Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ο αποχαιρετισμός Κούτρη, η παραμονή Πετράκη και η επόμενη μέρα στον "Άγιαξ"

Μετά το ματς με την ΑΕΚ θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ όλα δείχνουν ότι θα είναι το τελευταίο του Λεονάρντο Κούτρη με τη φανέλα του ΠΑΣ, καθώς αναμένεται σύντομα να παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών. Βάσει αυτών των φημών, είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων» για τον Ελληνοβραζιλιάνο άσσο και θα καταλήξει σε οριστική συμφωνία. Ίσως αυτό γίνει σύντομα, αφού περάσει και το ματς με την ΑΕΚ. 

Πέρσι, στο τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια, ο Κούτρης είχε κάνει το ντεμπούτο με τη φανέλα του «Άγιαξ». Φέτος, στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ, θα γράψει το τέλος της σύντομης καριέρας του στα Γιάννινα. Ένας χρόνος ήταν αρκετός για να δείξει το ταλέντο του και να καθιερωθεί στην ομάδα του ΠΑΣ, κάνοντας πολλά καλά παιχνίδια, κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον των «ερυθρόλευκων». Το γκολ πρόκρισης που σημείωσε ο Κούτρης στη Νορβηγία επί της Οντ ήταν σημαδιακό για την καριέρα του. Ο Πετράκης τον ήξερε από τον καιρό που ήταν παίκτης του Εργοτέλη, του έδωσε θέση βασικού, καλύπτοντας το αριστερό άκρο της άμυνας και του κέντρου, κάνοντας καλή εμφάνιση στα περισσότερα παιχνίδια. 

Ο Κούτρης βρέθηκε στα Γιάννινα τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχε μείνει ελεύθερος από τον Εργοτέλη. Αποδείχθηκε καλή περίπτωση, τον βοήθησε σημαντικά και ο Πετράκης, με συνέπεια να θεωρείται ότι είναι προ των πυλών του Ολυμπιακού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κενό του Κούτρη από τα αριστερά θα καλυφθεί με την απόκτηση του Τσιμίκα, που φέτος είναι στη δανέζικη Έσμπιεργκ. 

Εντός των ημερών αναμένεται και νεαρός Γάλλος μεσοαμυντικός για να δοκιμαστεί από τον Πετράκη. Θα ακολουθήσουν δοκιμές και άλλων παικτών, αφού οι προπονήσεις θα συνεχισθούν στον ΠΑΣ μέχρι τις 15 με 20 Μαΐου, παρ’ ότι την Κυριακή πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος. Στο διάστημα αυτό θα έχει ξεκαθαρίσει και το θέμα Πετράκη, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν στην ανανέωσης της συνεργασίας με τον ΠΑΣ για έναν ακόμα χρόνο. Μπορεί να γράφονται διάφορα, δίνοντας την αίσθηση ότι «κάτι συμβαίνει» με τον Πετράκη, αλλά οι σχέσεις του έμπειρου τεχνικού με τη διοίκηση είναι πολύ καλές και εκατέρωθεν υπάρχει η πρόθεση να συνεχιστεί η συνεργασία. Το ότι έχει κλειστεί το αθλητικό κέντρο Καρπενησίου για την προετοιμασία του καλοκαιριού είναι μια επιπλέον ένδειξη για ανανέωση της συνεργασίας. 

Στον αγωνιστικό τομέα, μετά το χθεσινό ρεπό, θα ξεκινήσουν από σήμερα προπονήσεις για την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Μπορεί αυτή η αναμέτρηση να μην έχει κανένα ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες, αλλά ο ΠΑΣ θέλει, έστω και την τελευταία αγωνιστική, να κλείσει νικηφόρα την αυλαία της φετινής σεζόν. Στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο λένε ότι είναι πολύς ο καιρός (8 αγωνιστικές) χωρίς νίκη και αυτό πρέπει να γίνει στο ματς της Κυριακής. Οι δυσκολίες για τον «Άγιαξ» θα είναι μεγάλες, αφού η ΑΕΚ διαθέτει ποιότητα ως ομάδα, αλλά με τη δύναμη της έδρας και τη δίψα για διάκριση, οι παίκτες του Πετράκη θα παλέψουν για ό,τι καλύτερο. 

Μάλιστα, από χθες τέθηκαν σε κυκλοφορία και τα εισιτήρια του αγώνα με τιμές 10,15 και 20 ευρώ. Στη θύρα 7 που θα καθίσουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ η τιμή είναι 15 ευρώ. Η επιστροφή στην ενεργό δράση των Λίλα, Ζάιρο, Ακόστα, καθώς εξέτισαν τις ποινές τους, θα λύσει περισσότερο τα χέρια του Πετράκη για τη συγκρότηση ενδεκάδας που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα.