Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Τα μεταγραφικά, η παραμονή Πετράκη, τι "παίζει" με Ζάιρο και οι εξελίξεις της επόμενης ημέρας

Τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το Σαββατοκύριακο των συναντήσεων μεταξύ Χριστοβασίλη και Πετράκη πέρασε. Μπαίνουμε από σήμερα στην εβδομάδα των αποφάσεων.
Οι δύο άνδρες τα είπαν σε καλό κλίμα, στα βασικά σημεία υπήρξε ταυτότητα απόψεων, υπήρξε η πρόθεση να υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν έδωσαν ακόμα τα χέρια. Το άφησαν για τις επόμενες μέρες, προκειμένου να δώσει ο Πετράκης την τελική του απόφαση. Ίσως χρειαστεί να τα ξαναπούν και αυτό θα γίνει αύριο στη Λευκάδα, αφού στο φιλικό παιχνίδι με τον Τηλυκράτη, την αποστολή θα συνοδεύσει και ο πρόεδρος της ομάδας. Το συμπέρασμα που μπορεί να βγει από τις συζητήσεις του Σαββατοκύριακου, είναι ότι το θέμα παραμονής του Πετράκη είναι σε καλό δρόμο και σύντομα θα κλείσει οριστικά. Επί του παρόντος δεν υπάρχει οριστική συμφωνία.

Επίσης αναμένεται να υπάρξει συμφωνία με τον Νόε Ακόστα για την ανανέωση του συμβολαίου του, καθώς αναμένεται να απαντήσει στην πρόταση που του έκανε ο Χριστοβασίλης στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της ΠΑΕ. Πρόθεση του ΠΑΣ είναι να ανανεωθεί η συνεργασία και με τον Λίλα και μαζί του θα μιλήσει αύριο ο πρόεδρος. Έχουν αρθεί οι παρεξηγήσεις για κάποιες εξωγηπεδικές συμπεριφορές του Λίλα και απόδειξη το χειροκρότημα που δέχθηκε από φιλάθλους όταν αντικαταστάθηκε στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ. 

Για την παραμονή των Κοροβέση και Ζάιρο οι Γιαννιώτες θα περιμένουν τις αποφάσεις του ΠΑΟΚ και αν αυτοί οι παίκτες θα είναι στα πλάνα του Ίβιτς για τη νέα σεζόν. Αν είναι εκτός πλάνων ο ΠΑΣ θα ζητήσει να τους κρατήσει και την επόμενη χρονιά, είτε ως δανεικούς, είτε με κάποια άλλη συμφωνία. Για τα υπόλοιπα μεταγραφικά είναι ακόμα νωρίς να ειπωθεί οτιδήποτε, καθώς θα κλείσει το θέμα με το τεχνικό τιμ και στη συνέχεια θα κινηθεί η ηγεσία της ΠΑΕ για απόκτηση παικτών. Αύριο στο φιλικό με τον Τηλυκράτη θα παίξουν και παίκτες από την ομάδα νέων Κ-20 για να τους δει ο Πετράκης.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΔΗΣ

Σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης θα υποβληθεί μεθαύριο  ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Κώστας Περιστερίδης, αφού στάθηκε τρομερά άτυχος και στην προπόνηση της Παρασκευής υπέστη ρήξη χιαστών. Για το θέμα αυτό από την ΠΑΕ ανακοινώθηκαν χθες τα εξής: «Ο τερματοφύλακάς μας Κωνσταντίνος Περιστερίδης υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στην τελευταία προπόνηση (Παρασκευή 6/5) και θα υποβληθεί σε επέμβαση την ερχόμενη Πέμπτη από τον γιατρό της ομάδας μας κ. Σταύρο Ριστάνη στο νοσοκομείο Metropolitan. Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ θα απουσιάσει για 6 μήνες από τις εκδηλώσεις της ομάδας μέχρι να αποθεραπευτεί. Πέρσι το καλοκαίρι, ενώ ήταν βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, παραμονές του αγώνα με την Οντ έσπασε το δάχτυλο και έμεινε πολύ καιρό έξω μέχρι να αποθεραπευτεί και τη θέση του πήρε ο Πασχαλάκης. Ο τραυματισμός του Περιστερίδη και οι μεταγραφικές «σειρήνες» που υπάρχουν για τον Πασχαλάκη, αναγκάζουν τον ΠΑΣ να στραφεί και στην απόκτηση τερματοφύλακα. Είναι πολύ πιθανόν να επιστρέψει ο Μάρκος Βελλίδης, ο οποίος από τον Ιανουάριο (έμεινε τότε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ) κάνει προπονήσεις με την ομάδα του ΠΑΣ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο έμπειρος αμυντικός Θέμης Τζημόπουλος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΔΩΔΩΝΗ super 104.3 τόνισε και τα εξής: «Σίγουρα το ξεκίνημα που κάναμε ήταν πολύ καλό. Στο τέλος του πρώτου γύρου είχαμε προϋποθέσεις να κυνηγήσουμε αυτό που θέλαμε, την έξοδο στην Ευρώπη. Μετά το Φεβρουάριο η ομάδα παρουσίασε ένα άλλο πρόσωπο και κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από αυτό, ιδιαίτερα εμείς που είμαστε στο αγωνιστικό τμήμα». Σε ερώτηση αν τους επηρέασε ότι δεν ξεκουράστηκαν το καλοκαίρι όσο έπρεπε, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων δήλωσε:  «Η ομάδα βγήκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η επόμενη χρόνια των ομάδων που βγήκαν στην Ευρώπη είναι κακή. Η πέφτουν ή παλεύουν για τη σωτηρία. Μπορεί να είναι αυτός ο λόγος. Εγώ δεν θέλω να τα ρίξω στο ότι δεν ξεκουραστήκαμε. Υπήρχαν πολλοί λόγοι που η ομάδα δεν πήγε καλά». Σε ερώτηση αν επηρεάζουν και την απόδοσή τους τα γηπεδικά προβλήματα τόσο στους επίσημους αγώνες στο «Ζωσιμάδες» όσο και στις προπονήσεις τόνισε: «Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε από τότε που ήρθα εγώ στην ομάδα. Τα βοηθητικά δεν βοηθάνε πολύ και το γήπεδο που παίζουμε τους αγώνες δεν είναι το κατάλληλο για αγώνες σούπερ λίγκα».

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: ΕΧΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ

 Ο Πασχαλάκης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα sportsioannina.gr αποκάλυψε προτάσεις που έχει από το εξωτερικό, τονίζοντας τα εξής: «Υπάρχει ενδιαφέρον από Ιταλία, Γερμανία και Τουρκία. Είμαι παίκτης του ΠΑΣ και αγωνίζομαι σε μεγάλο σύλλογο. Έχω αρκετά ακόμη να δώσω. Είμαι χαρούμενος που παίζω στα Γιάννινα και έκανα γεμάτη χρονιά. Ό,τι και να γίνει, θα είναι με γνώμονα το καλό της ομάδας. Αγωνιζόμαστε σε έναν ιστορικό σύλλογο και είναι τιμητικό». Για τη χρονιά που πέρασε σημείωσε: «Ήταν γεμάτη χρονιά σε εμπειρίες και συγκινήσεις. Με έκανε πιο ώριμο. Είναι δύσκολη και μοναχική η θέση του τερματοφύλακα. Η διαχείριση της ψυχολογίας και των συναισθημάτων σε κάνει καλύτερο. Και ήταν μία χρονιά γεμάτη συναισθήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κυρίους Νιαρχάκο και Τσελιόπουλο για την εμπιστοσύνη τους, όπως φυσικά τον κύριο Πετράκη και όλο το τεχνικό τιμ. Ζήσαμε μαγικές στιγμές. Ήταν μαγικό το ταξίδι με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μέχρι και την έναρξη των παιχνιδιών δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι αγωνιζόμαστε στο Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα εγώ μπήκα ξαφνικά στην ομάδα αφού είχε τραυματιστεί ο Περιστερίδης». Παρόμοιες δηλώσεις έκανε προ ημερών και ο μεταγραφικός εκπρόσωπός του. Βέβαια στην ΠΑΕ δεν έφτασε επίσημη πρόταση από καμία ομάδα για τον Πασχαλάκη, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο και υπάρχει δρόμος μέχρι να ανοίξει επίσημα η μεταγραφική αυλαία. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν προτάσεις για τον Πασχαλάκη, όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από ομάδες της Ελλάδας. Ο υψηλόσωμος γκολκίπερ έκανε καταπληκτική χρονιά στον «Άγιαξ της Ηπείρου» και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ομάδων, ακόμα και από το εξωτερικό. Γράφτηκε περί ενδιαφέροντος της Ρόμα, χωρίς να υπάρχει επίσημη διαβεβαίωση γι’ αυτό. Όλα δείχνουν ότι ο Πασχαλάκης θα αλλάξει ομάδα. Που θα πάει είναι ακόμα σταυρόλεξο. Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως στις δηλώσεις του, ότι είναι ευτυχισμένος που ανήκει στον ΠΑΣ και η οποία διαδικασία θα κινηθεί από την ομάδα και όχι από αυτόν.

ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ

Οι υπεύθυνοι του ΠΑΣ είναι θετικοί στο να δοθεί μεταγραφή τόσο στον Πασχαλάκη όσο και στον Κούτρη που φέρεται κλεισμένος από τον Ολυμπιακό. Γιατί είναι πάγια αρχή να μη κόβεται ο δρόμος σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και παράλληλα με τις πωλήσεις θα ενδυναμώσουν τα οικονομικά της ΠΑΕ για να κάνει τις μεταγραφές που χρειάζεται με σκοπό την αγωνιστική ενδυνάμωσή της. Για τον Κούτρη αναμένεται πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Και οι δύο, Κούτρης και Πασχαλάκης, ήρθαν μαζί στον ΠΑΣ τον Ιανουάριο 2016 χωρίς το βαρύ όνομα ούτε και πολλές συμμετοχές στο ενεργητικό τους στη θητεία τους στις προηγούμενες ομάδες Εργοτέλη και Πανθρακικό αντίστοιχα. Στα Γιάννινα μέσα από την δουλειά που γίνεται στην ομάδα, σε συνδυασμό με το καλό κλίμα και τις συμμετοχές που είχαν, ανέδειξαν το ταλέντο τους με συνέπεια να είναι από τους παίκτες που «παίζουν» τα ονόματά τους στη μεταγραφική σκακιέρα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Όσο για το ποιους παίκτες σκοπεύει να πάρει ο ΠΑΣ, είναι ακόμα νωρίς για εκτιμήσεις. Το βέβαιο είναι, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης, ότι θα υπάρξουν ενισχύσεις της ομάδας με νέους αλλά και έμπειρους παίκτες. Με την επικείμενη φυγή του Πασχαλάκη δεν αποκλείεται να επιστρέψει ο Μάρκος Βελλίδης, αν δεν βρει καλύτερη πρόταση στο εξωτερικό. Ο έμπειρος γκολκίπερ από τότε που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, μέχρι και τώρα προπονείται με τον ΠΑΣ. Στο θέμα Πετράκη δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και αύριο που θα είναι στη Λευκάδα και ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης για το φιλικό με τον Τηλυκράτη, θα τα ξαναπούν από κοντά. Πηγές των «κυανόλευκων» τονίζουν ότι οι συζητήσεις είναι προς την κατεύθυνση ανανέωσης της συνεργασίας.

ΑΥΡΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ


Από χθες ξεκίνησαν πάλι οι προπονήσεις ενώ αύριο στις 17.00 υπάρχει το φιλικό με τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα. Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζαν οι τραυματίες Κόντε, Περιστερίδης και οι ευρισκόμενοι σε άδεια Πασχαλάκης, Κοροβέσης, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας. Την Πέμπτη (μεθαύριο) ο Κώστας Περιστερίδης θα υποβληθεί σε εγχείρηση για την αποκατάσταση της ρήξης πρόσθιου χιαστού που υπέστη στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής. Οι προπονήσεις θα συνεχισθούν μέχρι τις 17 Μαΐου και στη συνέχεια οι παίκτες θα φύγουν για διακοπές.