Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Έπιασε απο χθες δουλειά στα Γιάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣ

Από το μεσημέρι της Πέμπτης (χθες) είναι στα Γιάννινα ο Γιώργος Χριστοβασίλης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στα Γιάννινα είναι από χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης και έπιασε δουλειά για να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Το απόγευμα είχε πολύωρη συνάντηση με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο για διάφορα θέματα της ομάδας.
Επίσης στο ΠΕΑΚΙ που είναι το προπονητικό κέντρο μίλησε και με τον Γιάννη Πετράκη για αγωνιστικά και μεταγραφικά ζητήματα, όπως και για το κλείσιμο του προπονητικού κέντρου στο Καρπενήσι. Εντός των ημερών θα μιλήσουν και για το θέμα της παραμονής και τη νέα σεζόν. Προγραμματισμένο ραντεβού δεν υπάρχει, αλλά επειδή ο Χριστοβασίλης θα βρίσκεται όλες αυτές τις μέρες στα Γιάννινα και στα γραφεία της ΠΑΕ που είναι δίπλα από το γήπεδο προπονήσεων κάνοντας τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, είναι αυτονόητο ότι θα μιλήσει με τον Πετράκη. 

Όπως γράψαμε πριν από πολλές μέρες, κόντρα σε διάφορες άλλες θεωρίες και σενάρια ότι «έκλεισε ο κύκλος Πετράκη στον ΠΑΣ», το κλίμα είναι πολύ καλό και υπάρχει εκατέρωθεν διάθεση να δώσουν τα χέρια για συνέχιση της συνεργασίας. Αυτό βγαίνει και τώρα από τα ενδότερα της ομάδας και απομένει να επιβεβαιωθεί επίσημα τις επόμενες μέρες. Δεν γίνεται μόνο κουβέντα για την παραμονή του προπονητή, αλλά και των συνεργατών του, που τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν όλοι μαζί ένα πολύ δυνατό τεχνικό τιμ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εντός των ημερών θα κλείσει θετικά το θέμα και θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις. 

Μέχρι τις 20 Μαΐου που θα φύγουν για διακοπές οι παίκτες, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διεργασίες που έχουν σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Χθες οριστικοποιήθηκαν και οι ημερομηνίες για την προετοιμασία του καλοκαιριού. Οι προπονήσεις θα σταματήσουν στις 17 Μαΐου, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων το πρώτο ραντεβού για τη νέα σεζόν θα γίνει στις 26 Ιουνίου όπου θα αρχίσουν οι ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια οι προπονήσεις. Πριν από μέρες έκλεισε και το προπονητικό κέντρο στο Καρπενήσι. Εκεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα βρεθεί από 8 έως 21 Ιουλίου για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Μάλιστα θα είναι η πέμπτη χρονιά προετοιμασίας στην όμορφη πόλη της Ευρυτανίας. 

Για τα μεταγραφικά δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και δεν αναμένεται να υπάρξει αν δεν κλείσουν άλλα θέματα (προπονητής, ανανεώσεις συμβολαίων) που προηγούνται. Για τη μεταγραφολογία που ακούγεται γύρω από τον Πασχαλάκη, υπάρχει στάση αναμονής περιμένοντας στην ΠΑΕ τις επίσημες προτάσεις. Για τη μεταγραφή του Κούτρη στον Ολυμπιακό, υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις και θα κλείσει σύντομα η μετακίνησή του στον Πειραιά. Αυτές τις μέρες που είναι στα Γιάννινα ο Χριστοβασίλης θα μιλήσει και με τους Ακόστα, Λίλα για να μείνουν στην ομάδα, αφού και ο Πετράκης είναι θετικός για την παραμονή τους. 

Ο Θέμης Τζημόπουλος κλήθηκε από την Εθνική Νέας Ζηλανδίας για τα φιλικά αλλά και για την προετοιμασία ενόψει της συμμετοχής της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που θα γίνει από 17 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στη Ρωσία. Ο Τζημόπουλος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και από την Πρωτομαγιά προπονείται κανονικά με την ομάδα. Στις 26 Μαΐου θα ενσωματωθεί με την αποστολή της Νέας Ζηλανδίας για τα φιλικά με τη Βόρειο Ιρλανδία στο Μπέλφαστ (02/06), με την Καμπιντέλι στο Δουβλίνο (06/06) και με την Λευκορωσία στο Μινσκ (12/06). Το πρώτο ματς της διοργάνωσης είναι με τη Ρωσία (συμμετέχει ως διοργανώτρια) στις 17 Ιουνίου, που είναι και η πρεμιέρα των αγώνων. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για τον αμυντικό του ΠΑΣ, που θα επιφέρει και χρήματα στην ομάδα ως αποζημίωση από την ΦΙΦΑ για τη συμμετοχή του. 

Τέλος, χθες ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη Τετάρτη και ώρα 17.00 ο ΠΑΣ θα δώσει φιλικό παιχνίδι στη Λευκάδα με τον τοπικό Τηλυκράτη. Το ματς αυτό είναι ενταγμένο στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται στο όμορφο νησί των Επτανήσων για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Τηλυκράτη.