Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η εκδήλωση του Δήμου για τα 50 χρόνια του ΠΑΣ

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης κατά τη βράβευσή του


Έγινε το βράδυ, έστω και ετεροχρονισμένα, η εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο Πρύτανης Γεώργιος Καψάλης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γκόγκος και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Παπαχρήστου.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα


Η εκδήλωση άνοιξε με την φιλαρμονική του Δήμου που παιάνισε τον ιστορικό ύμνο του Αλέκου Κιτσάκη «ΠΑΣ Γιάννινα Άγιαξ της Ηπείρου».

Οι δύο δημοσιογράφοι Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Γιάννης Καραλής με γλαφυρό τρόπο παρουσίασαν τις δικές τους αναμνήσεις από τον μεγάλο ΠΑΣ Γιάννινα κυρίως της δεκαετίας του ’70. Ο Σωτηρακόπουλος ανέφερε κάποια γεγονότα όπως τα θυμάται ο ίδιος και περισσότερο στάθηκε σε κάποια σημαντικά παιχνίδια που έδωσε η θρυλική ομάδα της Ηπείρου. Ο Καραλής περιέγραψε τα προσωπικά του βιώματα και τις παιδικές του αναμνήσεις γύρω απο τον ΠΑΣ.
Προβλήθηκε ένα καταπληκτικό βίντεο που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Βασίλης Τσόλης με ντοκουμέντα ηχητικά και κινηματογραφικά από ιστορικές πτυχές της ομάδας.

Ο χαιρετισμός του Πρύτανη Γεωργίου Καψάλη


Ακολούθησαν οι βραβεύσεις παλιών προέδρων όπως των Γιαννή, Εμμανουηλίδη, Κωνσταντόπουλου, Καλογιάννη, Γκλίναβου, Σωτήρη Παππά και άλλων. Τιμήθηκαν επίσης ο νυν πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης,  ο ιστορικός αρχηγός Γιώργος Σιόντης και ο πρόεδρος των βετεράνων Θανάσης Χαρίσης. Τιμήθηκαν ακόμα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Χρίστος Τσάγκας, ο δημοσιογράφος Βασίλης Τσόλης για το βίντεο που επιμελήθηκε, ο παλιός φροντιστής Φάνης Νέσσης και μεταθανάτια ο Παύλος Νασιάκος.

Επίσης τιμήθηκε η μνήμη του υμνωδού του ΠΑΣ Αλέκου Κιτσάκη (την πλακέτα παρέλαβε η σύζυγός του Κατερίνα).

Ο λαμπρός Γιαννιώτης δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής εξιστορεί τα παιδικά κυρίως βιώματα για τον μεγάλη ΠΑΣ Γιάννινα


 Ο τέως πρόεδρος Κώστας Χρηστίδης συνειδητά δεν παρέστη στην εκδήλωση –όπως γνωστοποίησε με επιστολή που έστειλε – στην οποία ανέφερε και τα εξής: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την οποία τιμητική διάκριση επιλέξετε, αλλά αυτή η διάκριση θα επιθυμούσα να παραδοθεί στον Δήμο Ιωαννιτών ως είχα πράξει παραχωρώντας δωρεάν τις μετοχές μου στην τότε δημοτική αρχή και για κάθε δημοτική αρχή».

Ο γνωστός δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος επί του βήματος


Δεν ήταν η αναμενόμενη προσέλευση φιλάθλων και κοινού στην εκδήλωση, χωρίς αυτό να μειώνει τη σπουδαιότητα του γεγονότος. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι παίκτες, το τεχνικό τημ και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς με συνεργάτες του και άλλοι.

Ήταν ακόμα ο τέως δήμαρχος Νίκος Γκόντας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή στην επόμενη εκδήλωση για τα 100 χρόνια να υπάρχει και ένα τρόπαιο της ομάδας. 

Νίκος και Βασίλης Τσόλης στην εκδήλωση. Ο Βασίλης τιμήθηκε για το καταπληκτικό βίντεο που επιμελήθηκε και προβλήθηκε στην εκδήλωση



Κάτω επώνυμοι φίλαθλοι της ομάδας που δεν λείπουν ούτε και από τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Το στιγμιότυπο είναι πολύ πριν ξεκινήσει η εκδήλωση.