Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Στα ίσα, καθαρά και χωρίς σκοπιμότητες θα παίξει ο ΠΑΣ

Στιγμιότυπο από το ματς του α' γύρου με τον Μαμπουλού στην επίθεση (ΦΩΤΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αθήνα ο ΠΑΣ Γιάννινα και το απόγευμα θα προπονηθεί σε γήπεδο της περιοχής, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία του για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που θα ξεκινήσει στις 19.00 στο Καραϊσκάκη. Όλα τα ματς της 29ης αγωνιστικής (προτελευταίας) θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα και θα μεταδοθούν από τα κανάλια της NOVA. Ειδικότερα, το ματς Ολυμπιακός – ΠΑΣ θα μεταδοθεί από το NOVAsports 2. Το αξιοσημείωτο είναι ότι στην αποστολή συμμετέχουν 17 παίκτες, αφού δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος από το ρόστερ της ομάδας. Και τούτο, γιατί, υπάρχουν απουσίες έξι βασικών ποδοσφαιριστών, όπως είναι οι τραυματίες Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Κόντε και οι τιμωρημένοι με κάρτες Ζάιρο, Λίλα, Ακόστα. 

Για να συμπληρωθεί η 17άδα κλήθηκαν από την ομάδα νέων οι Μαυροπάνος και Μασούρας. Δύο παίκτες που ήταν στις αποστολές των αγώνων Kυπέλλου για να υπάρχουν και δύο παίκτες κάτω των 21 ετών, όπως επέβαλε ο κανονισμός. Από τους επαγγελματίες, στην ομάδα νέων έμεινε μόνο ο τρίτος τερματοφύλακας Νίκος Κολιοφούκας. Παρ’ όλα αυτά στον ΠΑΣ δεν το βάζουν κάτω, θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους και ό,τι βγει. Αυτό το έλεγαν όλη την εβδομάδα στα Γιάννινα, ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, χωρίς κανένα άγχος και πίεση. Και όταν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, η ομάδα μπορεί να παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο, έχοντας οι παίκτες της καθαρό μυαλό και καλύτερες σκέψεις. 

Βέβαια στο γιαννιώτικο στρατόπεδο γνωρίζουν το πόσο μεγάλη σημασία έχει το αυριανό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και πόσο μεγάλες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν, έχοντας απέναντι την κορυφαία ομάδα της χώρας που παίζει στην καυτή έδρα της για να διασφαλίσει και φέτος την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως σχολιάζουν οι «κυανόλευκοι» αυτό δεν τους προκαλεί φόβο. Τους δίνει κίνητρο να δείξουν και αυτοί την αξία τους, παίζοντας με σημαντικούς αντιπάλους. Ο ΠΑΣ θα παίξει καθαρά, χωρίς σκοπιμότητες, για να δείξει ότι δίκαια απέκτησε τα τελευταία χρόνια μια σεβαστή αγωνιστική ταυτότητα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του το περασμένο καλοκαίρι στο Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Υπήρξαν μάλιστα και δημοσιεύματα ιστοσελίδων ότι αύριο στο Καραϊσκάκη θα είναι και σκάουτερ ξένων ομάδων. Μια ακόμα πρόκληση για κάποιους εξελίξιμους και φιλόδοξους παίκτες του ΠΑΣ, να δείξουν και ατομικά την αξία τους.

 Ο Γιάννης Πετράκης σήμερα θα δείξει και επιλεγμένα βίντεο από αγώνες του Ολυμπιακού, για να ετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα του. Η αποστολή ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι από την ΠΑΕ και την αποτελούν οι παρακάτω 17 ποδοσφαιριστές: Γιάκο, Γαρουφαλιά, Κούτρη, Κοζορώνη, Κοροβέση, Μιχαήλ, Νικολιά, Μπέριο, Πασχαλάκη, Περιστερίδη, Ναδάλες, Βιδάλ, Καρανίκα, Μαυροπάνο, Μασούρα, Μπουκουβάλα, Μαμπουλού. Την αποστολή θα συνοδεύσει στην Αθήνα ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος. Κοντά στην ομάδα θα είναι και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Επειδή η αποστολή θα επιστρέψει τη Δευτέρα στα Γιάννινα, στο διήμερο που θα είναι στην πρωτεύουσα, είναι πολύ πιθανό ο πρόεδρος να κάνει την πρώτη κουβέντα με τον Γιάννη Πετράκη, για ανανέωση της συνεργασίας, έστω και σε προκαταρκτικό επίπεδο, αφήνοντας τις τελικές αποφάσεις μετά το τέλος του πρωταθλήματος.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΖΗΛΟΣ

Τον αυριανό αγώνα στο Καραϊσκάκη θα διευθύνει ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας). Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας) και παρατηρητής ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Μακεδονίας).  Ο Τζήλος ήταν ρέφερι και στον αγώνα ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 1-1 που έγινε στις 4/2/2017 στα Γιάννινα. Πέρσι, δηλαδή τη σεζόν 2015-16 είχε διευθύνει τους αγώνες:  Βέροια – ΠΑΣ 1-1, Πανιώνιος – ΠΑΣ 2-0, ΠΑΣ – Πανιώνιος 1-1.

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη με μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίστηκε μετά από αρκετό καιρό στο αθλητικό κέντρο της ομάδας και μίλησε σε τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, ενώ τα όσα είπε είχαν πολλούς... αποδέκτες εντός κι εκτός ομάδας. Το πρώτο και σημαντικότερο ήταν ότι με τα λόγια του προσπάθησε να κρατήσει ενωμένη την ομάδα για την κατάκτηση του τίτλου. Ξεκαθάρισε ότι η δουλειά των "ερυθρολεύκων" είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και όλα τα υπόλοιπα είναι δουλειά δική του και των συνεργατών του. Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγάλη του αγάπη, ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να συνεχίσει ακόμη πιο ισχυρή και στην επόμενη μέρα, ότι έχει πολλές επιχειρήσεις, αλλά δεν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ως μία από αυτές, αφού τη λατρεύει από μικρό παιδί. Ο προπονητής Τάκης Λεμονής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μποτία.

ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Από… βδομάδα τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό. Η εκδίκαση της υπόθεσης των Πειραιωτών -θυμίζουμε, για όσα έλαβαν χώρα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, στο Φάληρο- που άρχισε στις 14:00, ολοκληρώθηκε, μετά από, περίπου, 1,5 ώρα. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, λοιπόν, έδωσε διορία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τη Δευτέρα 24/4 στις 11:00, καθώς δεν επέτρεψε στους δικηγόρους τις αγορεύσεις, με την απόφαση, πλέον, να αναμένεται από την Τρίτη και μετά. 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Αύριο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΣ θα αναμετρηθούν για 22η φορά στην ιστορία τους, πάντα σε επίπεδο Α’ Εθνικής κατηγορίας. Στα 21 παιχνίδια που έγιναν στο Καραϊσκάκη καταγράφονται 17 νίκες του Ολυμπιακού και 4 ισοπαλίες. Ο ΠΑΣ δεν έχει κερδίσει ποτέ. Παράλληλα μέσα στο Φάληρο έγιναν και 5 παιχνίδια κυπέλλου, τα οποία δεν μπορούν να μπουν στην προϊστορία, καθότι στο θεσμό αυτό οι αγώνες έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Ο ΠΑΣ μπορεί στο πρωτάθλημα να μη πήρε νίκη στο Φάληρο, αλλά τα τελευταία χρόνια πήρε τον αέρα του Ολυμπιακού, παίρνοντας στο Καραϊσκάκη ισοπαλίες 2-2 τη 2009-10 και τη σεζόν 2014-15. Επίσης το 2013 έχασε άδικα 3-2 ένεκα της κακής διαιτησίας του Αρετόπουλου. Στα πέντε παιχνίδια κυπέλλου στο Καραϊσκάκη έχει 5 νίκες ο Ολυμπιακός. Όμως μία νίκη με 2-1 στις 31 Ιανουαρίου 2007 ήταν χωρίς αντίκρισμα, καθώς προκρίθηκε ο ΠΑΣ στα ημιτελικά, γιατί είχε κερδίσει 2-0 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ


Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-20 σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει το ματς Ολυμπιακός – ΠΑΣ στις εγκαταστάσεις των ερυθρόλευκων στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. 
-Για το πρωτάθλημα Κ-17 αύριο ο ΠΑΣ θα παίξει στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 14.00 στο γήπεδο της Μίκρας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΗΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


Χθες ανακοινώθηκε ότι θα συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις του ΠΑΣ και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ θα υπάρξουν εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε δράσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση της πείνας, των ανισοτήτων, τη βελτίωση της εργασίας και της εκπαίδευσης στον κόσμο. Υπάρχουν στην κατεύθυνση αυτή 17 πυρήνες δράσεις από τον ΟΗΕ με αίτημα όλες οι χώρες να συνδράμουν στην κατεύθυνση αυτή. Στο ματς με την ΑΕΚ στα Γιάννινα, τα παιδιά από τις ακαδημίες του ΠΑΣ και άλλων συνεργαζόμενων ακαδημιών με την τοπική ΠΑΕ, θα συνοδεύσουν τους παίκτες και τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας μπλουζάκια που θα απεικονίζουν το λογότυπο των 17 δράσεων. Την Πέμπτη 27 Απριλίου, εκ μέρος του ΟΗΕ θα μιλήσει στους παίκτες της ΠΑΕ και τους εκπροσώπους των ακαδημιών για αυτό το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης ο κ. Δημήτριος Φατούρος, ενώ θα υπάρξει και επίσκεψη σε σχολεία της περιοχής. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι αυτού του προγράμματος του ΟΗΕ εκφράζουν τις ευχαριστίες προς τον ΠΑΣ Γιάννινα και στον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, γιατί η ομάδα της Ηπείρου πάντα είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Όπως έγινε και τον περασμένο Νοέμβριο με το φιλικό παιχνίδι των βετεράνων του ΠΑΣ με τους βετεράνους της Μπαρτσελόνα για τους πρόσφυγες. 

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 23 Απριλίου
19.00 Λάρισα - Ξάνθη NSstories
19.00 Κέρκυρα - Πανιώνιος NS3
19.00 Ηρακλής - Παναιτωλικός NS24
19.00 Βέροια – Αστέρας Τρίπολης NS1
19.00 Λεβαδειακός - ΑΕΚ NS5
19.00 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα NS2
19.00 Παναθηναϊκός - Ατρόμητος NS4
19.00 Πλατανιάς – ΠΑΟΚ NS extra 1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 28 αγώνες)
Ολυμπιακός 61
--------------------------------------
ΠΑΟΚ 55
Πανιώνιος 52
Παναθηναϊκός 51
ΑΕΚ 49
------------------------------------------
Α. Ο. Ξάνθη 45
Πλατανιάς 42
Ατρόμητος 36
ΠΑΣ Γιάννινα 35
Παναιτωλικός 31
Κέρκυρα 29
Αστέρας Τρίπολης 27
Ηρακλής 25
Λάρισα 25
---------------------------------------------
Λεβαδειακός 23
Βέροια  19
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.