Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Κλείνει Τσιμίκα ο ΠΑΣ, τι "παίζει" με ΠΑΟΚ και Πασχαλάκη

Ο διεθνής αριστερός αμυντικός του Ολυμπιακού Κώστας Τσιμίκας (φωτο) θα είναι ο αντικαταστάτης του Λεονάρντο Κούτρη στον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει με τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Λεονάρντο Κούτρη, είναι η παραχώρηση από την πλευρά των «ερυθρόλευκων» ενός ποδοσφαιριστή στους «κυανόλευκους». Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός είναι ο 21χρονος αμυντικός Κώστας Τσιμίκας, με τον οποίο είναι σε επαφές οι διοικούντες τον ΠΑΣ για να έρθει ως ελεύθερος και όχι δανεικός από τον Ολυμπιακό. Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, θετικός είναι και ο νεαρός διεθνής άσσος να φορέσει τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» γνωρίζοντας τη φιλοσοφία που υπάρχει στη γιαννιώτικη ομάδα να δίνει ευκαιρίες και συμμετοχές σε νέα παιδιά. Ο Τσιμίκας θα είναι από τις πρώτες μεταγραφές που θα ανακοινωθούν σύντομα από τον ΠΑΣ και μάλιστα είναι ο παίκτης που παίζει στην αριστερή πλευρά για να καλύψει το κενό του Κούτρη. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος είχε δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Έσμπιεργκ, έχοντας με τη φανέλα της στο πρωτάθλημα Δανίας 9 συμμετοχές και 2 γκολ. 

Ο Κώστας Τσιμίκας γεννήθηκε στις 12/5/1996. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου της Νεάπολης Θεσσαλονίκης όπου σε μικρή ηλικία αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό. Στα «λιοντάρια» έγινε επαγγελματίας σε ηλικία 17 ετών και τη σεζόν  2013-14 είχε 20 συμμετοχές και 5 γκολ στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Το καλοκαίρι του 2014 εντάχθηκε στην ομάδα νέων Κ20 του Ολυμπιακού και στη συνέχεια στη μεγάλη ομάδα, έχοντας συνολικά 4 συμμετοχές σε αγώνες της Σούπερ Λίγκα και 8 συμμετοχές στο Κύπελλο. Επίσης έχει 8 συμμετοχές στην Εθνική Ελπίδων. 
Εκτός από τον Τσιμίκα βρίσκονται και άλλοι παίκτες στο στόχαστρο του ΠΑΣ. Όπως είπε ο Γιώργος Χριστοβασίλης, κατά τις 20 Ιουνίου θα υπάρξουν οι πρώτες μεταγραφές. 

Χθες στο προσκήνιο βρέθηκε πάλι το θέμα Πασχαλάκη, όπου ο λαμπρός γκολκίπερ σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena fm της Θεσσαλονίκης φέρεται να δήλωσε ότι για την απόκτησή του υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σταθμού ο Πασχαλάκης δήλωσε: «Είμαι στην Αθήνα,  κάνω διακοπές και παίρνω δυνάμεις για την επόμενη δύσκολη χρονιά. Έχω ακούσει και γνωρίζω για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι επαγγελματίας και αν προκύψει κάτι τον πρώτο λόγο θα έχει ο ΠΑΣ, αφού το συμβόλαιό μου ισχύει μέχρι το 2018. Θα είναι πολύ τιμητικό να έρθει μια τέτοια πρόταση από μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Νομίζω πρώτη φορά υπάρχει ενδιαφέρον. Η Τούμπα είναι ένα γήπεδο που με εμπνέει, με πολύ ωραία ατμόσφαιρα που θέλεις να δείξεις τι αξίζεις. Είναι η αύρα της Τούμπας, είναι κάτι μαγικό. Πήραμε τρεις βαθμούς και βγήκα και MVP εκείνης της αγωνιστικής. Είχε γλυκόπικρη γεύση η χρονιά για τον ΠΑΣ. Δεν τελειώσαμε με τον τρόπο που θέλαμε, αν και κάναμε ιστορικά την καλύτερη χρονιά της ομάδας. Μείναμε πάρα πολύ νωρίς στην κατηγορία και μετά κυνηγήσαμε την πεντάδα κι ας μην τα καταφέραμε». Για τον Πασχαλάκη ο Χριστοβασίλης προχτές είχε πει ότι θα φύγει από τον ΠΑΣ μόνο αν έρθει πρόταση που να ικανοποιεί οικονομικά την ομάδα.


ΑΚΟΣΤΑ: ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Δηλώσεις έκανε και ο Νόε Ακόστα, προφανώς για να απαντήσει στα λεγόμενα Χριστοβασίλη, ότι Λίλα και Ακόστα αποτελούν πλέον παρελθόν για τον ΠΑΣ από τη στιγμή που δεν αποδέχθηκαν την πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου. Ο Ισπανός μέσος μιλώντας στο a-sports.gr δήλωσε: «Ήθελα να συνεχίσω στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά νομίζω πως η πρόταση ανανέωσης δεν ανταποκρινόταν στις εμφανίσεις μου και στην προσφορά μου στον σύλλογο. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και έχοντας δώσει τα πάντα στην ομάδα από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα που ήμουν εκεί». Όσο για το μέλλον του ανέφερε: «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι τις ίδιες φιλοδοξίες που είχα και όταν ήμουν 15 και είμαι στην ίδια κατάσταση. Θέλω να συνεχίσω να παίζω για πολλά χρόνια. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον και τώρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, ο ατζέντης μου θα κοιτάξει την καλύτερη λύση για μένα». Για τη θητεία του στον ΠΑΣ από τον Ιανουάριο 2014 μέχρι τη φετινή σεζόν ανέφερε: «Τα ευρωπαϊκά ματς, τα οποία ήταν τα πρώτα στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό για όλους μας στην ομάδα. Νομίζω ότι ήμασταν ένα γκρουπ παικτών που όλοι μας δουλεύαμε πολύ και αυτό ήταν το κλειδί σε συνδυασμό φυσικά με τη δουλειά που έκανε το τεχνικό επιτελείο».

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τέλος οι Γιαννιώτες περιμένουν να οριστεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη η νέα διοίκηση του σταδίου «Ζωσιμάδες» για να υπογράψει τη σύμβαση και να ξεκινήσουν τα έργα για την βελτίωση του αγωνιστικού χώρου. Ίσως αυτό γίνει σήμερα ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες από τα συνεργεία για να παραδοθεί το έργο αρχές Αυγούστου, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία. Πρόκειται για σημαντικό έργο που θα στοιχίσει 180.000 ευρώ που θα καλυφθούν από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για να μπορεί και η τοπική ομάδα θα παίζει με καλές συνθήκες.

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (15-6-2016) μπορεί να κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός για την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να παίξει ο ΠΑΣ στην Ευρώπη αντί του Πανιωνίου, αλλά υπήρχαν και αγκάθια στο δρόμο όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ του «Η.Α»: «Οριστικά τέλος με ευχαριστίες έθεσε στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Μπράνα Ίλιτς η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τον Σέρβο φορ για την προσφορά και του εύχεται καλή συνέχεια. Οι ίδιες ευχές απευθύνονται με την ανακοίνωση και στους Μιχάλη Μανιά (υπέγραψε στη Βέστερλο Βελγίου), Αντώνη Ηλιάδη (υπέγραψε στον Πλατανιά), Αντράζ Στρούνα (γύρισε στη Σλοβενία και είναι ελεύθερος). Με τον Ίλιτς υπήρχαν έστω και αμυδρές ελπίδες μήπως γίνει κάτι, μετά και τις προοπτικές που διανοίγονται για τη συμμετοχή της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. Όμως η διαφορά στο οικονομικό δεν γεφυρώθηκε, ενώ κάποιες δηλώσεις του Ίλιτς ενόχλησαν τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη. Έτσι από μέρες τώρα φαινόταν ότι θα γραφόταν ο επίλογος με τον ΠΑΣ, κάτι που έγινε χτες με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ….».