Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Όνειρο ζωής για νέους παίκτες η ένδοξη φανέλα του ΠΑΣ

Περιπτώσεις σαν του Μάριου Οικονόμου (φωτο) αποτελούν κίνητρο για; πολλά παιδιά

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ικανοποιητική ανταπόκριση από νεαρούς ποδοσφαιριστές βρήκε η πρόσκληση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για να δοκιμαστούν το Σαββατοκύριακο με σκοπό να πλαισιώσουν την ομάδα Κ20.
Παρ’ ότι η πρόσκληση απευθύνεται μόνο σε όσους γεννήθηκαν τα έτη 1998 και 1999, δηλαδή είναι ηλικίας 18 και 19 ετών και αυτή την εποχή πολλοί από αυτούς μπορεί να είναι φοιτητές ή να ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις, προέκυψε σημαντικό ενδιαφέρον. Δήλωσαν για να δοκιμαστούν παίκτες όχι μόνο από τα Γιάννινα αλλά και από άλλες περιοχές της Ηπείρου, αρκετοί από τους οποίους παίζουν και σε ερασιτεχνικές ομάδες.

Το βαρύ όνομα του ΠΑΣ αλλά και η φιλοσοφία που διακρίνει την ομάδα -να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά- είναι ένα κίνητρο σε όσους έχουν όνειρα και φιλοδοξίες να ανοίξουν περισσότερο τα φτερά τους. Πολλοί παίκτες από τις ομάδες νέων έγιναν επαγγελματίες, ενώ οι Μάριος Οικονόμου και Χάρης Χαρίσης βρέθηκαν σε μεγαλύτερο επίπεδο. Ο πρώτος στην Μπολόνια και στην Εθνική ομάδα, ο δεύτερος στον ΠΑΟΚ και στην Ελπίδων. Επιπλέον, νέοι παίκτες που ήρθαν από άλλες ομάδες πήραν ευκαιρίες στα Γιάννινα και άνοιξαν προοπτικές στην καριέρα τους. 

Όλα αυτά είναι κίνητρα για νέα παιδιά και για αυτό οι δηλώσεις συμμετοχής για τις δοκιμές είναι ικανοποιητικές. Αυτές θα ολοκληρωθούν αύριο στις 3.00 το μεσημέρι και γίνονται είτε τηλεφωνικά στα γραφεία της ΠΑΕ είτε με αποστολή e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@pasgiannina.gr. Οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωτικό να αναφέρουν ηλικία, θέση που αγωνίζονται και ομάδα που ανήκουν, ενώ θα πρέπει να έχουν δική τους αθλητική περιβολή. 

Οι δοκιμές θα γίνουν στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ το Σάββατο και την Κυριακή από τους προπονητές των ομάδων νέων Κ20 και Κ17, Χρήστου Αγγέλη και Νίκου Μπαδήμα αντιστοίχως. Υπάρχει περίπτωση να είναι στα Γιάννινα ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομών της ΠΑΕ, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, όπως και ο Παναγιώτης Χριστοβασίλης που είναι μέλος της διοίκησης και έχει επωμιστεί και το κομμάτι αυτό. Αν υπάρξουν καλές περιπτώσεις παικτών, θα κληθούν για δεύτερο γύρο δοκιμών. Οι υπεύθυνοι του ΠΑΣ περιμένουν περισσότερες συμμετοχές από παίκτες που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής για να αναδειχτούν περισσότεροι Γιαννιώτες παίκτες.