Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τώρα βγαίνει στον ΠΑΣ η κούραση του καλοκαιριού


Στις 15 Ιουνίου 2016 είχε ξεκινήσει η προετοιμασία του ΠΑΣ. Λογικό είναι να βγει η κούραση τώρα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Συνεχίζει να προβληματίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς συμπλήρωσε 7 αγωνιστικές χωρίς νίκη. Μάλιστα, έχει χάσει αρκετούς βαθμούς από ομάδες που είναι χαμηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Δείχνει σαν να ύψωσε λευκή σημαία εδώ και καιρό, κυρίως μόλις  φάνηκε πως ήταν δύσκολο να καλύψει τη διαφορά από την 5η θέση. Μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας (1-0) στις 18 Φεβρουαρίου, άρχισε σταδιακά να χάνει έδαφος. Έχασε 2-1 στη Λιβαδειά, έφερε ισοπαλία 1-1 στη Λάρισα, ισοπαλία 0-0 με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα, ισοπαλία 1-1 στην Τρίπολη με τον Αστέρα, ισοπαλία 1-1 με την Ξάνθη στους «Ζωσιμάδες», ήττα με 3-0 στη Βέροια, ήττα προχθές 1-2 από τον Ηρακλή εντός έδρας. Κοντεύει να συμπληρωθεί δίμηνο, που ο ΠΑΣ δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που έπαιξε το καλοκαίρι στο Γιουρόπα Λιγκ, ή την ομάδα των τελευταίων χρόνων που μέχρι το τέλος είχε πατημένο το γκάζι. Μοιάζει περισσότερο με τον παλιό ΠΑΣ, που πάλευε για την παραμονή στην κατηγορία. 

Βέβαια, δεν ήταν όλα τα ματς άσχημα σε αυτό το διάστημα. Έκανε και καλές εμφανίσεις, αλλά χωρίς το καλό αποτέλεσμα, οι εμφανίσεις δεν έχουν το ανάλογο αντίκρυσμα. Ο κόσμος έχασε την διάθεσή του και αυτό φάνηκε στο προχθεσινό παιχνίδι, όπου οι φίλοι της τοπικής ομάδας δεν ξεπέρασαν τους χίλιους πεντακόσιους. Οι μόνοι που ακούγονταν ήταν οι εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη για να στηρίξουν τον «γηραιό». 

Οι συζητήσεις για το τι συμβαίνει στον ΠΑΣ τον τελευταίο καιρό είναι πολλές. Οι περισσότερες συγκλίνουν στην άποψη ότι η κάμψη οφείλεται στην έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, αλλά και σε άλλα σημαντικά στοιχεία, όπως η κόπωση λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με το περιορισμένο ρόστερ και την καταπόνηση όλο τον χειμώνα σε ένα πολύ κακό γήπεδο στα εντός έδρας παιχνίδια. Δεν υπήρξε ομάδα στην Ελλάδα που να έπαιξε ευρωπαϊκούς αγώνες αρχές καλοκαιριού και να μη είχε πρόβλημα. Τα παραδείγματα των τελευταίων χρόνων με Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Ατρόμητο, είναι χαρακτηριστικά. Από τον κανόνα αυτό δεν μπορούσε να ξεφύγει ο ΠΑΣ που έχει πολύ μικρότερο ρόστερ και λιγότερες εναλλακτικές λύσεις από τις προαναφερόμενες ομάδες. 

Ο Γιάννης Πετράκης στην συνέντευξη Τύπου μίλησε και γι’ αυτό, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Όταν βγαίνεις εκτός μιας τροχιάς και στόχων σίγουρα υπάρχει μια δυσκολία στη διαχείριση, αλλά πάντα οδηγός μας πρέπει να είναι πως θα γινόμαστε καλύτεροι. Δεν είναι εύκολο να ελέγχεις τα μυαλά των ανθρώπων. Σαν προπονητής θέλω να πετυχαίνουμε το καλύτερο. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν απεικονίζεται σε όλους το ίδιο αυτό. Πλην των αγώνων με Βέροια και Λεβαδειακό που ήμασταν κακοί, στα υπόλοιπα ματς κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν ήρθε κάποια νίκη. Η ομάδα ήταν ψηλά στη βαθμολογία ως τα μέσα της σεζόν, είχε από νωρίς την ασφάλεια στη βαθμολογία. Οι ίδιοι παίκτες το είχαν πετύχει αυτό. Τώρα είναι σε μια στιγμή που χρειάζονται στήριξη, γιατί υπάρχει στεναχώρια για τα αποτελέσματα.  Άλλα παιχνίδια τα χάσαμε δίκαια, άλλα –όπως με τον Ηρακλή- από συγκυρίες. Ο αντίπαλος δεν έκανε κάτι καλύτερα από εμάς. Και εμείς είχαμε κάποια στιγμή ρέντα στο πρωτάθλημα. Πρέπει να τα βλέπουμε ισορροπημένα τα πράγματα. Άλλες φορές ευνοηθήκαμε από την τύχη, άλλες φορές όχι. Είναι στιγμές που μπαίνει εύκολα το γκολ κι άλλες όχι».