Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ευχές και συμβουλές του Γιάννη Πετράκη στους παίκτες του ΠΑΣ

Τι είπε ο Γιάννης Πετράκης στους παίκτες του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με ευχές αλλά και συμβουλές καλωσόρισε τους παίκτες του ΠΑΣ από τις διακοπές του Πάσχα ο Γιάννης Πετράκης. Πριν  ξεκινήσει η απογευματινή προπόνηση αντάλλαξε με όλους ευχές, ενώ ζήτησε να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ για να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο. Επαναλαμβάνοντας αυτό που έχει πει και άλλες φορές, ότι οι τελευταίες εντυπώσεις μένουν στον κόσμο και είναι καταλυτικές. 

Η προπόνηση ξεκίνησε στις 17.00 στο ΠΕΑΚΙ, εκτελώντας πρόγραμμα προετοιμασίας για το ματς της Κυριακής στο Καραϊσκάκη. Περισσότερο ασχολήθηκε ο Πετράκης με ασκήσεις τακτικής σε κλειστούς χώρους, κάνοντας δίτερμα στο μισό γήπεδο, για να μπορούν οι παίκτες να έχουν τη γρήγορη σκέψη τόσο για την αναχαίτιση όσο και τη δημιουργία επιθέσεων. Πολλές φορές ο Κρητικός τεχνικός διόρθωσε λάθη τους, ζητώντας καλύτερη συνεργασία των γραμμών, ειδικά στην οργάνωση της άμυνας, για να μην υπάρχουν κενοί χώροι ούτε να γίνονται εύκολα λάθη και χάσιμο της μπάλας. 

Ήταν προπόνηση προσαρμοσμένη στα δεδομένα του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Είναι βέβαιο ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πιέσουν πολύ για τη νίκη για να πανηγυρίσουν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι οι Γιαννιώτες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον αμυντικό τομέα, με τη σκέψη πώς θα μπορέσουν καλύτερα να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Ολυμπιακού αλλά παράλληλα να μπορέσουν να αιφνιδιάσουν με αντεπιθέσεις. 

Ο Πετράκης άλλαξε πολλές φορές θέσεις στους παίκτες, θέλοντας έτσι να έχει μια καλύτερη εικόνα για όλους, καθώς υπάρχουν σημαντικές απουσίες βασικών και θα πρέπει να βρεθούν οι αντικαταστάτες τους. Όπως είναι γνωστό, ο ΠΑΣ θα παραταχθεί στο Φάληρο χωρίς τους τιμωρημένους Λίλα, Ακόστα, Ζάιρο και τους τραυματίες Τζημόπουλο, Κόντε, Σκόνδρα. Οι τρεις τελευταίοι συνέχισαν και χθες το πρόγραμμα αποθεραπείας. Πιο έντονο είναι το πρόβλημα στην επίθεση με τις απουσίες των Κόντε και Ζάιρο. Ο Ισπανός έχει βάλει 13 γκολ και είναι ο σούπερ «κανονιέρης» της ομάδας. Μάλιστα υπάρχει μεγάλη διαφορά στα γκολ, καθώς μετά τον Κόντε στη σειρά των σκόρερ είναι οι Μαμπουλού, Ζάιρο και Τζημόπουλος με μόλις 3 τέρματα. 

Χθες στο δίτερμα, έστω και αν ήταν μπερδεμένες οι ομάδες με βασικούς και αναπληρωματικούς, στη μία προωθημένος κυνηγός ήταν ο Μαμπουλού και στην άλλη ο Γιάκος. Προφανώς ο ΠΑΣ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα παίξει στο Καραϊσκάκη όχι με 3-5-2 αλλά με 4-4-2 ή 4-2-3-1. Υπό άλλες συνθήκες το προβάδισμα για να ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα θα είχε ο Μαμπουλού, αλλά λόγω της άδειας που είχε με απουσία ενάμιση περίπου μήνα από τις προπονήσεις δεν μπορεί να βγάλει ενενηντάλεπτο. Λογικά θα ξεκινήσει στην επίθεση ο Γιάκος και ο Μαμπουλού θα μπει ως αλλαγή, ανάλογα ασφαλώς και με την εξέλιξη του αγώνα. Στη μεσαία γραμμή αντί των Λίλα, Ζάιρο, Ακόστα, θα παίξουν οι Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Κοροβέσης. Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. 

Με τον ΠΑΣ συνεχίζει να προπονείται ο Μάρκος Βελλίδης που τον Ιανουάριο έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε σενάρια για επιστροφή του στον ΠΑΣ σε περίπτωση που μεταγραφεί το καλοκαίρι ο Πασχαλάκης που έκανε φέτος εξαιρετικές εμφανίσεις. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του διεθνούς γκολκίπερ, καθώς σκέφτεται και την περίπτωση να μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού.