Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Με νίκη θέλει να κλείσει την αυλαία ο "Άγιαξ"

Στιγμιότυπο από την περσινή αναμέτρηση στα Γιάννινα με πρωταγωνιστές Αραβίδη, Ακόστα, Μιχαήλ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σήμερα στις 11.00 το πρωί θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης θα ανακοινώσει τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που θα είναι στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες» στις 19.00. Η τηλεοπτική μετάδοση θα γίνει από το κανάλι NOVAsports 5. 


Ο «Άγιαξ» έχει στόχο να κλείσει νικηφόρα την αυλαία του πρωταθλήματος και να μείνουν αυτές οι εντυπώσεις στον κόσμο και όχι των προηγούμενων οκτώ αγώνων χωρίς νίκη. Για αυτό τις τελευταίες ημέρες έγιναν εντατικές προπονήσεις για να ετοιμαστεί η ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε αύριο να αντιμετωπίσει στα ίσα την "Ένωση" και να την υποχρεώσει σε ήττα. Εγχείρημα δύσκολο, όπως είπε και ο Πετράκης, γιατί η ΑΕΚ έχει ποιότητα, αλλά και ο καλός ΠΑΣ όταν έχει κέφια στα Γιάννινα είναι πάντα δυνατός και υπολογίσιμος αντίπαλος. 

Η ΑΕΚ μπορεί να σκέφτεται και τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, που θα γίνει το άλλο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό, αλλά αυτό δεν το λαμβάνουν υπόψη τους οι Γιαννιώτες και ετοιμάζονται για ένα δυνατό παιχνίδι. Εκτός αποστολής θα μείνουν οι τραυματίες Τζημόπουλος, Κόντε, Σκόνδρας και ο τιμωρημένος Μπέριος. Επιστρέφουν οι Ζάιρο, Λίλα, Ακόστα που εξέτισαν την ποινή τους. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι το τελευταίο για τον Κούτρη που θα παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό, ενώ ερωτηματικό υπάρχει ακόμα με τους Λίλα και Ακόστα, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στις 30 Ιουνίου. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μαζί τους, ενώ σε προηγούμενα χρόνια ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης φρόντιζε νωρίτερα να «δένει» παίκτες με πρόωρη ανανέωση συμβολαίων. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΚΟΤΣΑΝΗΣ

Διαιτητή από τους πίνακες της Β’ Εθνικής επέλεξε η ΚΕΔ για τον αυριανό αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ. Διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης του συνδέσμου Δράμας, κάνοντας ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα. Βοηθοί του θα είναι ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία και ο Ιορδάνης Δημητριάδης από την Καστοριά και τέταρτος διαιτητής ο Διονύσιος Ζούγρας από την Κοζάνη. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Τάπραντζης από την Αιτωλοκακαρνανία.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΑΡΑΒΙΔΗΣ

Με τραυματισμό ξεκίνησε η προετοιμασία της ΑΕΚ για το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» στις προπονήσεις, μετά την πρόκριση στο Κύπελλο επί του Ολυμπιακού, ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τον Χρήστο Αραβίδη να αποχωρεί με θλάση στον αριστερό τετρακέφαλο. Κάτι που απειλεί να περιορίσει τις επιλογές του Ανδαλουσιανού, όχι μόνο για το κυριακάτικο παιχνίδι, αλλά και από τον τελικό του Κυπέλλου. Κατά τ’ άλλα, οι Βράνιες και Ντίντακ (που τελείωσαν τραυματίες τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό) έκαναν πρόγραμμα στο γυμναστήριο και πιθανόν να είναι κι εκείνοι εκτός αποστολής για να προφυλαχθούν για τον τελικό του κυπέλλου, ενώ οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» γυμνάστηκαν κανονικά. Όσο για την τελευταία προπόνησή τους ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου (σήμερα) και μετά τη λήξη της η αποστολή θα αναχωρήσει για τα Γιάννινα.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΕΚ

Αύριο Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες», ο ΠΑΣ με την ΑΕΚ θα αναμετρηθούν για 20η φορά στην ιστορία τους για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής κατηγορίας. Στα προηγούμενα 19 παιχνίδια, ο ΠΑΣ έχει 7 νίκες, 4 η ΑΕΚ και 8 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Τελευταία φορά που συγκρούστηκαν οι δύο ομάδες στο στάδιο Ιωαννίνων ήταν την περσινή σεζόν 2015-16, όπου η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 με γκολ που σημείωσαν οι Βάργκας, Μπαρμπόσα. 
Βάσει της προϊστορίας, δυσκολεύεται πολύ η ΑΕΚ όταν παίζει στα Γιάννινα με τον «Άγιαξ». Μάλιστα, τις δύο από τις τέσσερις συνολικά νίκες της τις σημείωσε μετά το 1984 που άρχισε η κατάρρευση της μεγάλης ομάδας.


ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα Σάββατο στις 11.00 την ΑΕΚ στο ΠΕΑΚΙ. Διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Μάντζιος του συνδέσμου Ηπείρου.

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-17 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ τον Παναιτωλικό. Διαιτητής ορίστηκε ο Αριστοτέλης Κωστούλας του συνδέσμου Άρτας.


-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-15 ο ΠΑΣ στον εξ’ αναβολής αγώνα της 7ης αγωνιστικής θα υποδεχτεί σήμερα τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το παιχνίδι θα γίνει στις 14.00 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΣ στο Σταυράκι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 30 Απριλίου
19.00 Ξάνθη - Βέροια NS24
19.00 Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής NS stories
19.00 Ατρόμητος - Πλατανιάς NS1
19.00 ΠΑΟΚ - Κέρκυρα NS4
19.00 Παναθηναϊκός - Λάρισα NS3
19.00 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός NS2
19.00 Πανιώνιος - Λεβαδειακός NS EXTRA 1
19.00 ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ NS5

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 29 αγώνες)
Ολυμπιακός 64
--------------------------------------
ΠΑΟΚ 58
Παναθηναϊκός 54
ΑΕΚ 52
Πανιώνιος 52
------------------------------------------
Α. Ο. Ξάνθη 45
Πλατανιάς 42
Ατρόμητος 36
ΠΑΣ Γιάννινα 35
Κέρκυρα 32
Παναιτωλικός 31
Ηρακλής 28
Λάρισα 28
Αστέρας Τρίπολης 27
---------------------------------------------
Λεβαδειακός 23
Βέροια  22
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.