Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο ΠΑΣ θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες

Η προσοχή είναι στραμμένη στο ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου σε ρυθμούς πρωταθλήματος μπήκε από χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έγινε η επιστροφή των παικτών στο γήπεδο ξεκινώντας εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων για το ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη στα Γιάννινα.
Οι δύο μέρες ξεκούρασης που δόθηκαν ήταν αναγκαίες για τους κυανόλευκους παίκτες, καθώς το πρωτάθλημα οδεύει προς το τέλος, έβγαλαν ένα δύσκολο χειμώνα σε κακό γήπεδο και με φορτωμένο το πρόγραμμα από το καλοκαίρι με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πολλοί παίκτες εκμεταλλεύθηκαν το διήμερο ρεπό με αποδράσεις σε κοντινές περιοχές, άλλοι στα χωριά του Ζαγορίου και άλλοι σε παραλιακά μέρη (Πρέβεζα, Πάργα). 

Από χτες όμως ξεκίνησαν πάλι την δουλειά, καθώς όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο Γιάννης Πετράκης θα πρέπει να κλείσουν με θετικό πρόσημο την αυλαία της φετινής σεζόν. Οι προπονήσεις θα είναι από πλευράς τακτικής επικεντρωμένες στο ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες με νίκη επί της ακριτικής ομάδας. Αυτές τις μέρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης όσον αφορά τον τραυματισμό του Απόστολου Σκόνδρα και αν μπορεί να τον υπολογίζει ο Πετράκης για το ερχόμενο ματς με την Ξάνθη ή για το επόμενο με την Βέροια. Επίσης δεν υπολογίζεται ο Μπουκουβάλας που είναι τιμωρημένος με κάρτες. 

Εκτός ομάδος θα μείνει και ο Λίλα μετά τα όσα έγιναν με το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και το βαρύ κλίμα που υπάρχει γι’ αυτόν καθώς σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν πολλά σχόλια σε βάρος του από φίλους της ομάδας (αναλυτικό ρεπορτάζ για τη δήλωση μετάνοιας σε άλλη στήλη). Έτσι ο Πετράκης στο ματς με την Ξάνθη αντί του Λίλα στην γραμμή των αμυντικών χαφ θα χρησιμοποιήσει τον Γαρουφαλιά ή κάποιον άλλο παίκτη. 

Ο Λίλα είναι με την εθνική Αλβανίας και αγωνίσθηκε βασικός στο ματς της περασμένης Παρασκευής με την Ιταλία (οι Αλβανοί έχασαν 2-0). Σήμερα το απόγευμα υπάρχει φιλικό παιχνίδι των Αλβανών με την Βοσνία Ερζεγοβίνη, αύριο ή την Πέμπτη θα είναι στα Γιάννινα όπου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Το συμβόλαιό του λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Ο έτερος των διεθνών Θέμης Τζημόπουλος αγωνίσθηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα της Νέας Ζηλανδίας μέσα στα Νησιά Φίτζι που έγινε στις 3 το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Η Νέα Ζηλανδία κέρδισε 2-0 και σήμερα Τρίτη στις 9.35 το πρωί υπάρχει ο επαναληπτικός στην Ουέλινγκτον, πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας. Ο Τζημόπουλος θα επιστρέψει Πέμπτη βράδυ ή Παρασκευή στα Γιάννινα και αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον Πετράκη λόγω της κούρασης του παίκτη και των προπονήσεων που χάνει. 



ΚΟΝΤΕ: ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Ο Πέδρο Κόντε σε δηλώσεις του στο Sdna.gr για τις υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές τόνισε: «Πλέον ο στόχος των πλέι οφ είναι πολύ δύσκολος καθώς υπάρχει μια βαθμολογική διαφορά και λίγα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Αλλά ποτέ δεν λες ποτέ. Συνεπώς κοιτάμε να πάρουμε νίκες στα ματς που απομένουν και βλέπουμε. Γενικά είμαι αισιόδοξο άτομο και πάντα παίζω για τη νίκη. Ο στόχος μας από εδώ και πέρα είναι να κάνουμε το πέντε στα πέντε στις αγωνιστικές που απομένουν στο πρωτάθλημα και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό». 

Όσον αφορά την πορεία του ΠΑΣ και την δική του παρουσία ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος στην πρώτη μου σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Φυσικά και για τα ρεκόρ που έχω κάνει, αλλά προτιμώ να μην επικεντρώνομαι στην ατομική απόδοσή μου, και να βλέπω την ομάδα συνολικά. Αν διάλεγα μεταξύ των προσωπικών μου ρεκόρ και της εξασφάλισης της ευρωπαϊκής εξόδου, θα επέλεγα την Ευρώπη. Έχουμε μια ομάδα που άξιζε να βρισκόταν πιο ψηλά στο πρωτάθλημα. Στην αρχή της σεζόν παίξαμε απέναντι στην Όντ Γκρένλαντ και στην Άλκμααρ στο Europa League και κάναμε ένα καλό ξεκίνημα. Αλλά στη συνέχεια μικρές λεπτομέρειες στη Σούπερ Λιγκ κάνανε τη διαφορά και η ομάδα βρέθηκε στη μέση της βαθμολογίας».

ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Για τις σπουδές του σε συνδυασμό με το ποδόσφαιρο ανέφερε: «Σπούδαζα μηχανολογία στην Κόρδομπα ενώ έπαιζα ποδόσφαιρο. Λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεών μου και του ότι άλλαζα συνεχώς ομάδες δεν κατάφερνα να παρακολουθώ τα μαθήματα, αλλά πήγαινα και έδινα τα διαγωνίσματα. Έχω τελειώσει εδώ και περίπου τρία χρόνια. Εκτός από την ποδοσφαιρική καριέρα είναι σημαντικό να σπουδάσεις κάτι, να αποκτήσεις μια κουλτούρα και να έχεις τη δυνατότητα να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες, πέρα από το να ασχολείσαι μόνο με το ποδόσφαιρο».