Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ο Σάκης Τσιώλης σκιαγραφεί τον ΠΑΣ Γιάννινα

Δηλώσεις για το ματς του Σαββάτου έκανε ο προπονητής της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης


Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Χρήστου Τσούμαρη «φιλοξενήθηκε» ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης, ο οποίος έκανε λόγο για την προετοιμασία της ομάδας του αλλά και την επικείμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΣ το προσεχές (4/3) Σάββατο. Παράλληλα αναφέρθηκε σε πολλά και διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον «βυσσινί» σύλλογο.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο τεχνικός των «βυσσινί»:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η προετοιμασία, τόνισε:
«Είμαστε πιο πλήρεις από ποτέ. Δεν αλλάζει η ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι σπουδαίο να παίξεις 3ο, 4ο παιχνίδι με το 90% της σύνθεσης. Το ότι παίζει η ίδια σύνθεση βοηθάει στην αλληλοκάλυψη και τους αυτοματισμούς. Για να κάνουμε παραπάνω πράγματα χρειάζεται περισσότερη πίστωση χρόνου και δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή. Όμως το θετικό είναι ότι κερδίζουμε μέρα με τη μέρα περισσότερη συχονή στην ομάδα.»

Για το αν η ΑΕΛ θα πρέπει να αρχίζει να κοιτάζει και τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, σχολίασε:
«Η ΑΕΛ πρέπει να αρχίσει να σχεδιάζει την καινούργια ΑΕΛ. Αυτά όμως θα μας απασχολήσουν αργότερα. Είναι πολύ σημαντικό δύο μήνες πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα η ομάδα να έχει τη σωτηρία στα χέρια της και να αρχίσει να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της για τον επόμενο χρόνο.»

Για το πως θα προσεγγίσει την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ, επεσήμανε:
«Πρέπει να έχουμε ένα επιθετικό πρέσινγκ. Να είμαστε κοντά στον αντίπαλο. Δεν πρέπει όμως να παρασυρθούμε και να βγούμε ψηλά. Πρέπει να έχουμε ασφάλεια. Πρέπει να προσέξουμε το πάθος αλλά και τις κάρτες που θα δεχθούμε. Έλεγα σήμερα στα παιδιά πως με τη Βέροια και τη Λιβαδειά παίξαμε με λιγότερο παίκτη και αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει, ιδιαίτερα σε μια ομάδα που έχει τρεξίματα. Πρέπει να έχουμε πολλή κίνηση στον άξονα του αντιπάλου. Πρέπει να εκμετελλευτούμε την ταχύτητα από τα άκρα μας. Πρέπει να δούμε τα δυνατά στοιχεία του αντιπάλου μας, αλλά και να προσέξουμε τον Κόντε που είναι ο πρώτος σκόρερ του αντιπάλου.»

Για το αν η ΑΕΛ θα πρέπει να παραχωρεί λίγοτερες στατικές φάσεις στον αντίπαλο, απάντησε:
«Όταν δίνεις τόσα πολλά φάουλ δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεν φας δύο γκολ. Πρέπει να βγούμε πιο ψηλά και να κάνουμε φάσεις ώστε να μην δίνουμε στον αντίπαλο την ευκαιρία να παίρνει στατικές φάσεις.»

Για τον κόσμο της ομάδας, είπε:
«Και με τη Βέροια και με τον Λεβαδεικό ο κόσμος συμπλήρωσε το κενό μας, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να γυρίσουν ποτέ, κανένα από τα δύο παιχνίδια. Με 7-8.000 κόσμο η ΑΕΛ δεν θα είχε τίποτα να φοβηθεί. Πρέπει να έρθει περισσότερος κόσμος κόντρα στον ΠΑΣ να βοηθήσει αυτήν την προσπάθεια. Ένα από τα δυνατά χαρτιά που επέλεξα εγώ για να έρθω στην ΑΕΛ είναι ο κόσμος της»

Για την επιλογή του Φατιόν να εκτίσει την ποινή των καρτών του στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, τόνισε:
«Είναι στο όριο και ο Φάρκας, και επειδή επιστρέφει ο Γκόλιας έχουμε επιλογές. Ότι γίνεται δεν γίνεται στη τυχή. Υπάρχει μια λογική ροή σκέψης.»

Για το αν θα τον απασχολήσει το γεγονός πως ο ΠΑΣ δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο από την εν λόγω «μάχη», συμπλήρωσε:
«Πρέπει να υπολογίζω τον πραγματικό ΠΑΣ. Tο αν είναι σε ''κακό φεγγάρι'' ή αν έχουν ή δεν έχουν κίνητρο θα το δούμε μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να παίξουν για τον εαυτό τους ή και για να αποκτήσουν ψυχολογία. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο.»

Για το αν οι «βυσσινί» μπορούν να φτάσουν τη φετινή σεζόν τους 30 βαθμούς, απάντησε:
«Όταν η ομάδα είναι πιο άνετη μπορεί τα παιχνίδια να είναι πιο βατά μετά. Φυσικά μπορούμε να φτάσουμε τους 30 βαθμούς.»

Για το γεγονός πως η ΑΕΛ δείχνει να μπαίνει λίγο φοβισμένη στις εκτός έδρα αναμετρήσεις της, είπε:
«Η φοβία ή το τρακ ήταν μέσα στο Καραϊσκάκη και το Ολυμπιακό Στάδιο. Υπάρχει ένα δέος όταν πηγαίνεις σε τέτοια γήπεδα. Ενδεχομένως όταν οι παίκτες προσαρμοστούν καλύτερα και οι πιο μικροί αποκτήσουν εμπειρίες να μην έχουμε αυτήν την εικόνα.»

«Πρέπει να πάμε μέσα με την πρέπουσα συγκέντρωση και ψυχραιμία διότι το παιχνίδι παίζεται μέχρι και το τελευταίο λεπτό.» ήταν το τελευταίο του σχόλιο αναφορικά με την αναμέτρηση του Σαββάτου (4/3).
ΠΗΓΗ: athleticlarissa.gr