Ζαμπαλά (Ηπείρου) που δεν έχασε φάσεις και έβγαλε χωρίς προβλήματα το παιχνίδι. Στην φάση του πέναλτι ήταν σε κοντινή απόσταση και όπως φάνηκε πρέπει ο ρέφερι να έχει δίκαιο. Με καλές υποδείξεις και οι επόπτες Πασχάλης, Λιόντος, όλοι τους από τον σύνδεσμο Ηπείρου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Χρήστος Αγγέλης): Παπαιωάννου, Ψαρράς Ν., Λαμπίρης, Λιάσος, Σιουκουλλάνι, Τσιέπας, Λιάππης, Μούτσιος, Σιχλιμοίρης (110’ Καμποτάς), Ψαρράς Ι., Παπαδόπουλος (46’ Αλεξίου ).

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ(Γιάννης Λώλης): Μπαντής, Τσίντας, Διαμαντόπουλος, Κάγια, Δούμας, Παππάς, Μπέτζιος,Γιαννούλης, Νιτσιάκος (93’ Γιαννόπουλος), Λαδιάς, Γιωτίτσας (71’ Λιπιώτης).