Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Όχι λάθη και καλό τελείωμα των φάσεων ζήτησε ο Πετράκης

Καλό τελείωμα των φάσεων ζήτησε από τους παίκτες ο Γιάννης Πετράκης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν άλλαξε κάτι στις προπονήσεις και στο απουσιολόγιο του ΠΑΣ ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου με την Ξάνθη. Οι Λίλα, Τζημόπουλος (διεθνείς), Μαμπουλού (άδεια), Σκόνδρας (τραυματίας) που απουσίασαν τις προηγούμενες μέρες, απουσίασαν και χθες.
Απλά οριστικοποιήθηκε η απουσία του Σκόνδρα για το ματς με την Ξάνθη, όπως είχε γίνει και στο ματς της Τρίπολης με τον Αστέρα, αφού ακόμα κάνει θεραπεία για να ξεπεράσει το πρόβλημα με το οστικό οίδημα που είχε υποστεί. Γίνονται προσπάθειες να είναι έτοιμος την Τετάρτη 5 Απριλίου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Βέροια.

Ο Λίλα θα είναι σήμερα στα Γιάννινα, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Μητροπολίτη, αλλά όπως γράψαμε και προηγούμενες φορές είναι πολύ πιθανόν να μη είναι στα πλάνα για το μεθαυριανό παιχνίδι. Λογικά θα κληθεί από την διοίκηση  για να δώσει διευκρινήσεις για ότι έγινε. Ο ίδιος σε Αλβανικά ΜΜΕ μετά την δήλωση συγγνώμης δεν θέλησε να δώσει κάποια άλλη συνέχεια, δείχνοντας εμφανώς μετανοιωμένος. Από την διοίκηση υπάρχει σιωπή, δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση. Ο Τζημόπουλος σήμερα θα είναι στα Γιάννινα και αύριο θα λάβει μέρος στην τελευταία προπόνηση και θα ενσωματωθεί με την αποστολή. 

Η προετοιμασία μπήκε πλέον στην τελική ευθεία με στόχο τη νίκη επί της Ξάνθης και την βελτίωση της βαθμολογικής θέσης. Εκτιμάται ότι είναι δύσκολο ματς, καθώς οι ακρίτες θα προσπαθήσουν και αυτοί να επιδιώξουν το τρίποντο διεκδικώντας με αξιώσεις την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Επιπλέον να προστεθεί ότι η ομάδα της Ξάνθης εκ παραδόσεως δυσκολεύει πάρα πολύ τον ΠΑΣ μέσα στα Γιάννινα. Στα 9 παιχνίδια Α’ Εθνικής που έγιναν από το 1990 και μετά, καταγράφονται 2 νίκες του ΠΑΣ, 6 ισοπαλίες και 1 νίκη των φιλοξενουμένων. Πριν από το 1990, στην εξαετία 1984-90 υπάρχουν 3 παιχνίδια Β’ Εθνικής όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πέτυχε το απόλυτο με 3 νίκες. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν φέτος στα Γιάννινα για το κύπελλο στις 26/10/2016 όπου ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 με γκολ του Μαμπουλού. 

Στις τελευταίες προπονήσεις ο Γιάννης Πετράκης έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην τακτική. Μάλιστα χτες το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ ο περισσότερος χρόνος της προπόνησης αναλώθηκε στο τελείωμα των φάσεων, ώστε η ομάδα να εκμεταλλεύεται καλύτερα τις φάσεις που δημιουργεί, ενώ έγιναν και πολλά σουτ. Σήμερα και αύριο θα γίνουν οι τελικές δοκιμές για το σχήμα και την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Πετράκης. Εκτιμάται ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα αποβεί ωφέλιμη για την τοπική ομάδα, καθώς οι ανάσες ξεκούρασης με το διήμερο ρεπό του Σαββατοκύριακου που πέρασε ήταν αναγκαίες, όπως και η αποσυμφόρηση από την πίεση των αποτελεσμάτων ήταν καλή. 

Παράλληλα αυτές τις μέρες έγινε μίνι προετοιμασία, όσοι παίκτες είχαν μικροπροβλήματα τραυματισμών αποθεραπεύθηκαν, όπως οι Ακόστα, Μπουκουβάλας, Βιδάλ και η ομάδα δείχνει να είναι σε καλό δρόμο. Δεν υπολογίζονται με Ξάνθη ο τιμωρημένος Μπουκουβάλας και ο τραυματίας Σκόνδρας. Υπάρχει και το ερωτηματικό του Λίλα, με πολλές πιθανότητες να μη είναι στα πλάνα. Ο Μαμπουλού απουσιάζει από καιρό λόγω αδείας και δεν είναι κάποιο πρόβλημα που προέκυψε τώρα. Τα εισιτήρια του αγώνα κυκλοφόρησαν από χθες με τιμές 15 και 10 ευρώ αλλά το ματς θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι που είναι ανοιχτή η αγορά και αυτό δυσκολεύει να πάει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΜΑ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας sport24.gr o γιος του ιδιοκτήτη του ΠΑΣ Γιάννινα και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Παναγιώτης Χριστοβασίλης, συναντήθηκε προχθές με τον CEO της Ρόμα, Ουμπέρτο Γκαντίνι, και συζήτησαν την προοπτική συνεργασίας. Στη γενική συνέλευση της ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων), που έγινε στο Hilton, στην Αθήνα, έδωσε το παρών η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μέσω του γιου του Γιώργου Χριστοβασίλη, Παναγιώτη, ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης των Ηπειρωτών. Στο περιθώριο της συνέλευσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης είχε συζητήσεις με υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ρόμα. Τους «τζαλορόσι» εκπροσώπησαν ο εκτελεστικός της διευθυντής, Ουμπέρτο Γκαντίνι, αλλά και ο assistant Marketing, Αντόνιο Τεμπεστίλι. Με τους δύο άνδρες ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης είχε γνωριστεί και παλαιότερα και την Τρίτη (28/3) είχε την ευκαιρία να τους συναντήσει ξανά, επί ελληνικού εδάφους. Για μια ακόμα φορά συζήτησαν το ενδεχόμενο να υπάρξει επίσημη συνεργασία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η ομάδα της Ρώμης έχει άλλωστε επιδείξει ενδιαφέρον για νεαρό παίκτη του ΠΑΣ, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει, και στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης έγινε εκ νέου κουβέντα για το καθεστώς κάτω από το οποίο μπορεί να παραχωρηθεί στην ομάδα της Ρώμης.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σε χθεσινό δελτίο Τύπου της Ξάνθης αναφέρονται τα εξής: «Συνεχίζει την προετοιμασία της η Xanthi FC για το 13ο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Το Σάββατο στις 15:00 στους "Ζωσιμάδες" οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα με στόχο τη νίκη, που θα τους δώσει άλλους τρεις βαθμούς στην βαθμολογική συγκομιδή τους. Το προπονητικό πρόγραμμα της Τετάρτης περιλάμβανε πρωινή προπόνηση στα γήπεδα της ομάδας στα Πηγάδια με αερόβιο τρέξιμο στο ξεκίνημα, passing game και νευρομυικό συντονισμό στη συνέχεια ενώ ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής και στημένες φάσεις. Με την ομάδα ενσωματώθηκε ο Πέτρος Ορφανίδης, ενώ οι Κασά Καμαρά και Χαμζά Γιουνές μετά και τις τελευταίες τους συμμετοχές με τις Εθνικές τους ομάδες θα τεθούν την Πέμπτη 30/3 στην διάθεση του προπονητή».

ΝΙΚΗΣΕ 1-0 Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ


Ανεβάζοντας την απόδοση της στο β' ημίχρονο, η Κ-20 του ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε σε εξ' αναβολής παιχνίδι τον Παναιτωλικό με 1-0 στο ΠΕΑΚΙ. Η ομάδα του Χρ. Αγγέλη έφτασε στη νίκη με εκτέλεση πέναλτι τπυ Ναπολέοντα Ψαρρά στο 81' σε χέρι αμυντικού. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ένα καλό β' μέρος στο οποίο πίεσε και είχε ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ.