Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Πολλές απουσίες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές

Δύσκολα να προλάβει το ματς με τον Ολυμπιακό την Κυριακή του Θωμά ο Πέδρο Κόντε

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αύριο το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ και στη συνέχεια οι παίκτες θα έχουν άδεια μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα. Τότε θα είναι το επόμενο ραντεβού, όπου θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το ματς με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή του Θωμά στο Καραϊσκάκη.
Χθες οι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά στο ΠΕΑΚΙ και ο Γιάννης Πετράκης τους ζήτησε να ηρεμήσουν και να αφοσιωθούν στα αγωνιστικά τους καθήκοντα, ώστε να κλείσουν με καλές εντυπώσεις την αυλαία των αγώνων του φετινού πρωταθλήματος.

ΜΕ ΑΕΚ ΔΗΛΩΘΗΚΕ Ο ΜΠΕΡΙΟΣ

Ο Μπέριος, που συμπλήρωσε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή 4 κίτρινες κάρτες, δηλώθηκε για να μην αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Έτσι το ποινολόγιο του ΠΑΣ λόγω κίτρινων καρτών για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές είναι: Στο προσεχές ματς της 29ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό θα απουσιάσουν οι Ζάιρο, Ακόστα, Λίλα και στο τελευταίο της 30ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ θα απουσιάσει ο Μπέριος. Μέχρι τέλος δεν θα παίξει και ο Τζημόπουλος που έκανε αρθροσκόπηση μηνίσκου και είναι στο στάδιο θεραπείας. Εκτός προγράμματος προπονήσεων παραμένει ο Σκόνδρας.  

 «ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΜΕ ΚΟΝΤΕ

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Πετράκη είναι ο τραυματισμός του Πέδρο Κόντε. Έχει τράβηγμα στη γάμπα και εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να προλάβει το ματς με τον Ολυμπιακό. Και αν το προλάβει, θα είναι οριακά, με ελάχιστες προπονήσεις. Είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ με 13 γκολ και τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος μετά τους Μπεργκ και Γιουνές. Ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει τις επόμενες μέρες για τον Ισπανό φορ, που κάνει εντατική θεραπεία με τις οδηγίες του ιατρικού τιμ. Αν δεν παίξει ο Κόντε, θα υπάρξει πρόβλημα στην επίθεση, αφού είναι τιμωρημένος και ο Ζάιρο. Υποχρεωτικά θα στραφεί στη λύση Μαμπουλού, που έπαιξε για λίγο και στο ματς με τον Ηρακλή. Θα είναι λύση ανάγκης, γιατί ο Μαμπουλού απουσίασε όλο τον Μάρτιο από τις προπονήσεις, καθώς ήταν σε άδεια λόγω προσωπικού θέματος. Ο Κόντε είχε την ευκαιρία να σπάσει και το ρεκόρ του Θαλή Τσιριμώκου, που είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΠΑΣ με τα περισσότερα γκολ σε αγωνιστική σεζόν Α’ Εθνικής. Ο παλιός φορ τη σεζόν 1979-80 είχε σημειώσει 16 γκολ και αναδείχθηκε τρίτος σκόρερ. Τώρα, όμως, με τον τραυματισμό του και με τα δύσκολα παιχνίδια που υπάρχουν, είναι δύσκολο να πετύχει αυτό.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΑΝΕΛΑ ΒΑΣΙΚΟΥ Ο ΒΙΔΑΛ


Στο Καραϊσκάκη αναμένεται να είναι στην ενδεκάδα ο Βιδάλ, που στο ματς με τον Ηρακλή έδωσε άλλη πνοή στον ΠΑΣ μόλις μπήκε στο 61’ στη θέση του Ναδάλες. Απόλυτα ικανοποιημένος από τον 21χρονο  Βραζιλιάνο μέσο έμεινε ο Πετράκης και με δεδομένες τις απουσίες, θα του δώσει φανέλα βασικού. Ο Βιδάλ είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, αλλά σε λίγα παιχνίδια έπαιξε βασικός, έχοντας το μειονέκτημα ότι το περασμένο καλοκαίρι δεν έκανε προετοιμασία με τον ΠΑΣ και δεν είχε τη φυσική κατάσταση που έπρεπε. Τη νέα σεζόν θα είναι από τις πολύτιμες μονάδες του «Άγιαξ».