Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Σε λεπτομέρειες θα κριθεί το ματς της χρονιάς Ανατολή - Κρανούλα

Σήμερα Σάββατο το σούπερ ντέρμπι Ανατολή - Δόξα Κρανούλας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το παιχνίδι της χρονιάς θα γίνει σήμερα στις 16.15 στο πλαστικό γήπεδο Ανατολής μεταξύ της τοπικής ομάδας και της Δόξας Κρανούλας.
Είναι το καθοριστικό ραντεβού των δύο πρωτοπόρων του πρωταθλήματος, που από την αρχή, στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μοιράστηκαν την 1η θέση στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ. Εκεί τους βρίσκει και η τελευταία αγωνιστική, όπου σήμερα από την μεταξύ τους αναμέτρηση θα κριθεί ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο και την απευθείας άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο Α. Ο. Ανατολής θέλει μόνο τη νίκη, ενώ την Κρανούλα βολεύει και η ισοπαλία, αφού η Δόξα κέρδισε 2-1 το ματς του α’ γύρου και έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. 

Ίσως είναι το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα της τελευταίας 20ετίας καθώς συνέπεσε φέτος να βγαίνει απευθείας στη Γ’ Εθνική η πρωταθλήτρια ομάδα της κάθε Ένωσης , καθώς καταργήθηκαν τα μπαράζ που ίσχυαν μέχρι πέρσι, μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων. Έτσι φέτος από το σημερινό παιχνίδι, δεν θα αναδειχθεί μόνο ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Ηπείρου περιόδου 2016-17, αλλά αυτή η επιτυχία θα συνοδευτεί και με άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Αν πάρει τον τίτλο ο Α. Ο. Ανατολής θα αγωνιστεί στη νέα σεζόν για πρώτη φορά στη  Γ’ Εθνική. Για την Κρανούλα αυτό θα είναι επάνοδος στα παλιά λημέρια. Η Δόξα έχει αγωνιστεί 5 χρόνια στη Γ’ Εθνική, ρεκόρ για ομάδα της περιοχής και μάλιστα σε μια περίοδο που η κατηγορία αυτή ήταν καθαρά επαγγελματική με λίγους ομίλους. 

Το σημερινό ματς δικαίως θεωρείται σαν το παιχνίδι της χρονιάς για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Μετά από μια διαδρομή 29 αγωνιστικών, ο πρωταθλητής θα αναδειχτεί σήμερα στην 30η αγωνιστική, όπου οι δύο πρωτοπόροι και κατά τεκμήριο οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, θα ξεκαθαρίσουν τους μεταξύ τους λογαριασμούς. Ανατολή και Κρανούλα ξεχώρισαν από την αρχή του πρωταθλήματος για την δυναμική και την ποιότητα που έχουν. Γι’ αυτό και η μεγάλη βαθμολογική διαφορά των 28 βαθμών που έχουν από την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους υπό την επίβλεψη των τεχνικών τους Θανάση Χαρίση (Ανατολή) και Βασίλη Σιαφάκα (Κρανούλα). Επειδή το ματς θα γίνει στο γήπεδο που έχει πλαστικό χόρτο, οι τελευταίες προπονήσεις της Δόξας έγιναν σε παρόμοιο γήπεδο ιδιωτικού αθλητικού κέντρου για να συνηθίσουν περισσότερο οι παίκτες σε τέτοιες γηπεδικές συνθήκες. Και οι δύο μονομάχοι θα επιδιώξουν τη νίκη και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Αλλά επειδή σε ένα ματς θα κρίνει μια χρονιά, μεταξύ δύο ομάδων που κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα δυναμικότητας, θα μετρήσει πολύ σήμερα η τύχη αλλά και η μέρα που θα βρεθούν οι παίκτες των δύο ομάδων. Μοιάζει να είναι αγώνας μπαράζ, με την Ανατολή να έχει το αβαντάζ της έδρας, αλλά και με την Κρανούλα να έχει έμπειρους παίκτες και με το πλεονέκτημα της ισοπαλίας. 

Αυτό το μεγάλο ντέρμπι αναμένεται να παρακολουθήσουν πάρα πολλοί φίλαθλοι και το γήπεδο της Ανατολής θα θυμίζει με την παρουσία του κόσμου παλιές καλές εποχές. Στις δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες και οι δύο ομάδες κράτησαν χαμηλούς τόνους και ένα επίπεδο ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Συνεπώς η σημερινή μάχη, μπορεί να φτάσει στο κατακόρυφο το θερμόμετρο της αγωνίας, αλλά θα γίνει σε αθλητικά πλαίσια. Τον αγώνα θα διευθύνει ο αξιολογημένος διαιτητής Αλέξανδρος Κατσικογιάννης με βοηθούς τους Γ. Πασχάλη, Α. Θανασιά.

Καλό είναι η αστυνομία, επειδή θα πάει πολύς κόσμος στο γήπεδο, να φροντίσει στη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου που πάει προς Κατσικά, να υπάρχει τροχαία και να ρυθμίζει την κυκλοφορία, γιατί εκεί δεν υπάρχουν φανάρια. Το γράφουμε καλοπροαίρετα για να μη υπάρξει μποτιλιάρισμα ή πρόβλημα στην κυκλοφορία, αλλά προπαντός για να αποφευχθεί τυχόν κίνδυνος ατυχήματος.

Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
(30η αγωνιστική)
Σάββατο 13 Μαΐου
16.00 Μουσιωτίτσα – Πέραμα
16.15 Ανατολή – Δόξα Κρανούλας
Κυριακή 14 Μαΐου
16.00 Πίνδος Κόνιτσας – Ροδοτόπι
17.30 Χουλιαράδες – Βελισσάριο
17.30 Σερβιανά – Αγία Μαρίνα
17.30 Αμπελόκηποι – Θύελλα Ελεούσας
17.30 Κατσικά – ΠΑΣ Κράψης
17.30 Κουτσελιό – Τιτάν Λογγάδων

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 29 αγώνες)
Δόξα Κρανούλας 78
-----------------------------------------------
Α. Ο. Ανατολής 78
Χουλιαράδες 50
Θύελλα Κατσικάς 50
Πέραμα 47
Βελισσάριο 45
Μουσιωτίτσα 43
Σερβιανά 40
Ροδοτόπι 37
Θύελλα Ελεούσας 36
ΠΑΣ Κράψης 33
Αμπελόκηποι 31
--------------------------------------------------
Αγία Μαρίνα 31
Τιτάν Λογγάδων 30
Πίνδος Κόνιτσας 15
Κουτσελιό 6

ΣΗΜ: Η πρωταθλήτρια ομάδα ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική και οι 4 τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στην Β’ κατηγορία.