Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Το πρόβλημα είναι του Αστέρα και όχι του ΠΑΣ Γιάννινα

Στιγμιότυπο από την περυσινή αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο ματς της Κυριακής στην Τρίπολη με τον Αστέρα είναι επικεντρωμένο το ενδιαφέρον παικτών και τεχνικής ηγεσίας στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Στόχος είναι η νίκη για λόγους γοήτρου, παίρνοντας και τη ρεβάνς για την ήττα του α’ γύρου στα Γιάννινα, αλλά και για την προσπάθεια που θα γίνει στα τελευταία 6 παιχνίδια ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. «Μπορεί να απομακρύνθηκε η 5η θέση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε κίνητρα για ότι καλύτερο» επαναλαμβάνουν συνεχώς στο κυανόλευκο στρατόπεδο.

Μάλιστα χθες που βραβεύθηκε σε τοπικό διαγωνισμό ως MVP της 24ης αγωνιστικής (αφορά το ματς με τον Παναιτωλικό) ο Ντε Μασέδο Ζάιρο για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος δήλωσε: «Μπορούμε και πρέπει να παίξουμε καλύτερα, για την αξιοπρέπειά μας, την τιμή μας, για την ομάδα και τους εαυτούς μας. Αυτό προσπαθούμε μέσω των προπονήσεων που γίνονται όλη την εβδομάδα». Όταν ρωτήθηκε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το ματς που έρχεται για την ομάδα του τόνισε: «Ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα χωρίς καλά αποτελέσματα. Το ατού τους σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι παίζουν στην έδρα τους. Αλλά προφανώς και εμείς μπορούμε να τους κερδίσουμε. Οι αντίπαλοι το μόνο ατού που έχουν είναι η έδρα τους». 

Από τα λόγια του Βραζιλιάνου άσσου βγαίνει και ο τρόπος σκέψης που υπάρχει μέσα στην ομάδα ενόψει των τελευταίων έξι αγωνιστικών. Ότι ο ΠΑΣ κάθε άλλο παρά αδιάφορος θα είναι μέχρι το τέλος. Στην Τρίπολη τα τελευταία 3 χρόνια πήρε ισοπαλίες, κάνοντας καλές εμφανίσεις, κάτι που θέλει να επαναλάβει και φέτος. Το άγχος και η πίεση θα είναι περισσότερο με τους γηπεδούχους που θέλουν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία. 

Η χθεσινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ έγινε υπό την επίβλεψη του Γιάννη Πετράκη που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες. Υπήρξαν όμως απουσίες παικτών. Ο Απόστολος Σκόνδρας έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζεται ούτε για το ματς αυτό αφού πάσχει από οστικό οίδημα. Γίνεται προσπάθεια να μπει γρήγορα στο πρόγραμμα για να είναι έτοιμος στο άλλο ματς με την Βέροια στα Γιάννινα  για να καλύψει το κενό του Τζημόπουλου που συμπλήρωσε το όριο κίτρινων καρτών και δηλώθηκε σ’ αυτό το ματς να εκτίσει την ποινή. Μικροενοχλήσεις ένιωσε στο δεξί πόδι ο Βιδάλ και κατά σύσταση του γιατρού δεν προπονήθηκε προληπτικά. Τόσο αυτός όσο και ο Περιστερίδης που ταλαιπωρείται από ίωση θα είναι κανονικά στην διάθεση του Πετράκη. 

Με ασκήσεις τακτικής ασχολήθηκε και χθες ο Πετράκης, αλλά χωρίς ακόμα να ανοίγει απόλυτα τα χαρτιά του για το ποιους παίκτες ετοιμάζει για το ματς με τον Αστέρα. Σήμερα και αύριο που η προετοιμασία θα μπει στην τελική ευθεία θα φανούν περισσότερα από τα σχέδια και τις σκέψεις του Κρητικού τεχνικού. Καλά στοιχεία έδειξε και χθες ο νεαρός Αφρικανός ποδοσφαιριστής που δοκιμάζεται και ο Πετράκης θα τον κρατήσει και τις επόμενες μέρες για να έχει μια καλύτερη εικόνα. 

Μετά την προπόνηση σε χώρο εταιρίας χορηγού της ομάδας (HALL OF BRANDS) έγινε η βράβευση του Ζάιρο. Την απονομή έκανε ο ιστορικός αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Σιόντης που δίνοντας το κύπελλο στον Βραζιλιάνο άσσο του έδωσε και μια συμβουλή: «Συγχαρητήρια, εύχομαι πάντα να είσαι από τους διακριθέντες παίκτες, αλλά θα σου δώσω και μια συμβουλή σαν παλιότερος που είμαι. Είσαι πολύ καλός παίκτης, αλλά πρέπει να γίνεις πιο απλός στο παιχνίδι σου. Η μπάλα να φεύγει από τα πόδια σου λίγο πιο γρήγορα. Πιστεύω ότι ο κ. Πετράκης το έχει επισημάνει αυτό». Ο Ζάιρο με χαμόγελο απάντησε: «Είναι καλό να ακούς συμβουλές από κάποιον που έπαιξε πριν από μένα ποδόσφαιρο στην ομάδα. Θα ακολουθήσω την συμβουλή του παλιού αρχηγού». Σε ερώτηση για το τι σκέφτεται να κάνει στη νέα χρονιά αφού είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ δήλωσε: «Απομένουν έξι παιχνίδια για να τελειώσει το πρωτάθλημα και το μυαλό μου είναι στα παιχνίδια αυτά. Το τι θα γίνει στο μέλλον, το ξέρει μόνο ο Θεός. Αυτό που θα κάνω τώρα είναι να δουλέψω για τα έξι τελευταία παιχνίδια». Τέλος σε άλλη ερώτηση πόσο είναι ικανοποιημένος από την ομάδα και τα Γιάννινα ανέφερε: «Θέλω να τελειώσω την χρονιά παίζοντας και συνεχώς να γίνομαι καλύτερος, γιατί πέρυσι είχα κάποιους τραυματισμούς.  Είμαι χαρούμενος για την επιλογή που έκανα να έρθω στα Γιάννινα».

 ΜΑΝΙΑΣ: ΠΕΡΑΣΑ ΔΥΟ ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣ

Για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ρωτήθηκε ο Μιχάλης Μανιάς που ξελάσπωσε τον Αστέρα στα τελευταία παιχνίδια με τα γκολ που σημείωσε. Μιλώντας στην δημοτική ραδιοφωνία Αρκαδίας για το ματς με την πρώην ομάδα του σχολίασε: «Ο ΠΑΣ είναι η πρώην ομάδα μου, πέρασα δύο πολύ καλά χρόνια εκεί. Αλλά το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να βοηθήσω τον Αστέρα. Να κερδίσουμε την Κυριακή, να τελειώσει αυτό το μαρτύριο βαθμολογικά και να συνεχίσουμε». Για τον κόσμο στη Λιβαδειά δήλωσε: «Δεν το περίμενα. Φώναζαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. μας έδωσαν δύναμη και ώθηση. Τους ευχαριστούμε πολύ και να προσπαθήσουμε την Κυριακή να παίξουμε και για αυτούς. Χρειαζόμαστε τον κόσμο με τον ΠΑΣ, είναι σημαντικό παιχνίδι. Μακάρι να είναι εκεί».

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Σε ηλεκτρονική ψηφοφορία της ιστοσελίδας sport24.gr οι φίλαθλοι προτίμησαν τον γκολκίπερ του ΠΑΣ Αλέξανδρο Πασχαλάκη ως αντικαταστάτη του τραυματίας Καρνέζη στην εθνική ομάδα. Κάτι που ασφαλώς δεν έγινε καθώς ο Σκίμπε κάλεσε τους Καπίνο, Γλύκο και Κυριακίδη και άφησε εκτός τον γκολκίπερ του ΠΑΣ. Ο Πασχαλάκης συγκεντρώνει το 19,54% των ψήφων και έπονται οι Στέφανος Καπίνο με 17,99% και Δημήτρης Κυριακίδης με 14,79%. Βέβαια, στην ψηφοφορία για την τριάδα τερματοφυλάκων υπάρχει διαφοροποίηση και ο Καπίνο έχει 20,15%, ο Πασχαλάκης 19,35% και ο Γλύκος 16,04%. Όπως και να 'χει, ο κόσμος θα ήθελε να δει τον Σκίμπε να τολμάει και να καλεί τον πορτιέρε του ΠΑΣ στο παιχνίδι με το Βέλγιο. Ο Πασχαλάκης σε ανάρτηση στο facebook ευχαρίστησε όλους για την ψήφο τους τονίζοντας τα εξής: «Σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος δεν μπορώ να περιγράψω τι τιμή και υπερηφάνεια νιώθω αυτή την στιγμή για την ψήφο εμπιστοσύνης που μου δώσατε σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Θα ήθελα από την πλευρά μου να ευχαριστήσω έναν- έναν και να υποσχεθώ ότι δεν σταματάει τίποτα εδώ, τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

ΕΧΑΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ


Στο τουρνουά που γίνεται στην Ιταλία η ομάδα νέων του ΠΑΣ στο δεύτερο ματς που έδωσε έχασε 2-0 από την Ιταλική ομάδα Σπαλ. Τα γκολ πέτυχαν οι Ντι Νάρντο και Στρεφέζα. 
Η παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα στο τουρνουά θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου, κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου του, τη LIAC NEW YORK.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Παπαϊωάννου, Λαμπίρης, Μπούτιβας, Ζόγκος, Μαυροπάνος, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Μούτσιος, Σιχλιμοίρης, Λιάσος, Ντόλοβατς.