Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Καυτό δεκαήμερο στον ΠΑΣ μετά το ματς με την ΑΕΚ

Μετά το ματς με την ΑΕΚ ξεκινά ο προγραμματισμός στον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πικραμένοι αποχώρησαν οι Γιαννιώτες από το Καραϊσκάκη λόγω της βαριάς ήττας (5-0) που υπέστησαν από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Σκορ που θα είχε μεγαλύτερες διαστάσεις αν δεν βρισκόταν σε καλή μέρα ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μετά το 20ο λεπτό κατέρρευσε και φάνηκε επιθετικά μετά από ώρα, όταν οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν την έντασή τους. Ωστόσο όλοι αναγνώρισαν την καθολική υπεροπλία του Ολυμπιακού σε όλους τους τομείς και θωρούν ότι δίκαια έχασαν, ανεξαρτήτως αν δεν είναι ικανοποιημένοι από τη δική τους απόδοση. Χθες η αποστολή επέστρεψε από την Αθήνα και το μεσημέρι όσοι αγωνίσθηκαν στο Φάληρο έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας.

Για σήμερα ο Γιάννης Πετράκης έδωσε ρεπό στους παίκτες για να ξεκουραστούν, ενώ από αύριο θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια για να κλείσει με νίκη η αυλαία του πρωταθλήματος, καθώς ο ΠΑΣ έχει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα με ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς νίκη. Τελευταία φορά που κέρδισε ήταν στο ματς με την Κέρκυρα στις 18 Φεβρουαρίου στα Γιάννινα. Και αυτή η νίκη (1-0) είχε σημειωθεί με εκτέλεση πέναλτι του Κόντε. 

Στα τελευταία έξι χρόνια που είναι στη Σούπερ Λίγκα ποτέ ο «Άγιαξ» δεν είχε τόσο κακή πορεία στον β’ γύρο και ένα τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς νίκη. Η εξήγηση που δόθηκε κατά καιρούς στην περίπτωση αυτή είναι η κόπωση των παικτών λόγω των πρόωρων αγωνιστικών υποχρεώσεων το περασμένο καλοκαίρι στο Γιουρόπα Λιγκ, σε συνδυασμό με το μικρό ρόστερ που δεν επέτρεπε στον Πετράκη να έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις για να ξεκουράζει παίκτες αλλά και να καλύπτει επάξια τα κενά από τιμωρίες και τραυματισμούς. Το ευτύχημα για τον ΠΑΣ είναι ότι μάζεψε πολλούς βαθμούς στον α’ γύρο που ήταν ξεκούραστος και πέρασε η μπόρα χωρίς αναταράξεις. 

Είναι βέβαιο ότι η ομάδα θα χρειαστεί ενισχύσεις και μεταγραφές για να μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια τη νέα αγωνιστική σεζόν. Όλα αυτά θα εξεταστούν μετά το ματς με την ΑΕΚ, όπου οι Χριστοβασίλης και Πετράκης θα συζητήσουν για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Αν τελικά ο Κρητικός τεχνικός αποφασίσει να μείνει στα Γιάννινα, κάτι που θεωρείται ως αναμενόμενο, είναι λογικό ότι θα ζητήσει ενίσχυση της ομάδας. Μέχρι στις 10 με 15 Μαΐου που θα συνεχιστούν οι προπονήσεις, θα είναι ένα καυτό διάστημα που θα σηματοδοτήσει εξελίξεις για το μέλλον του ΠΑΣ. Είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει ο Πασχαλάκης που έκανε φέτος καταπληκτική χρονιά, ενώ και προχθές στο Καραϊσκάκη έδειξε τη μεγάλη κλάση του. 

Χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κούτρης παραχωρείται στον Ολυμπιακό. Πιθανόν  μεταγραφικός στόχος να είναι και ο Κόντε, ασχέτως αν τελευταία είναι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω τραυματισμού. Αν φύγει ο Πασχαλάκης θα γυρίσει ο Βελλίδης. Ο ΠΑΣ είναι ανοιχτός σε αξιόλογες μεταγραφικές προτάσεις για παραχώρηση παικτών προκειμένου να βελτιώσει τα οικονομικά του, αλλά φέτος θα χρειαστεί να κάνει μεταγραφές για να ενισχυθεί και να γίνει πάλι αξιόπιστος αγωνιστικά. 

Για το τελευταίο ματς με την ΑΕΚ επιστρέφουν οι Λίλα, Ακόστα, Ζάιρο, που εξέτισαν τις ποινές τους, αλλά θα απουσιάσει ο Μπέριος που έχει κάρτες και δηλώθηκε σε αυτό το παιχνίδι. Επίσης απόντες θα είναι και οι τραυματίες Κόντε, Τζημόπουλος και Σκόνδρας.